Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - KOBOLDKUNGEN

#1396
låter strålande, lägg till med en gång och lägg till ett pris för stakes, förslagsvis gratis då de är likvärdiga med spike

"blod är kul så länge det inte är grönt" :twisted:
Jon-renli the Lustrian
#1397
Figurspel / Mean Mountain Manglers Trophy FAQ!
augusti 06, 2005, 21.55
Citat från: "Martin Larsson"
Citat från: "deadbolt"kan man tro att det är....  http://www.specialist-games.com/bloodbowl/assets/lrb/BBbasicrules.pdf


Jo, en väldigt bra beskrivning av svaret, eller i ordform som sagts ovan, dvs grundreglerna utan starplayers :)

Öh... ni behagar skämta?
Det skulle innebära att man inte kan foula, assistera blockar, göra handing off, intercepta, inte använda skills mm mm.
Basic-reglerna innehåller inte ens regler hur man gör ett lag för bövelen!
#1398
Citat från: "Martin Larsson"Hmmm, mjo visst har du en poäng. Anser dock inte att det är värt att betala de Xk extra som WE catchers kostar för att få Catch. Catch används bara till ett skillroll som generellt e på 2+.....

Håller med, men catch är fortfarande bättre än inte catch, och ska man börja blanda in priser så är väl typ hobgoblins eller nåt bäst
#1399
Citat från: "Martin Larsson"

Gällande Catchers så håller jag med Robin(för en gångs skull) till 100%. Chansen att få en 1-turner med dem är mil större(alla dubblar samt 10 resultaten) än med WEs. Dessutom har man ju råd med 4 från början eftersom man har offerråttor för 50k :P

Visserligen sant, men mitt resonemang byggde på vilka som ÄR bäst inte vilka som kan bli bäst, möjligen fel sätt att se på saken, men med tanke på hur jag slår tärning så skulle jag aldrig lita på att få höjt move vare sig med en skadis eller en WE :wink:
#1400
ja smaken är som baken, beror ju på vad man tycker en spelare ska kunna för att vara bra, personligen tycker jag att AV7 och ST2 är alldeles för kass för att vara med å tävla om att vara en av de bättre spelarna,
wardancers är jävlig bra dock, men vampires och werewolves är inte tråkiga heller, fast som en vis bb-coach sa: "en spelare gör inget lag, såvida han inte heter Griff Överallt"
#1401
Citat från: "Robin"Nej, Gutterrunners har en identisk statline med WE catchers, men kan ha physical mutations....

En MA10, sprint, sure feet, AV9 och regenererande, stunty Catcher är lite jobbigare att stoppa än en svettig WE med MA10, sprint, sure feet och AV8..... (Har räknat med att bägge har fått en MH)

hmm, vet inte vad för bb-regler du läst men en gutterrunner kan vare sig få regeneration eller stunty, medan en WE-catcher, till skillnad från en gr-skadis, har catch från början, nuff said

Nyaste regelboken:
http://www.specialist-games.com/bloodbowl/assets/lrb/LivingRulebook4.pdf
#1402
Citat från: "Robin"

Står faktiskt i valet och kvalet mellan Skaven, Chaos och Zombies nu.... Det rycker i powergamer-tarmen lite, physical mutations är ju så j-a superbäst =(

Att Skavens har spelets bästa catchers skadar ju inte heller... ;)

ujujuj, du har inte hört att man brukar kalla skavens för "skadisar", undrar varför  :wink:

För övrigt så är åtminstone Wood elf-catchers bättre än skadis-catchers, även elf och high-elf får nog anses ha bättre catchers, fast det är väl mer av en smaksak.
#1403
Citat från: "emil":lol:
Ogräs kan ju bara ta Strength-skills, gåblins agility, för att öht få vissa basics för att vara en bra BB-spelare så måste man slå dubbel för att få ta block osv. Det är väl en seriös nackdel om ngt? Det kommer att ta ca 4+ matcher för att få ihop ngt som liknar ett bb-lag.

Men nu har jag ju inte läst dom nya förslagen du länkade än, så det är mögligt att dom e helt ok oxå. Annars så lär vi märka det efter några månader.

