Armagedon.se

Organisera mera => Föreningsfrågor => Ämnet startat av: Martin Larsson skrivet juli 17, 2004, 23.17

Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Martin Larsson skrivet juli 17, 2004, 23.17
Anser att det är dags att börja ta upp frågan så nu kör jag.

Först en fråga: när löper vårt kontrakt ut, samt när måste vi säga upp det för att det inte ska förlängas igen?

Jag anser att Armagedon bör börja se sig om efter en ny lokal, eller att på något drastiskt vis sänka hyran vi begåvats med i den lokal vi just nu har till vårt förfogande :shock:
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Björn skrivet juli 17, 2004, 23.43
Ja om du ger mig ett ögonbick så kan jag kolla upp när det datumet/datumen inträffar.

så till mina åsikter:
Visst den höga hyran är inte en skitsak, tvärt om den skulle kunna liknas vid ett stort svart hål, MEN jag anser inte att det viktigaste styrelsen skall se till är att vi flyttar illa kvickt. Det är dessutom inte så att bara för att vi inom antal år eventuellt skall flytta inte skall renovera utan leva i allmän misär (tror inte de flesta tycker det och det här är inte menat direkt till dig Martin)

Jag tror inte att det är värt att säga upp delar av lokalen då, det vi skulle spara rent ekonomiskt skulle vi förlora på andra sätt, tyvärr så är nog hyran så hög som den "ska" vara. MEN jag är ju inge äggspert på sånt så...

Vad jag skulle förseslå är att en Komite (eller nått) tillsätts för att försöka leta lediga lokaler som vi kan tänka oss att ha som lokal som har en vettigare hyra. När denna sedan kan komma med ett förslag så får denna lägga fram detta för Styrelsen/Medelmsmöte/Årsmöte (ett försök till en liten sådan skedde faktist i början av året men det rann nog ut i sanden)
Att ålägga styrelsen själva att leta lokal, samtidigt som allt annat är nog en ämre lösning

/ Kassör Björn
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Björn skrivet juli 18, 2004, 00.02
Kontraktet löper ut den 30 juni 2006 och måste sägas upp minst 9 månander innan dess, alltså måste det sägas upp i månadskiftet sept/okt om vi inte skall ha ytterligare kontrakt i 2 år.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: emil skrivet juli 18, 2004, 13.57
Hyran är relativt billig egentligen om man räknar per kvm. Tyvärr så har vi förbannat mycket kvm, som knappast används. Det stora "discogolvet" och köket är mer eller mindre bara yta som kostar hyra samt el för belysning.

En lokals yta bör ju ligga i inom ramar för våra aktiviteter samt vad vi har råd att ha för att ligga i balans med ekonomin.

Jag anser att vi varken uppfyller det ena eller det andra. Speciellt inte då balansen i ekonomin kräver att vi skall ha 100+ medlemmar emellan 7-20 år, samt att BSK skall gå med vinst med ca 20 K varje år. Dessa krav är knappast realistiska längre, då vi just nu inte ens vet om det kommer att bli ett BSK. Och vem kommer att arrangera nästa, och nästa, och nästa...

Föreningen stryper sig själv i längden med dessa ekonomiska krav på sig själv, och släcker även många eldsjälar i form av utbrändhet. Ett fåtal tar på sig ett alldeles för stort jobb och i slutändan blir dom bara bittra.

Men... Jag kommer personligen inte engagera mig i denna frågan, inte heller i städveckan och/eller  ngn annan shit som kommer flytandes min väg. För jag varken orkar eller vill längre. Så ni kan ignorera min åsikt om ni vill.

Puss!
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Martin Larsson skrivet juli 20, 2004, 14.49
Tycker det verkar märkligt att det inte finns fler personer än emil och björn som har åsikter om detta, men å andra sidan sammanfattar det medelgeddonitens engagemang alldeles utmärkt :evil:

Det känns bra att det finns någon mer i föreningen som har sett sanningen i vitögat emil :!:

Det är väl bara för folk att inse att:
* hyran ökar årligen med ca 3 % (på i år ca 110k)
* Vi måste samla ihop en massa unga medlemmar(vilket ingen är intresserad av att göra i vanlig geddon anda!) för att få tillräckligt med bidrag för att vi inte ska försättas i konkurs.
* Vi måste även ha ett vinstgående konvent, som absolut ingen vill hålla i, men inte heller någon vill jobba på för att "det är ju jobbigt", även detta för att föreningen inte ska försättas i konkurs.
* Om man tar bort posten konvent ur årets budget så går vi back.
* Känner mig tvungen att citera vad charlie sa några dar innan fjolårets konvent "Dale saknade folk i kiosken så jag fick väl ta och jobba i år" Va fan är det för fel på folk :?:
* Jag anser att geddon medlemmar inte ska få betala in sig på konventet, utan ska vara skylldiga att jobba. Om man inte kan tänka sig att ställa upp 3 ynka dagar om året för föreningens skull så bryr man sig inte ett jävla piss om föreningen finns kvar nästa år :!:
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: emil skrivet juli 20, 2004, 16.23
Någonting som alla medlemmar borde fråga sig själva lyder:

a) Vill jag hjälpa till så att föreningen uppnår målet 100+ medlemmar mellan 7-20 år för att ha kvar den nuvarande lokalen år ut och år in?

b) Vill jag arbeta för/på konventet minst 3 dagar under Allahelgonahelgen, gärna mer, per år? År ut och år in?

c) Vill jag själv arbeta ideellt för att arrangera fler arrangemang liknande BSK i framtiden, år ut och år in? För att föreningen skall få in mer pengar?

Om samtliga svarar ja på alla frågor - Bra! All is fine and dandy!
Om någon svarar nej, på en enda fråga - Byt föreningslokal. (Där man tar bort ca 50 K kr i budget för hyra och el)
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Niklas skrivet juli 20, 2004, 16.41
a) Vill jag hjälpa till så att föreningen uppnår målet 100+ medlemmar mellan 7-20 år för att ha kvar den nuvarande lokalen år ut och år in?  

Vad sägs om att eventuellt ta in en person som kan jobba med detta mer aktivt som vi försökte göra en gång i tiden. ALU eller vad det nu heter nuförtiden.  Annars så anser jag att detta jobb mestadels åligger styrelsen. Marknadsföra föreningen genom reklam på skolor eller andra ställen där det finns potentiella medlemmar?

b) Vill jag arbeta för/på konventet minst 3 dagar under Allahelgonahelgen, gärna mer, per år? År ut och år in?

Jag jobbar gärna på konventet år ut och år in men har mer att ta hänsyn till i form av regering och annat som  kan dyka upp på konventshelgen.

c) Vill jag själv arbeta ideellt för att arrangera fler arrangemang liknande BSK i framtiden, år ut och år in? För att föreningen skall få in mer pengar?

Se ovan.

Är inte emot att byta lokal. snarare jättemycket för att byta lokal. Ska redan nu börja leta en ny lokal åt föreningen. Hur mycket får den kosta per månad inklusive el?
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Ewers skrivet juli 20, 2004, 20.36
Det är inte bara en billig hyra som är det viktiga vid ett lokalbyte.
Läge, grannar, hur lokalen passar våra behov och hyresvärden spelar tämligen stor roll. Vi vill ligga centralt men inte mitt i stan för då är det alltför lätt att "ickegeddoniter" lätt ramlar in på småtimmarna i onyktert tillstånd. Kom ihåg att vi inte har någon "personal" vilket gör att fel personer vid fel tillfälle (få och ickeaukoritära) kommer inte kunna lösa ett ovälkommet besök.
Vi vill inte heller ligga alltför långt bort då det skall gå lätt att ta sig lokalen.
Vi vill heller inte behöva arbeta alltför mycket med att fixa iordning en ny lokal så att den passar våra behov.

Detta är saker att tänka på när man ser sig om efter en ny lokal.

Själv anser jag att det vore bra med en mindre, mer ljudisolerad, bättre lämpad och naturligtvis billigare lokal.

Mvh /F   8)
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Björn skrivet juli 21, 2004, 02.56
För det första: Det går enligt min mening inte att säga, Vi skall byta lokal, punkt. Man måste kunna presentra ett alternativ för att det överhuvudtage skall finnas något att diskutera, mer än att våran hyra nu är väldigt dyr...

För det andra: just nu är problemet(med generalisering): dåligt engagemang -> dåligt med  framtida pengar -> för stor del av pengarna går till hyran -> lite pengar till annat kul -> ännu mindre angagemang i förengen -> osv osv osv. Man kan lätt hamna på det lutande planet och börja rulla ner. Man kan lösa detta på två sätt: 1: se till att få en lägre hyra 2: Försök öka engagemanget

och visst anternativ ett är såå mycket lättare, men alternativ två är bättre trevigare roligare och mer långsiktigt, men man kanske helt enkelt skulle genomföra plan 3: vilket är plan 1+2.

