You are Here:
Info, 40k, BSK24

Författare (läst 4399 gånger)

Info, 40k, BSK24
« skrivet: september 29, 2006, 09.43 »
 

Robin

  • Cimir 4
  • Captain Armagedon
  • *****
  • 2 052
    Antal inlägg
  • Karma: +2/-0
    • Visa profil
40k-turneringen kommer i år att vara på 1750 poäng, alla arméer med en egen tryckt armébok (inklusive böcker med flera listor i, exemeplvis Eye of Terror) kommer att vara tillåtna. Utöver detta kommer Feral Orks och Kroot mercenaries att vara tillåtna listor. Inga special characters/vehicles/monsters är tillåtna. Inga minor psychic powers.

Avgiften för att deltaga kommer att vara 50 kronor, och ges till arrangörerna på plats. Den absoluta lejonparten av denna avgift kommer att gå till priser. Antal platser är 30 (något preliminär siffra).Komposition kommer i år att göras på ett lite annorlunda sätt. För att prova ett nytt grepp så kommer vi istället att införa restriktioner för armébyggande. Dessa är som följer:

Du får upprepa Troops-choice upp till 2 gånger. Du får alltså ha 3 likadana troop-val, eller 2 dubletter.
Du får upprepa antingen HQ, Elite, Fast attack ELLER Heavy support 1 gång.
OM du inte upprepar något av HQ, Elite, Fast attack ELLER heavy support, så kan du Troops 3 gånger, det vill säga 4 likadana troop-val eller 3 dubletter.

Har du alltså 2 Likadana Heavy support entries, får du inte ha 2 likadana entries av en annan sort.

Observera att squad-storlek, wargear, etc. har ingen inverkan på detta, utan det är rena entries. En Space Marine tactical squad á 5 pers är alltså samma entry som en space marine tactical squad á 10 pers med Lascannon/Plasma gun som uppgraderingar.

Enheter som rör sig som "Beasts" eller som rör sig som Jump infantry kan inte välja att få infiltrera eller scouta.

Kommentar på restriktioner:
Detta kan verka som hårda restriktioner för vissa, och inte så hårda för andra. Arrangörerna tror dock att variation förnöjer, och har lyckats bygga helt ok arméer med alla arméböcker när detta system har testats. Notera även att bara för att vi slopar komp-poängen, så är det inte så att vi vill ha 30 stycken armies of DOOOM(!), som är tokoptade á la UK GT. Bygg en armé som du inte skulle ha något emot att spela mot själv. Arrangörerna kommer fortfarande att förbehålla sig rätten att vägra en lista inträde.


Anmälan sker till mailadress: Platton725@gmail.com
Jag vann combat med 13.