*Edit!*
Nu har jag ögnat igenom det, och det suger fett! Om det är starplayers ni vill åt så är jag mer nyfiken på Heavy´s variant som Larsson? hade hittat ngnstans. Att man kan utrusta sina vanliga spelare med förbjudna vapen mot en kostnad och risk att bli utvisad.

Har aldrig sagt att Ogres skulle vara ett bra bloodbowl-lag, bara att det kommer göra ont.
Har inte kollat så noga på experimentreglerna, men det som jag tyckte var bra var att lag som kunde ha secret weapons hade spelare med såna  i sin laglista. De var inte starplayers och självklart kunde dom fortfarande bli utvisade. Så i praktiken är ju precis vad man gör att man utrustar sina vanliga spelare med vapen mot en kostnad och en risk att bli utvisad.
#1404
Citat från: "emil"Äh, man har högst 8 Ogräs på plan, man måste ha gåbblins som nästan kan hantera en boll o foula järnet. Försök du gör TD med Ogräs om du vill... 8) Sedan så kommer man att gråta blod för varje 120K-kille som åldras o får niggling injuries. Tror dom är helt ok balanserade. Snabba dodgesnubbar kan ju alltid undvika dom i oändlighet.

jasså, bara åtta, då känner jag mig trygg, hmm, undrar vilket jag har helst åtta ogres eller 6 saurusar  :wink:
lungt emil, dom är säkert kassa på att göra TD, det är bara det att jag är så fruktansvärt rädd, aj vad ont det kommer göra :cry:
#1405
Citat från: "Robin"

Nä, de var inte så farligt... Ogres har inte block från början och måste få 11 spps för att få sin första skill... Sen var de dumma (bone head) med, vilket med de gamla reglerna orsakade turnover när man misslyckades.

Fast de gav ut fett med däng (Ogre med Piling on gjorde ont! Nu är dem ganska harmlösa)

Får väl se hur harmlösa du tycker att de är när Emils 11 ogres leker plockepinn med dina skeletons  :wink:
#1406
Om ni inte sett det finns det en experimentiell regelbok på : http://www.specialist-games.com/assets/Vault_LRB18.pdf
STORA förändringar, så kanske lite jobbigt att anamma rätt av men eventuellt skulle man kunna plocka in en del i ligan.
Exempelvis nya kort och skills, och det bästa av allt: secret weapons och big guys ingår i laglistorna och listorna är även ändrade lite i övrigt.
Detta gör goblin teams betydligt roligare och du kan inte längre ha ett ogrelag med 11 ogres på plan ( vilket låter überhemskt ).
I övrigt har jag inte kollat så noga men det finns säkert en hel del annat smått å gott som kan vara användbart.
#1407
Skit samma, jag är med å kör på Lizard Men i vilket fall, blev sugen på nåt nytt.
En liten idé till. Vore kul å köra med korten istället för den fåniga handikappstabellen, ger lite extra krydda. Jag kan nog ordna fram två uppsättningar åtminstone.
#1408
Hej gott folk!
Vill hemskt gärna vara med å blodbolla och vill helst spela chaos dwarfs. Detta skulle i sådana fall ske med halvmålade wfb-figurer vilket jag antar inte är så poppis, så Sala har lovat å slänga ihop ett lizardmen-lag till mig.
Är bortrest 26/7-5/8 så det vore bra om jag kunde ta min första match före eller efter det, annars får jag tyvärr inleda med en WO.
Som den regelfetishist jag är så har jag lite förslag på house rules:

Skippa 4-min regeln.
Fånig regel eftersom det inte bara är spelaren vars turn det är som påverkar hur lång tid turnen tar. Om du tycker motståndaren drygar kan du ju alltid köra upp ett glödgat järn i arslet på honom/henne eller möjligen kasta blockdice i pannan på henne/honom. Märker ni min politiska korrekthet.

Illegal procedure för att "glömma" att slå för bonehead, stupidity mm.
Annars lätt att någon sätter i system att "glömma" så länge motståndaren inte påminner om det.

Sen ett litet tips.
Om ni lättar lite på figur/måleri - reglerna så kommer det nog finnas en jädra massa gamla bloodbowl-gedoniter som vill vara med.

Das was alles
Ses på pitchen
Renis