Tillsist vill jag bara stäla mig undrande och ropa ut: Varför vill inte fler engagera sig ideelt, det är roligt, bara man inte är för få, men föreningen är ju rätt stor, så come on. Alla som inte ställer upp och svarar ja på emils tre frågor blir mer börda än drivmedel i längden för föreningen i mina ögon.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Niklas skrivet juli 21, 2004, 10.45
Tyvärr så har man ju ett liv vid sidan av Armagedon.  Det förväntas av en att man ställer upp både på arbete, hemma och på andra fritidsintressen man kan ha. Vilket då resulterar i att det inte finns tid över att göra så mkt mer än att spela spel i föreningens lokaler.

Om alla svarar ja på Emils punkter så kommer nog Armagedon att bli en förening med ett 10-tal medlemmar vilket antagligen resulterar i en förening som är betydligt mycket lättare att sköta.

Mvh En av föreningens bördor (enligt Björn)
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Martin Larsson skrivet juli 21, 2004, 12.26
Det där med vilken sorts lokal vi vill komma över ser i mina ögon helt annorlunda än fredriks idé :shock:

Jag vill att det hittas en helst HELT tom lokal på ca 180 kvadrat. Sedan kan man planera lokalen precis som vi vill ha den med ett antal små rum, ett lite större för figurspel, samt ett större "uppehållsrum".

Vi är faktiskt en knippe praktiskt kapabla personer i föreningen som sedan kan bygga iordning lokalen för oss på inte speciellt lång tid, dessutom är jag rätt säker på att samtliga av dessa personer är villiga att ställa upp på detta jobb som det blir tal om, ifall vi kan komma över en lokal med motsvarande beskrivning.
Om man dessutom hyr en "tom lokal" och säger att vi är villiga och kapabla att inreda lokalen själva har vi ett gott argument för att skaffa en vettig hyra eftersom värden inte behöver ta hand om det :!:
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: emil skrivet juli 21, 2004, 14.00
Citat från: "Nisse"Om alla svarar ja på Emils punkter så kommer nog Armagedon att bli en förening med ett 10-tal medlemmar vilket antagligen resulterar i en förening som är betydligt mycket lättare att sköta.

Mnjo, det är väl ungefär min uppskattning också, att det är ett tiotal som får slita hund pga de krav föreningen har på sig. Sedan när dom tröttnat, vilket dom kommer att göra, så får man hoppas att det finns ytterligare idioter i föreningen(som finnjeveln uttrycker det) som tar över styrelse/konventsarbete.

Man kan ju alltid hoppas på det tills nästa år, och nästa år, och nästa år, och nästa år igen...

Har full förståelse att alla inte kan delta i samma mängd, när det handlar om tid och ideellt arbete, som vissa andra. Men just därför bör man anpassa kostymen efter föreningen, genom att sy in den ngt. Så att kostymen passar mer alla medlemmar, istället för det tiotal eldsjälar som slocknar varje år.

Men, man ska ju inte måla satan i gatan för det. Om viljan finns, så funkar det ju, det har det ju gjort i ett x antal år hittills.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Clifford skrivet juli 21, 2004, 15.02
Eftersom vi blir kvar i nuvarande lokal ett antal år till så berättigar det att renovera den i år, oavsett om vi flyttar i framtiden eller ej. Styrelsen har i år inte lagt någon energi på nya medlemmar, detta ser jag som en brist och jag ska ta upp det på näste möte. Det försvann kanske lite i renoveringspratet. Reklam på gymnasieskolor och på högskolan tror jag på. Vet inte om Borås har någon tidning som skickas ut till alla gymnasieungdomar, men det är värt att kolla upp. Att göra reklam på EB-games kan vara bra, kanske.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Björn skrivet juli 21, 2004, 16.17
Nisse: jag syftade inte att alla som inte har tid att engagera sig lika mycket som andra, utan de som har en grundinställning att jag tänker inte göra nö som inte jag tjänar på personligen i detta nu. Om man har inställningen men inte tiden så är det ju inte så mycket att göra åt saken, man kan ju inte tvinga folk  :wink:
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Ewers skrivet juli 21, 2004, 16.37
Om det nu är så att vi skall leta en tom lokal som vi inreder själva så vore det väl bäst att bara förhandla ner antalet kvadratmeter vi hyr i nuvarande lokal. Kvadratmeterhyran är väl väldigt konkurenskraftig i nuvarande lokalen?

Har vi kollat huruvida vi kan minska ner ytan i nuvarande lokalen?

Om ideellt arbete: Det är desutom så att man kan tycka att det till slut är så att man lite grann förtjänar att kunna ta ett steg tillbaka för att yngre generationer skall kunna ta vid. Det gäller naturligtvis bara dem som arbetat ideellt under flera år men det skulle vara trevligt om man i föreningen börjar inse att det är mer än 20 år sedan föreningen startade och en del "old boys" förtjänar att inte behöva jobba häcken av sig så fort de visar sig i lokalen. Själv gör jag nog mitt sista år i styrelsen och kommer nog att hålla en plädering på årsmötet med arbetsnamnet "Kiritik från medlemmar i all ära men det vore trevligt om man någon gång fick höra att styrelsen gör ett bra jobb"

/F   8)
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: emil skrivet juli 21, 2004, 19.25
Ni gör ett bra jobb Ewers. Alla har alltid åsikter om allting, och det är bra, så ta det inte enbart som negativ kritik, vilket jag hoppas att ni inte gör. Man måste sålla lite granna... 8)
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Björn skrivet juli 22, 2004, 01.27
Citat från: "Ewers"
Om ideellt arbete: Det är desutom så att man kan tycka att det till slut är så att man lite grann förtjänar att kunna ta ett steg tillbaka för att yngre generationer skall kunna ta vid. Det gäller naturligtvis bara dem som arbetat ideellt under flera år men det skulle vara trevligt om man i föreningen börjar inse att det är mer än 20 år sedan föreningen startade och en del "old boys" förtjänar att inte behöva jobba häcken av sig så fort de visar sig i lokalen.

Det var ungefär så jag menade. De som faktist har gjort saker förr skall inte behöva slita hund, speciellt inte när det finns andra som inte har gjort speciellt mycket.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Clifford skrivet juli 22, 2004, 09.23
Jag känner som så många andra, men samtidigt:

Ideellt=frivilligt. Om vi har en praxis att alla medlemmar ska göra insatser för föreningen blir vi aldrig nån förening.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Björn skrivet juli 22, 2004, 12.06
Citat från: "Clifford"Jag känner som så många andra, men samtidigt:

Ideellt=frivilligt. Om vi har en praxis att alla medlemmar ska göra insatser för föreningen blir vi aldrig nån förening.

Jo, som jag sa, man kan ju inte tvinga nån. Vad jag syftar på är att folk själva skall inse och tycka att det är roligt, meningsfullt, och en gnutta  :wink: nödvändigt att hjälpa till.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Barcus skrivet juli 22, 2004, 16.21
Hmm är helt för ett byte av lokal, dels för att ett byte av miljö kan kännas som att föreningen får en ny start det vill säga en hel och fräsh lokal.

Sen det här med hur lokalen ligger finns det en massa bra "industri" områden runt borås centrum som man säkert kan hitta en lokal på och det spelar väl ingen roll var lokalen ligger så länge den ligger inom "centrala" borås det vill säga inte länst upp på brämhult. För jag tror vi a medlemar från de flesta stads delar. (glömde helt min tanke gång här) jo hmm det gör inget om man hittar en bra lokal på hmm vad heter det där neranför I15 lr på getängsvägen för det gåt lika bar att gå,Cyckla dit även om det blir längre för vissa blir det kortare för andra så det jämnar ut sig och bussar går det massor i borås.

hmm sen kan man juh hitta en sån laser bra lokal, med 2 perfa rollspels rum 1-2 prefa fígurspels rum, 1målar rum, 1 kiosk-styrelse rum osv.
om det inte finns kan man juh altid bygga det har vi juh gjort förr.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Lobotommie skrivet juli 22, 2004, 16.53
Getängsvägen är ett kasst ställe att ha en förening :evil:
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Ivar skrivet juli 22, 2004, 20.59
Anledningen till att läget är så bra där vi har lokalen nu är att den ligger nära busstorget och att det ligger utanför centrum.
D.v.s. det är lätt att ta sig dit och det ligger ändå avskilt.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Clifford skrivet juli 22, 2004, 21.03
Samt att vi kan komma & gå & leva jävel när vi vill, något som kan vara ett problem i ett hyreshus/bostadsområde.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Niklas skrivet juli 22, 2004, 21.28
Då får vi väl se till att vi blir av med lite yta i vår nuvarande lokal. Bomma igen dioramarummet till att börja med. Kanske tom ta bort vårt tv-rum. Sen är det ju "bara" att smälla upp ett par rum på den stora ytan. Om inte någon av oss i föreningen grejar sånt så kan jag kanske fixa det till en billig penning.

Läget är ju bra som sagt...
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Björn skrivet juli 22, 2004, 21.39
Ang. att göra förändringar i den nuvarande lokalen kontra skaffa en ny:

Jag tror att man är ganska så låst vid gamla tankesätt hur lokalen skall se ut som om man skall göra en förändring som verkligen spelar roll, så skall man nog brainstorma ordentigt så att det blir så bra som möjligt, annars blir det bara minskad yta till bara LITE lägre hyra, det är ju som sagt en betydande del av hyra som man vill åt. Inte toppa bort nåra ören, bara. I en planering vore nog det bästa att riva alla väggar och planera hur man skulle bygga väggar sen. Annars kan man ju leta ny lokal istället.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Clifford skrivet juli 23, 2004, 08.20
Denna debatt är bra för föreningen. Det ska dock påpekas att vi förde en likadan debatt innan vi bestämde oss för att satsa på ombyggnad/renovering. Så vill ni se direkta resultat, hjälp till med städveckan idag och framåt.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Martin Larsson skrivet juli 23, 2004, 23.56
Tror bestämmt att det redan kollats upp om vi kan minska lokalen, och att det fick ett nej från hyresvärden, är dock inte säker på det.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Björn skrivet juli 24, 2004, 00.27
Citat från: "Martin Larsson"Tror bestämmt att det redan kollats upp om vi kan minska lokalen, och att det fick ett nej från hyresvärden, är dock inte säker på det.

När var detta, det har ju bytts hyresvärd "för ett tag sen", osäker hur länge sen det var.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: emil skrivet juli 24, 2004, 03.46
Tror vi haft 2 hyresvärdar efter det ev. nekandet. Har för mig Sven tog på sig det och gick upp i rök som nosferatu i nåt lajv ngnstans. :D

Jag håller med om att lokalens läge är perfekt, samt att det finns möjligheter med lokalen. Vad man skulle kunna/vilja kapa enligt min åsikt, är blå rummet, dioramarummet, tv-hörnan inkl lite döyta i linje från styrelserummet till köket ungefär.

Så får vi helt enkelt göra ett kombinerat diorama/tabletop-rum. Ditcha fucking video/tv/dvd-köret eller ha det centralt i lokalen.

Fast vilken ingång skulle ngn kunna ha till den lokalen? Tror inte våra grannar vill ha den ytan, men möjligheten finns kanske.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Niklas skrivet juli 24, 2004, 10.09
Finns en skiss på hur ewers och jag funderat på hur vi vill att lokalen ska se ut.  Satt på jobbet i torsdags och klurade ut att vi oxå ville ha bort blå rummet, tv-hörnan och dioramarummet. Det vi kommer att ha kvar är rakt ut ifrån styrelserummet till "dörrkarmen" (på dioramarummet) närmast köket. Denna skiss kommer nog att dyka upp på ett styrelsemöte inom en snar framtid. Kanske lite mer detaljerad och skalenlig.
Kul att se att fler är inne på samma linje. Ju mer som vill desto större chans för ombyggnad på ett sätt som tilltalar oss.

Kommer dessvärre att bli trångt i lokalen om man nu ser till antalet skåp men om vi vill ha en mindre lokal så får man väl ha det trångt. Köket är ju dessutom för stort.
Titel: Ta bort Tv-hörnan?
Skrivet av: Apanpapan skrivet juli 24, 2004, 11.09
Va?!

Hur ska vi annars sprida den hjärndöda tv-kulturen? Films... jag menar jag blir upprörd när jag hört sånt här strunt. Folk kan ju börja tänka... 8)
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Niklas skrivet juli 24, 2004, 12.08
Frukta inte... i vårt förslag så finns det fortfarande kvar en tv-hörna.  Platsen där darttavlan hänger/hängde. Tyvärr så kan ju den stryka på foten för att vi ska ha plats med dioramor och liknande. Kanske går att lösa genom att ha tv och dvd på en vagn som folk kan få låna? Inte vet jag. Ingenting är iaf omöjligt
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Clifford skrivet juli 24, 2004, 13.04
CitatTror bestämmt att det redan kollats upp om vi kan minska lokalen, och att det fick ett nej från hyresvärden, är dock inte säker på det.

Ovanstående tror jag är ett missförstånd. Vi har aldrig begärt att få minska lokalen, däremot lyftes frågan för ett par år sen och vi fick ett erbjudande från hyresvärden om att ditcha kök, toaletter och dioramarum åt ett litet enmansföretag, som då skulle ha sin ingång där vår trapphusingång är. Förslaget som togs fram ledde ingen vart då hyresminskningen var försumbar, om jag minns rätt.

Detta kan läsas om i tidigare styrelseprotokoll.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Lindbergh skrivet juli 26, 2004, 00.23
Hej!

Oerhört kul att se att det blir lite diskussion kring mer långsiktiga frågor och att det finns en vilja att ha kvar en förening för likasinnade.

Det finns dessvärre många tendenser i samhället som tyder på att det ideella engagemanget sviker och att det istället utkristalliseras en "maktelit" inom flera organisationer. Jag betvivlar att Armagedon är särdelses annorlunda i detta avseende.

Personligen tror jag att föreningen förr eller senare kommer att få ställas inför ett antal svåra beslut. Dessa beslut kommer antingen att fattas av medlemmar via årsmöte/medlemsmöte och åläggas styrelsen, alternativt att man delegerar till en styrelse att lösa det uppdraget och agera enligt huvudmäns intressen.

Den ena vägen och bedömda beslutet skulle kunna vara att kraftsamla kring ungdomsverksamheten och lägga en tyngdpunkt på bidragsberättigade medlemmar. Detta kommer förmodligen lägga en mer solid grund för verksamhetens ekonomi, men samtidigt vara ett måste för att bemästra ett ständigt ökande kostnadsläge. Detta skulle kunna medge att man är kvar i befintlig lokal.

Den andra vägen skulle kunna vara att övergå till en mer nischad verksamhet med ett mindre antal medlemar som får betala ett högre pris, detta då denna verksamhet förmodligen inte kan finansieras i samma utsträckning med de kommunala och statliga bidragen på grund av ålder. Detta skulle fömodligen innebära att en flytt blir till syvende och sist oundviklig.

I min mening har lokalen alltid varit och kommer att vara den viktigaste mötesplatsen för föreningen. Utifrån denna mötesplats gror sedan engagemanget vidare i form av sektioner, konvent, och andra värdeskapande processer såsom målande, spelande och terrängbyggande som exempel. Någon nämnde i forumet att det är kanske bättre att göra en mer radikal förändring än att korta ett rum för någon krona eller två, vilket jag bara kan hålla med om. Jag vet exempelvis att vi blev erbjudna för några år sedan en annan lokal några våningar upp, men det var några som tyckte att det skulle vara så jobbigt att ta hissen upp eller ta ut sig i trapporna. Det var då vi blev blåsta på hörnsoffan om jag inte missminner mig?

Vidare sprider sig spelandet av figurspel och dataspel och omsätter mycket pengar. EB games är ett exempel på anglosaxisk kapitalism, liksom GW. Med detta avser jag att det finns ekonomiska incitament för dessa företag att satsa på Sverige och med butiker. Om det finns det finns skäl för dessa att satsa, finns det då skäl för oss att tvivla att det finns spelare som är intresserade av klubbmästerskap, målningar och exempelvis warhammer forum?? Och att dessa är BB (bidragsberättigade medlemmar) som ökar intäkterna på sikt?

Jag tror att man måste skapa en plan som stäcker sig bortom budgetåret och att medlemmarna sätter VAD styrelsen skall arbeta med, inte HUR. Kanske det är så att det räcker med att halvera lokalen med ytan från kök till nuvarande styrelserum? Kanske ge upp tanken på att ha 10 kvm kök för pojkar som inte ens kan sätta på en diskmaskin? 8-10 kvm styrelserum då det räcker med hälften? Kan nuvarande hyresvärd erbjuda lokaler i samma byggnad med mindre yta och lägre pris? Behöver vi entréplan? Måste rökarna kunna gå ut eller måste de ta trapporna?

Oavaktat vad det än blir så är det viktigt att sätta ut kompassriktning och sätta segel...
:wink:
L
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Niklas skrivet juli 26, 2004, 08.20
"Den andra vägen skulle kunna vara att övergå till en mer nischad verksamhet med ett mindre antal medlemar som får betala ett högre pris, detta då denna verksamhet förmodligen inte kan finansieras i samma utsträckning med de kommunala och statliga bidragen på grund av ålder. Detta skulle fömodligen innebära att en flytt blir till syvende och sist oundviklig. "

Fattar fortfarande inte varför vi har så låg medlemsavgift. Det dubbla hade inte heller varit för mycket.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: emil skrivet juli 26, 2004, 08.37
Det kommunala bidraget för varje medlemskort är emellan 50-100 sKr, beroende på vad vi tar. Tar vi 200 så får vi ändå bara 100 av dom.

Föreningen vill ju faktiskt ha yngre medlemmar också. Jag tror yngre medlemmar skulle sky en högre medlemsavgift än 100 sKr.

I hela budgeten så är knappast medlemsavgiften den bärande inkomsten, men många bäckar små som man säger. Det är i första hand bidrag/aktivitetsbidrag för 7-20-åringarna samt lokalbidrag, fungerande kiosk, konvent som bidrar med större intäktsdelen, men sedan kommer nog medlemsavgiften. :wink:
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Clifford skrivet juli 26, 2004, 10.39
100:- = optimal medlemsavgift. Tillräckligt låg för att mina småbröder har råd att betala, tillräckligt hög för att få maxade bidrag.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Ewers skrivet juli 26, 2004, 11.02
Vi tittade som hastigast på huruvida lokalen är för dyr vid styrelsemötet i söndags och kom fram till att den faktiskt inte är det. Vi i årets styrelse ser inte att vi måste byta lokal/reducera lokalytan som läget är just nu (dvs inom överskådlig framtid) och kommer därför inte att prioritera arbetet med detta. Vi har dock små intressekrokar ute och skulle någon intressant möjlighet dyka upp kommer vi att värdera den då.

Nyrekrytering är alltid vilktigt och föreningen överlever inte utan nya medlemmar. Årets styrelse har ännu inte satsat hårt på nyvärvning men kommer att ta tag i detta efter städveckan. Vi har helt enkelt satsat energin på andra saker fram till nu.

Vad man som medlem måste tänka på när man läser i forumet är att det är med forumet som med Internet, allt som skrivs är inte sant och mycket som skrivs är högst personliga åsikter. Därför är det alltid bra att kontrollera de uppgifter man läser samt att ha en kritisk grundsyn.

/F   8)
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: emil skrivet juli 26, 2004, 18.28
Citat från: "Ewers"Vi tittade som hastigast på huruvida lokalen är för dyr vid styrelsemötet i söndags och kom fram till att den faktiskt inte är det. Vi i årets styrelse ser inte att vi måste byta lokal/reducera lokalytan som läget är just nu (dvs inom överskådlig framtid)

Jaha... Så då förutsätter ni alltså att det kommer finnas intresserade medlemmar att driva ett konvent, att ragga 100+ medlemmar 7-20 år då, några år framöver?

Det är möjligt att jag är väl cynisk, alternativt att ni är väl naiva, men jag tror personligen inte det.

Ser hellre att föreningen är ek. oberoende av konvent och M.M.-medlemmar. Men det är min högst personliga åsikt, så ignorera den och kör vidare.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Lindbergh skrivet juli 26, 2004, 19.36
Dessvärre finns det ett klimat och en attityd som är en "käpp i hjulet" för att komma någonvart ibland :(

Någon uttryckte sig att det skulle i bland vara kul att "få en klapp på axeln" och uppskattning för ett gott arbete, men ofta är den förhärskande attityden att inget duger och inget passar ala jantelag.

I min mening är jag övertygad om att det finns medlemmar som vill driva konvent, ragga medlemmar och dela reklam till EB games och spela i deras butik eller något. Fast, får man höra att det går aldrig, "det har vi gjort förr o det fungerade inte", kommer sannolikheten minska för att den personen fortsätter att engagera sig. I vissa fall har det gått så långt att folk har valt att inte ens vara på föreningen längre.

Andan i föreningen är viktig, hur styrelsen agerar och bemöter medlemmar och andra intressenter är viktigt. Mål och fokusområden är viktiga, delegering av uppdrag är viktigt för att uppmuntra och skapa delaktighet i en levande förening. Dock måste man i bland prioritera områden och helt enkelt välja bort vissa saker.

När årsmötet sedan väljer styrelse..tja, medlemmarna får den styrelse de förtjänar kanske? Kanske föreningens anda gör att vi får vårt öde som vi förtjänar? Halvera antalet medlemmar till 50 BB så får ni se vad som händer när ni lägger budgeten...

En viktig sak är att skapa ekonomisk hållbarhet, en budget som håller över tid och en medvetenhet om hur det ser ut - var får föreningen sina pengar ifrån? Fastnar styrelsen i ett operativt arbete med att betala räkningar, fylla  kiosken och gnälla på varandra kommer det oundvikligen sluta illa. Kan man lyfta blicken och påverka i det längre perspektivet kommer man med stor sannolikhet kunna arbeta i medvind...

Allt går...

L
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: emil skrivet juli 26, 2004, 20.18
Lindbergh, nej jag vill inte driva ett konvent, nej jag vill inte driva föreningen. Vill du? Om inte så fråga dig runt och skapa dig en verklighetsförankring.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Niklas skrivet juli 26, 2004, 20.50
Som tur är så står nog inte föreningen och faller om en eldsjäl är mindre sugen på att hjälpa till. Finns nog alltid någon som är villig att kämpa på ändå. Om inte så kanske vi kan hyra folk från Manpower att driva det?  8)
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Lindbergh skrivet juli 26, 2004, 20.51
Hmm...beklagar att jag måste formulera mig så här, men...det handlar inte om dig. Det handlar inte om mig heller :wink:
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Clifford skrivet juli 26, 2004, 22.58
*rantmode ON*
Jag vill driva konvent och förening, men jag kan inte pga den så kallade verkligheten. Verkligheten innefattar jobb, studier, kärlek, glädje och annat som betraktas som heresy i 40K. Verkligheten tar bort fokus från viktiga saker som bananflugor och bristfällig ventilation. Idag t.ex. ville jag verkligen jobba på Geddon, men när jag väl kom dit var jag så jävla trött av att ha jobbat sen tidig morgon att jag mest gick runt som en zombie.

MAO, det finns folk, men man måste vara ett par stycken. Ju bättre man är på att kommunicera, desto färre behövs det för att göra ett konvent t.ex.

Geddon klarar sig även om folk inte lyckas till 100% med sina åtaganden. Säg den styrelse som levt upp till alla sina åtaganden?

Huvudsaken är att varje liten sak spelar roll, så därför tror jag att ett litet konvent med bristfällig förberedelse är bättre än inget alls. En medioker reklamkampanj är bättre än ingen alls, osv. Historiskt sett lever Geddon av att medlemmarna sätter höga mål och når halvvägs.

Ok, hoppas ni hängde med.
*rantmode OFF*
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: emil skrivet juli 27, 2004, 00.47
Citat från: "Lindbergh"Hmm...beklagar att jag måste formulera mig så här, men...det handlar inte om dig. Det handlar inte om mig heller :wink:

Det inbillar jag mig inte heller. Däremot är vi en del av det hela i föreningen, och därför är vi delvis ansvariga att se nyktert på saker och ting.

Om man nu inte själv kan tänka sig att arbeta ideellt med föreningen och konventet. Varför ska man då bygga upp en desillusionerad bild av att  andra skall, eller förväntas göra det. Speciellt med tanke på det ok av "krav" som konventet/medlemsantalet innebär tack vare den nuvarande lokalen. Men givetvis kan andra göra det som måste göras, men jag kan inte låta bli att tycka synd om dom.

Det var väl mer så jag menade...
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Lindbergh skrivet juli 27, 2004, 09.23
Som jag ser det handlar det om att vi alla har olika sätt att se på vår omgivning. Att se nyktert innebär inte  att vi ser lika på saker och ting. Vad är att se nyktert eller att ha sunt förnuft?

Medlemmar känner sig motiverade att delta om de blir bemötta med respekt, optimism, tilltro och en viss grad av empati. Om föreningen dessutom agerar kraftfullt med information, möjligheten att få vara aktiv och att vå vara med att påverka (inflytande). Blir en medlem bemött med ett extremt kontrollbeteende, misstroende eller bara att man är till last för "oss andra" sjunker graden av motivation. Objektiva möjligheter existerar inte om den enskilde medlemmen inte tror på dem själv. Den bild eller som jag nämnde innan, andan, som medlemmen upplever är viktig. Det finns ALLTID handlingsutrymme...minns devisen att den som förbereder sig för ett nederlag...

Jag håller med att de stundom höga kraven blir likt ett "ok" och att styrelsen mångt och mycket hamnar i ett ekorrhjul. En uppgift som en styrelse har är just detta, att se, bedöma och verkställa. Målen bör vara rimliga och uppnåbara men kanske ändå djärva. När Cliff beskriver en medioker reklamkampanj, vad är då medioker? Är den medioker för att ambitionen var att nå ut till alla, eller var den medioker i förhållande till de mål som sattes upp? Kanske det är mer viktigt att vara tydlig i målbilden och i andra bitar än vad vi tror?

Självklart kan jag inte sticka under stol med att jag mångt och mycket tillhör falangen från Curia Nobilium som förespråkade/förespråkar en annan sorts förening än vad Geddon är idag. Personligen är jag inte intresserad av att arbeta med konvent, men jag vet av erfarenhet att andra tycker det är skitkul och att de växer av uppgiften. Förhoppningsvis kommer föreningen att finnas i minst 20 år till och jag måste påstå att föreningen de senaste 10 åren har vuxit till det bättre i mitt perspektiv - detta främst på grund av ideellt arbete av en hoper människor!

L
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Ewers skrivet juli 27, 2004, 12.42
Kan inte annat än hålla med Mr Lindbergh i vad han säger i sitt sista inlägg.

Emil: Jag vet att du slitit väldigt mycket för föreningen tidigare och att du nu inte orkar mer. Det är du väl förtjänt av att "inte orka mer", föreningen ÄR tacksam för dina tidigare insatser, likväl tacksam för det du gör även nu. Känner du att du mår bättre av att upprepa mantrat att det inte finns någon som vill/kan/klarar av att mantla bla din fallna mantel så fortsätt att skriva den typ av inlägg som du skrivit den senaste tiden. Skulle det däremot vara så att du djupt inne i dig kanske tror/hoppas att det faktiskt finns medlemmar som vill/kan/klarar att fortsätta att driva allas våran förening på ett bra sätt så tycker jag att du skall fundera lite mer innan du rackar ner på alla andra medlemmar. Attityder smittar trotts allt av sig...   :wink:

Det viktiga är att ha en positiv människosyn, livsglädje och hopp om framtiden. Detta är lättare att ha när man är ung men om man försöker se möjligheter istället för enbart problem går det lättare. Få människor/organisationer har blivit framgångsrika genom att säga "det går inte".   :D

/F   8)
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Clifford skrivet juli 27, 2004, 13.09
Ett litet förtydligande: Med medioker menade jag något som nådde halvvägs till målet. Om vi får upp reklamaffischer på tre skolor och på så vis får 5 nya medlemmar så är inte målet nått, men medlemmarna ger ändå bidrag. Likadant att ett konvent med "bara" 400 besökare och 100 arrangörer ger gött klirr i kassan.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: emil skrivet juli 27, 2004, 13.22
Ewers, ditt fån...

Clifford var själv närvarande när jag drev frågan om lokalen redan första styrelsemötet jag ngnsin haft 2001, då jag först kom till insikt hur det är fatt med vissa grundläggande förutsättningar i föreningen. Larsson var också med, han som initierade den här frågan.

Så klart det går.

Det har inget med er i styrelsen, eller det arbete ni gör nu. Varför ta det personligt? För vi pratar väl om framtiden här, och om lokalen? Eller har grundfrågeställningen grumlats allt för mycket?
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Ewers skrivet juli 27, 2004, 14.44
Jag har inte tagit någonting personligt utan använt mina erfarenheter om människan som social varelse i allmänhet och försökt se vad som är orsaken till olika synvinklar.

Om det är så att du inte är negativ i din syn på övriga medlemmars förmåga att driva föreningen så har jag helt enkelt misstagit mig och ber så mycket om ursäkt. Om jag inte misstagit mig står jag fast vid det jag tidigare sagt.

Det skulle vara upplyftande att få reda på hur du får ihop dina argument med att föreningen kommer kollapsa och gå under om vi inte gör oss oberoende av konvent och lokalen? (gäller även Martin L)

Det känns som att fan har målats på väggen och världen blivit lite för svartvit i era argument för att jag skall kunna hänga med.

För att klargöra: jag är inte upprörd, har tagit någonting personligt, vill sätta dit någon eller "vinna". Jag vill endast föra en vettig dialog samt förstå vad och hur mina samtalspartner har.  :D

/F
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: emil skrivet juli 27, 2004, 23.15
Först och främst vill jag be om ursäkt, om ngn ur den sittande styrelsen eller andra medlemmar har tagit illa vid sig av mina inlägg. Ur mitt perspektiv, mycket fågel, lite fisk, har jag skrivit inlägg med framförsikt på ett par år, inte nuvarande år. Vänligen försök att förstå det.

En del av andras inlägg har lite försvarstal med taggarna utåt upptäcker jag. Men jag försöker att ignorera dessa, då frågan egentligen inte handlar om enskilda medlemmar, förutom att man bör vara ärlig mot sig själv och andra i föreningen, vilket jag försökt att vara. (Jag påstår inte att jag lyckats, för så självgod är jag inte, men jag har i varje fall försökt.)

Om ngn har ngt som de undrar över eller frågor, så kan vi ta det lite lätt muntligt, då forum kan vara svårt att göra sig förstådd på. Speciellt om det nu kan kännas/tolkas känsligt för enskilda medlemmar.

Jag tänker personligen lägga ner den här diskussionen, då den bara verkar illa beröra andra, istället för att hållas på en hög nivå. (Dessutom har jag en del att måla inför SydCon :wink: )

Tchüss!
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Ewers skrivet juli 28, 2004, 10.55
"För att klargöra: jag är inte upprörd, har tagit någonting personligt, vill sätta dit någon eller "vinna". Jag vill endast föra en vettig dialog samt förstå vad och hur mina samtalspartner har."


Ovanstående blev lite oklart formulerat. Skulle vara att jag inte var allt av ovanstående. Hade lite bråttom när jag skrev tror jag...

/F
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Martin Larsson skrivet juli 28, 2004, 22.29
OK har inte tyckt och tänkt på ett tag, men det är ju kul å se att det iaf är några andra som gör det!
Det huvudsakliga skälet till att jag skapade detta topic är dels av egen åskit, och dels för att "folk behöver en känga i arslet för att reagera". Det senare verkar ju iaf fungera på en del medlemmar, dock tyvärr nästa bara på de som ändå reagerar när något händer

:evil:

Vad jag menar med lokal kontra konvent kontra konkurs är följande
(tyvärr har jag inte kollat i budgeten innan jag skriver detta, så inga påhopp för uppskattade siffror tack, dessutom kanske någon som har en budget kan klargöra lite siffror, de fanns inte vid årsmötesprotokollet) :arrow:

Geddons "summa intäkter-kostnader" är budgeterade till en viss siffra(säg +5.000 sek). I summa intäkter så finns det en post som heter konvent som enligt budget ska gå 20.000 sek i vinst.
Utan denna post så går inte "summa intäkter-kostnader" ihop dvs geddon går back(från att ha varit +5.000 blir det -15.000), för att då få verksamheten att gå ihop så måste det fram pengar och de får då komma från banken, dvs vårt likvida medel på bankkontot minskar.

En annan post i intäktsdelen av budgeten är det bidrag vi dels får från sverok och dels från kommunen. Detta är baserat på att vi har minst 100 BB-medlemmar under året, om vi inte ordnar det så minskar även det utfallet, och även då så går budgeten back(men med mer eftersom det handlar om mer pengar som försvinner).

Oavsett utfallet av dessa två poster på intäktssidan så har vi en post som kostar skjortan nämligen kostnaden Hyra, och om man då lägger till andra lokalkostnader som el, vatten, telefon så hamnar man en bit över 125.000 sek.
Detta kan man lite metamorfosiskt se som geddonbergets mage, som MÅSTE fyllas med mist denna mängd sek varje år(+årligt  hyrepåslag dvs magen blir större)

Om en av de ganska få eldsjälar som håller i konventet bli ihjälkörd, drabbas av annan personlig förlust, får drömmjobbet 1Adam och måste flytta eller av annan orsak inte kan delta i det så kan det räcka för att det inte ska bli något konvent(jojo det är spekulativt, men likförbannat sant). Detta får i sin tur förödande effekt på ekonomin. 1 år är inget problem men 2 i rad så sitter vi ganska ostadigt på pottan :!:

Det finns en stark vision och förhoppning av att geddon ska leva och frodas om 10 år till, som jag delar. Dock kanske folk borde ta sig i kragen och fråga sig hur dom ska få det och gå runt då när hyran ökat till ca (baserat på uppskattad hyra i år på 110.000 och en årlig ökning på 3%) 148.000(inflation inte medräknad) :?:
Sannorlikt är iaf att bidragen inte ökat i proportion till detta. Konventet skulle ju kunna gå mer i vinst(förutsatt att någon vill hålla i det), anars kan man ju alltid dubbla priserna i kiosken, men vem f*n villbetala 10 spänn för en läsk :shock:

Vad jag försöker hävda är att det finns 2 huvudsakliga sätt att se på framtiden:
Alt 1: Rulla ihop sig i fosterställning, vänta och ta emot
Alt 2: Att reagera på det som sker framför näsan

Det känns väldigt mycket som att Alt 1: är det som folk föredrar på föreningen, och jag anser inte riktigat att det är rätt mot de stackare som ska försöka rikta skutan i framtiden :x

Jag vill försöka få upp folks ögon för följande :arrow:
Vi har en verksamhet som går runt, om ett antal medlemmar sliter arlset av sig (ex emil under hans år som kassör), medans resten petar sig i naveln. Allt enligt principen "om jag inte gör något så gör någon annan det (och allt som oftast de som gör allt annat)". Under denna premiss så slits föreningens eldsjälar ut och försvinner en efter en.
Vi har en dyr lokaln som är större än vi behöver och dessutom dåligt planerad.
Vi måste skaffa en massa medlemmar samt arrangera konvent (trots att väldigt få vill egentligen) för att gå ihop ekonomiskt.

Flaskhalsen är i mina ögon solklar: UTGIFTEN HYRA :!:
Så även om det anses att hyran inte är för dyr så kanske det är dags att se ett par år bortom detta verksamhetsår och se om det ser likadant ut då...
Om man får ner denna utgift så minskar de "måsten" som föreningen har på sig, och man kan börja göra saker för att det är kul(hemska tanke!)
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: emil skrivet juli 28, 2004, 23.57
*Deleted by the inqusition*
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Clifford skrivet juli 29, 2004, 01.57
Citat
              -Quote censored by the Inquisition-          

Ursäkta, men nu får ni allt lägga band på er. Det här ska inte urarta till "vem sa vad". Håll er till hårda fakta (båda två och ni andra med) från och med nu. Allt annat tolkas för mycket.

/cliff, soon-to-be moderator
:evil:
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: emil skrivet juli 29, 2004, 03.18
Okaj Cliff. Jag editade bort mitt inlägg, nu kan du edita bort ditt också.

Jag vill bara bli lämnad i fred hädanefter av en viss person. Svar/frågor undanbedes tack!
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Ewers skrivet juli 29, 2004, 10.20
Om jag är en viss person så tycker jag att hela djävla forumet är patetiskt och tänker inte använda det mer överhuvud taget!

Tala klarspråk!

/F
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Clifford skrivet juli 29, 2004, 14.52
Forumet i sig är inte patetiskt. Om någon blir upprörd över någon annans inlägg får man hålla sig till fakta och undvika kraftuttryck och uttryck som patetisk. Forumet är och förblir väldigt bra för många ändamål, vi kan väl försöka behålla det så.

8)
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Martin Larsson skrivet augusti 02, 2004, 15.31
Meningen med detta topic var att försöka föra en seriös disskussion om ett ämne som MÅSTE lösas förr eller senare. Folk har olika åsikter om saker och ting, så är det(och tur är väl det :!: )
Bara för att någon inte håller med en om det som man tidigare hävdats behöver det inte vara så att det är ett personangrepp mot en själv, försök att analysera saker lite innan ni svarar på något tack :!:

Å sen: gräla om skit kan ni göra nån annan stans, förresten här: http://www.armagedon.buildtolearn.net/phpBB2/viewtopic.php?t=114

:evil:
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Martin Larsson skrivet augusti 02, 2004, 23.06
Tycker att det är intressant att det av 461 visist bara är 58 replies :shock:
Den som tiger samtycker heter det, så det måste väl betyda att den stora majoriteten av geddons medlemmar håller med mig om att det är dags att byta lokal 8)
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Ivar skrivet augusti 02, 2004, 23.38
Nog inte helt sant, då det faktiskt förekommer diskussioner IRL också.
this new tecnological nonsens is insignificant next to the force
eller kanske vanliga samtal...
inte för att ringakta o så... men...
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Björn skrivet augusti 03, 2004, 00.27
Citat från: "Martin Larsson"
Geddons "summa intäkter-kostnader" är budgeterade till en viss siffra(säg +5.000 sek). I summa intäkter så finns det en post som heter konvent som enligt budget ska gå 20.000 sek i vinst.
Utan denna post så går inte "summa intäkter-kostnader" ihop dvs geddon går back(från att ha varit +5.000 blir det -15.000), för att då få verksamheten att gå ihop så måste det fram pengar och de får då komma från banken, dvs vårt likvida medel på bankkontot minskar.

Summa Intäkter-utgifter (Det som kallas uppskattat resultat) är enligt den budget som årsmötet antog -38000 kronor (altså inga +5000 kronor) mycket beroende på en fet reparationer och underhållspost mepå 20 000 men oxå en fet Övriga rörelsekostnade på 20 900 (som jag personligen inte tror kommer användas alls i princip, så)
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Björn skrivet augusti 03, 2004, 01.01
Jag måste bara framföra min åsikt en gång till:

Byta lokal? Ok, kanske det, men till vad/vilken? Det är så jag ser det, Tycker inte att man kan basuner ut att vi skall promt byta lokal och att det är det viktigaste som finns. Det som är viktigt är att det finnes ett konkret förslag att ta ställning till. Det finns nog lokaler som är bättre än den vi har idag, och det finns såklart sämre. Den enda riktig dåliga saken med den nuvarande lokalen är i mina ögon hyran.

Armagedon är ju inte i ett akut ekonomiskt läge men jag håller med om att situationen på längre sikt kan bli knivigare. Därför tycker jag att det skall till en "grupp" bland dem som vill byta lokal som kollar på alternativa lokaler och spånar i största almännhet om vad vill vill ha för lokal. när dessa har hittat nått är det lättare att ta ställning för eller emot

/Björn, som tror att vi blir kvar i de nuvarande lokalerna minst fyra år till
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Clifford skrivet augusti 03, 2004, 08.36
Jepp. Nu när jag kan spegla mitt vackra anlete i golvet vill jag stanna minst fyra år till.
/cliff, som tror att Björn har rätt
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Ivar skrivet augusti 03, 2004, 11.15
tycker inte vi ska byta lokal. Den enda anledningarna till att byta lokal är hyran och att den är dåligt planerad. Om vi sänker hyran så sänker vi lokalbidraget med 80%(tror det är så mycket vet inte exakt) av den summan. Låt oss säga att vi sänker hyran med 30 000 per år då sparar vi 6000 kronr om året det är inget. Planeringen är inget problem det är ju bara att bygga om.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Martin Larsson skrivet augusti 03, 2004, 17.18
Citat från: "Martin Larsson"
Vad jag menar med lokal kontra konvent kontra konkurs är följande
(tyvärr har jag inte kollat i budgeten innan jag skriver detta, så inga påhopp för uppskattade siffror tack, dessutom kanske någon som har en budget kan klargöra lite siffror, de fanns inte vid årsmötesprotokollet) :arrow:

Parantesen i ditt inlägg känns överflödig björn :evil:
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Martin Larsson skrivet augusti 03, 2004, 17.30
Vill återigen framföra att huvudsaken till mitt inlägg är att det inte kommer att vara ekonomiskt hållbart att stanna i nuvarande lokal hur länge som helst.
Med tanke på den uppsägningstid som vi har på vårt kontrakt så bör man se till att planera ett par år frammåt och inte till ,det av varje styrelse sett som heligt datum i februari, då det är dags att välja ny styrelse.
Dessutom så är det fortfarande så att vi är beroende av ett konvent som går med vinst (som fortfarande extremt få vill jobba med) för att budgeten ska gå ihop så länge som vi är kvar i nuvarande lokal.

Personligen tolkar jag det som om alla som nitiskt vägrar acceptera tanken på flytt självmant sagt att de kommer jobba aktivt för att bevara konventet :!:
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Björn skrivet augusti 03, 2004, 20.44
Citat från: "Martin Larsson"
Parantesen i ditt inlägg känns överflödig björn :evil:

var inte meningen att skriv dig på näsan, ville bara göra en liten faktaupplysning, så att folk vet hur det ligger till bättre helt enkelt....
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Martin Larsson skrivet augusti 05, 2004, 15.42
Citat från: "Martin Larsson"var inte meningen att skriv dig på näsan, ville bara göra en liten faktaupplysning, så att folk vet hur det ligger till bättre helt enkelt....

Det e ok, dock kanske någon skulle kunna se till att lägga upp det som saknas till årsmötesprotokollet, så att man slipper chansa i fortsättningen :) Dessutom förändrar det ingenting, posten KONVENT och den vinst som det bör gå med är fortfarande delaktig i budgeten och måste  fortfarande ros i hamn för att budget ska nå sitt mål, vilket är en av mina poänger :!:

Dessutom tycker jag att de flestas svar här inte handlar om det som ska behandlas i ämnet, utan att folk verkar vara rädda för att acceptera sanningen.
Ivars uttalande om att detta är en teknisk nymodernhet som kanske inte används av många är skitsnack: statestiken 68 replies och 544 :shock:  views talar för sig självt :!:
Nymodernhet: Ja, dock en som man kan blunda för vilket de flesta verkar göra :?
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: deadbolt skrivet augusti 07, 2004, 13.00
"i say we take off and nuke the entire site from orbit" nystädat lr inte...
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: dilba skrivet augusti 08, 2004, 19.31
Jag tycker det är mycket snack och lite verkstad. Jag vet att jag inte gör mycket själv. Nästa gång jag går till gedon ska jag nog ta mig ett snack med Björn. Jag vet inte var jag ska vända mig för at leta lokaler men om någon vet så kan jag göra det. Även om vi inte ska bytta lokal nu eller kanske aldrig så är det nog bra att vara ute i god tid. Att sätta upp reklam på skolar kan ju inte vara så svårt. Jag kan snacka med de jag känner som går i skolar och så kan de fråga rektorn om det är okej. Men det vore bra om någon kunde skriva reklamen för det är jag kass på. Att göra mer reklam på olika spel hemsidor och på konvent mer är nog också bra. När jag vad på sydcon var det många som inte visste vad Borås spelkonvent var ( en snubbe trodde att Borås låg nära Stockholm )
Det största ansvaret för föreningen ligger ändå på styrelsen. Om de inte har tid att göra allt de vill kan de sätta upp en lapp i lokalen med saker de behöver hjälp med.
Jag tycker inte det är något fel att medlemmar betalar för att gå på konvent för det get förningen pengar. Om det skulle vara så att man behöver ställa in saker för att det är för lite medlemmar som hjälper till är det ett problem den det har väll inte hänt en.

buffy
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Björn skrivet augusti 08, 2004, 23.58
Citat från: "dilba"Jag tycker det är mycket snack och lite verkstad. Jag vet att jag inte gör mycket själv. Nästa gång jag går till gedon ska jag nog ta mig ett snack med Björn.

Kul att du vill hjälpa till, håller med om att lite mer verkstad skulle vara på sin plats...

Citat från: "dilba"Jag vet inte var jag ska vända mig för at leta lokaler men om någon vet så kan jag göra det. Även om vi inte ska bytta lokal nu eller kanske aldrig så är det nog bra att vara ute i god tid.

Jepp, bättre att vara ute i god i tid än att vänta till sista minuten.

Citat från: "dilba"Att sätta upp reklam på skolar kan ju inte vara så svårt. Jag kan snacka med de jag känner som går i skolar och så kan de fråga rektorn om det är okej. Men det vore bra om någon kunde skriva reklamen för det är jag kass på.

Reklamen är i prinip klar, det hela är i stort sett ett distubutionsproblem, vilket inte borde vara allt för svårt att lösa.

Citat från: "dilba"Att göra mer reklam på olika spel hemsidor och på konvent mer är nog också bra. När jag vad på sydcon var det många som inte visste vad Borås spelkonvent var ( en snubbe trodde att Borås låg nära Stockholm )

Japp hemsidor, är oxå bra, och faktist är Armagedon med på epp par sedan denna sidan kom upp.

Citat från: "dilba"Det största ansvaret för föreningen ligger ändå på styrelsen.

True

Citat från: "dilba"Jag tycker inte det är något fel att medlemmar betalar för att gå på konvent för det get förningen pengar. Om det skulle vara så att man behöver ställa in saker för att det är för lite medlemmar som hjälper till är det ett problem den det har väll inte hänt en.

jo det ger pengar, men inte speciellt mycket. Skaen är den att man ställer inte gärna in folk jobbar underbemmanade istället, vilket sänker både stämningen och kvaliten.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Björn skrivet augusti 09, 2004, 00.01
Citat från: "dilba"När jag vad på sydcon var det många som inte visste vad Borås spelkonvent var ( en snubbe trodde att Borås låg nära Stockholm)

För skåningarna på Sydcon gör kanske Borås det. Allt är ju som sagt relativt. Som han som bode i Jönköping och flyttade till Göteborg för att komma närmare sin son. Sonen bodde i New York.  :D
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Martin Larsson skrivet augusti 10, 2004, 21.36
Citat från: "Björn"
Citat från: "dilba"Jag vet inte var jag ska vända mig för at leta lokaler men om någon vet så kan jag göra det. Även om vi inte ska bytta lokal nu eller kanske aldrig så är det nog bra att vara ute i god tid.

Jepp, bättre att vara ute i god i tid än att vänta till sista minuten.

Vore bra om fler individer inser detta, vi kan liksom inte säga upp vår lokal hur som helst pga vårt kontrakt :!:

Citat från: "Björn"
Citat från: "dilba"Jag tycker inte det är något fel att medlemmar betalar för att gå på konvent för det get förningen pengar. Om det skulle vara så att man behöver ställa in saker för att det är för lite medlemmar som hjälper till är det ett problem den det har väll inte hänt en.

jo det ger pengar, men inte speciellt mycket. Saken är den att man ställer inte gärna in, folk jobbar underbemmanade istället vilket sänker både stämningen och kvaliten.

Detta är en mycket viktig poäng, vore på tiden att många äldre medlemmar inser detta :shock:
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Clifford skrivet augusti 10, 2004, 23.38
Citat
dilba wrote:
Jag tycker inte det är något fel att medlemmar betalar för att gå på konvent för det get förningen pengar. Om det skulle vara så att man behöver ställa in saker för att det är för lite medlemmar som hjälper till är det ett problem den det har väll inte hänt en.

Björn wrote:
jo det ger pengar, men inte speciellt mycket. Saken är den att man ställer inte gärna in, folk jobbar underbemmanade istället vilket sänker både stämningen och kvaliten.

Martin Larsson wrote:
Detta är en mycket viktig poäng, vore på tiden att många äldre medlemmar inser detta


Märkligt då att BSK är allmänt erkänt som det trevligaste och mysigaste konventet bland många...

Inte för att dissa folk, men bortsett från de senaste årens WHFB-spelande på konvent, hur många Geddoniter åker på andra konvent och spelar? Innan whfbtureningar blev så poppis var det inte många...Brain, jag och 1d3 andra ibland.

Framför allt tror jag att erfarenheten av konventsrollspel, konventsbrädspelande och dylikt är ganska låg bland dagens medlemmar...Hur många har varit SL på konvent t.ex.?
Så öppna örongluggarna och inse att BSK har ett mycket gott rykte bland konventsbesökare.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Martin Larsson skrivet augusti 11, 2004, 21.27
Citat från: "Clifford"
CitatBjörn wrote:
Citatdilba wrote:
Jag vet inte var jag ska vända mig för at leta lokaler men om någon vet så kan jag göra det. Även om vi inte ska bytta lokal nu eller kanske aldrig så är det nog bra att vara ute i god tid.  


Jepp, bättre att vara ute i god i tid än att vänta till sista minuten.


Vore bra om fler individer inser detta, vi kan liksom inte säga upp vår lokal hur som helst pga vårt kontrakt  


Märkligt då att BSK är allmänt erkänt som det trevligaste och mysigaste konventet bland många...

Inte för att dissa folk, men bortsett från de senaste årens WHFB-spelande på konvent, hur många Geddoniter åker på andra konvent och spelar? Innan whfbtureningar blev så poppis var det inte många...Brain, jag och 1d3 andra ibland.

Framför allt tror jag att erfarenheten av konventsrollspel, konventsbrädspelande och dylikt är ganska låg bland dagens medlemmar...Hur många har varit SL på konvent t.ex.?
Så öppna örongluggarna och inse att BSK har ett mycket gott rykte bland konventsbesökare.

Vet inte riktigt om du quotat rätt Cliff, men ovan gällande citat handlar inte om konventet, utan om geddons lokals placering och kontrakt :idea:
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Clifford skrivet augusti 11, 2004, 23.39
Jag citerade fel stycke, det är korrigerat nu :!:
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Ivar skrivet augusti 12, 2004, 06.49
Lite tankar

De äldre medlemmarna på Gedon brukar inte åka på konvent, o de brukar inte betala sig in på bsk, de ä väl en relativt ny företeelse.

vad det gäller folks erfarenhet från andra konvent så har rätt många av de äldre det. Vi var rätt mycket ute i konventsssverige för runt tio år sen under en treårsperiod.

problemet är väl inte så mycket heller att folk inte jobbar på konventet även om det också är lite dåligt, problemet är väl att folk inte jobbar innan konventet och tar ansvar?
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Clifford skrivet augusti 12, 2004, 13.18
Citatproblemet är väl inte så mycket heller att folk inte jobbar på konventet även om det också är lite dåligt, problemet är väl att folk inte jobbar innan konventet och tar ansvar?

Jepp. Frågan är bara om inte kommunikationen är grundproblemet. Egentligen finns det ju en näve folk som vill jobba med BSK innan konventet i år, men det händer ju inget. Kan bero på den röriga administrativa ordningen, vad vet jag. Brain, jag och Dale hade ju fördelen att vi mest behövde prata med varann. Liten grupp=effektiv.
Sen har vi ju Bohlin & Askåsen som alltid fixat hela RPG-delen.

Vad som behövs är någon som pekar med hela näven och ryter, samt ser till att folk gör sakerna de sagt att de ska göra.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Ivar skrivet augusti 12, 2004, 15.00
Ord! 8)
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Martin Larsson skrivet augusti 15, 2004, 01.54
Citat från: "Clifford"
Citat
dilba wrote:
Jag tycker inte det är något fel att medlemmar betalar för att gå på konvent för det get förningen pengar. Om det skulle vara så att man behöver ställa in saker för att det är för lite medlemmar som hjälper till är det ett problem den det har väll inte hänt en.

Björn wrote:
jo det ger pengar, men inte speciellt mycket. Saken är den att man ställer inte gärna in, folk jobbar underbemmanade istället vilket sänker både stämningen och kvaliten.

Martin Larsson wrote:
Detta är en mycket viktig poäng, vore på tiden att många äldre medlemmar inser detta


Märkligt då att BSK är allmänt erkänt som det trevligaste och mysigaste konventet bland många...

Inte för att dissa folk, men bortsett från de senaste årens WHFB-spelande på konvent, hur många Geddoniter åker på andra konvent och spelar? Innan whfbtureningar blev så poppis var det inte många...Brain, jag och 1d3 andra ibland.

Framför allt tror jag att erfarenheten av konventsrollspel, konventsbrädspelande och dylikt är ganska låg bland dagens medlemmar...Hur många har varit SL på konvent t.ex.?
Så öppna örongluggarna och inse att BSK har ett mycket gott rykte bland konventsbesökare.

Nu rättciterat förstår jag fortfarande inte vad du fiskar efter Cliff :?:  
Jag och Björn säger att vi inte vill se geddonmedlemmar betala sig in på BSK för vi behöver alla medlemmars hjälp för att få allt att gå runt. Ditt resonemang känns malplacerat tycks det mig :o
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Björn skrivet augusti 15, 2004, 02.10
Må så vara att folk utifrån som BESÖKT konventet känner att det är mysigt men JAG har åtminstånde hört 1D6 personer som sagt att det var jobbigt och att de gott kunde varit fler, hade de mysigt, jag tror inte det. Att detta inte har smittat av sig på besökarna är nog bara en tidsfåga som vi har arrangörerna att tacka.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Björn skrivet augusti 15, 2004, 02.12
ps. Tråden handlar egentligen inte om konventet utan om lokalen ds.

ps.2 om ni nu hade glöm det. ds.2
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Clifford skrivet augusti 15, 2004, 02.34
Ok, jag kom lite av spår där, egentligen ville jag bara säga att BSK inte har tappat i kvalitet eller stämning för besökarna ÄN.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Martin Larsson skrivet september 03, 2004, 17.19
Citat från: "Björn"ps. Tråden handlar egentligen inte om konventet utan om lokalen ds.

ps.2 om ni nu hade glöm det. ds.2

Tack Björn, det känns om om allt fler andra diskussioner förs här inne. Hoppas folk kan skapa nya topics i framtiden för nya subjects :!:
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Martin Larsson skrivet september 17, 2004, 20.29
Först en liten kul detalj, det va 777 visits på denna tråden när jag tittade in( i kul kontrast till det nummer som brukar va det roliga 8) )

Den observante medlemmen som kommer traskandes från stan kan se en stor skylt i ett av fönstrena i samma kåk som vår förening är beskaffad. Där står det "Lokal uthyres 070...(kommer inte ihåg resten)" detta borde gå tll vår hyresvärd, så man kanske skulle ringa denne och fråga om man inte skulle kunna ta och flytta inom kåken(förutsatt att det är vär det hela rent ekonomiskt osv) :?:

Om inte annat:

Vi får en hel del pengar av kommunen varje år, de e säkert intresserade av att få tillbaka en del av dem i form av hyra, så man borde ju kunna deala med dem under de premisserna :wink:
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Dale skrivet september 18, 2004, 09.52
Ett direkt svar till Martin Larsson;  Vår hyresvärd har inte intresse av att hyra ut lokaler billigare än vad vi har i kontraktet just nu. När vi undersökte möjligheten att hyra ett förrådsutrymme i samma fastighet så fick vi ett förslag som vi var och tittade på. Hyra/kvm låg ungefär 10kr högre per månad än vad vi betalar för vår lokal. Detta var dessutom utan tillgång till toalett/rinnande vatten. När jag påpekade detta så sa han att vi kanske skulle kunna få ett förråd utan värme något billigare/kvm än vår nuvarande lokal.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Martin Larsson skrivet september 18, 2004, 17.15
Surt. Detta var hos vår värd eller :?:

Då återstår alt 2: att kolla med kommunen(enligt mig)
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Martin Larsson skrivet oktober 07, 2004, 00.26
Häver ur mig samma fråga här som på annan plats: Dör alla diskussioner helt tvärt när forumet krashar varje månad eller. Avsaknad av minne verkar (numera) vara ett problem bland medlemmarna vilket suger :!:
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Björn skrivet oktober 07, 2004, 13.17
Jag hade inte så mycket att tillägga diskussionen innan forumet gick ner, mer än att jag tror att komunen är en bra sammarbetspartner som vi borde sammarbeta mer med.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Heavy skrivet oktober 07, 2004, 23.53
Citat från: "Martin Larsson"Först en liten kul detalj, det va 777 visits på denna tråden när jag tittade in( i kul kontrast till det nummer som brukar va det roliga 8) )

333 är roligare... "Only half Evil"


:twisted:
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Bubba132 skrivet november 23, 2004, 12.52
Vi borde skaffa oss en skola mitt i ingenvart typ i piteå eller nått liknande som är en stöd skola för våran förening som vi donerar ut medlem skap till så vi har våra 100+ medlemmar varje år in o ut o så?

Låter kanske vrickat med om det funkar så rammlar en kronan ner i korgen o alla små bäbisar får välling till kvällsmat.

Om man inte kan donera ut medlemskapen kan vi köpa de åt dem så är medlemskorten ändå köpta, vi vinner fett men vi förlorar inget ;)

Jag vill bli socialist när jag blir stor bara så ni vet ;)
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Dale skrivet november 23, 2004, 15.12
Tyvärr så måste alla piteåborna då vara skrivna i Borås för att det skall funka, för vi måste ha 100+ medlemmar som är bosatta i Borås kommun för att få bidrag för dem.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Bubba132 skrivet november 25, 2004, 19.19
vi kan imegrera dem till sverige? Aja det var juh synd att det måste vara borås bor då, men själva iden kanske man kan använda ändå? Gå till någon skola och prata lite om förening?
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Martin Larsson skrivet november 25, 2004, 23.54
Inte för att vara sådan, men när blev tråden: lokalen som helhet" bytt till "hur ska vi lömska till oss mer medlemmar" :x
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Clifford skrivet november 26, 2004, 07.24
Ja, håll er till ämnet eller starta ny tråd.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Bubba132 skrivet november 26, 2004, 15.04
sorry my queens, it will never happen again!

Mitt fel.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Martin Larsson skrivet november 27, 2004, 01.48
Ok, back 2 subject :!: Skaffa mindre lokal :!:
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Heavy skrivet november 27, 2004, 13.38
*hear, hear*
Titel: Föreningens vägskäl
Skrivet av: Dale skrivet december 09, 2004, 19.07
Som jag ser det har vi två val med föreningen, vid sidan av det nu rådande "om jag ignorerar det, kanske problemet försvinner/någon annan fixar det". Oavsett vad vi väljer kommer en del bli sura och streta emot. Jag tar inte själv ställning till något av alternativen i dagsläget, utan försöker konkretisera olika diskussioner.

Alt.1:
Vi behåller nuvarande lokal. Detta kräver en kampanj för att locka till oss fler medlemmar i bidragsberättigad ålder. Tyvärr så kommer det även att leda till att vi får fler medlemmar av typen "jobbar du här på LAN-caféet?". Fördelen är att vi får mer pengar att röra oss med och kan satsa mer på lokalen/aktiviteter/arrangemang etc.

Alt. 2:
Vi skaffar mindre lokal. Detta kräver att någon/några är villiga att lägga ut en massa tid på att kolla annonser/prata med hyresvärdar/inspektera lokaler. Förutsatt att vi får tag på en lokal som uppfyller våra önskemål (egen ingång, "rätt" område, lagom hyra, inte stör boende på kvällstid/helger) måste vi tänka på följande: Nackdelen med detta alternativ är att om hyran sänks så sjunker även lokalbidraget, jag har inte så bra koll på hur mycket det skulle sjunka med i olika scenarion. En mindre lokal skulle även innebära mindre utrymme till spelande, och vi kan få en negativ spiral; Mindre lokal->färre spel pågår samtidigt->folk vill inte ha fler medlemmar för risken finns att man inte får spela när man vill/"det händer aldrig något på föreningen"->mindre intäkter->mindre lokal osv.

En sak som gäller oavsett vilket alternativ man tycker är att rätt, är att fler måste engagera sig i föreningens välfärd. Som det är just nu så kommer inte föreningen att existera mer än fem år till (min egen domedagsprofetia) om inte fler gör lite mer. Jag menar inte att man behöver göra så mycket, utan om många gör lite så kommer man en bra bit på väg.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Usually_Insane skrivet december 09, 2004, 20.10
inte för att jag har så mycket cred i hooden men jag röstar för alt 1. mer medlemmar, jag tycker att jag artar mig bra som nyanländ medlem. dessutom borde ju fler medlemmar leda till en positiv spiral, eller?

caveat: att vi naturligtvis indoktrinerar alla nya medlemmar så att dom bara vill spela obskyra rollspel och komplexa hexagonbaserade counterspel, ungefär som jag  :wink:

Edit: PS. jag ställer mig naturligtvis till förfogande skulle vi gå alternativ 1. och initera en kampanj för att rekrytera mera medlemmar, så länge jag inte behöver stå vid skolor och bjuda på godis. DS
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Clifford skrivet december 10, 2004, 06.34
Problematisering av frågan:
Uppsägningen tar lång tid, så vad är meningen med att leta efter en lokal vi kan hyra om 2-3 år? Då är den nog uthyrd ändå...
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Heavy skrivet december 10, 2004, 08.18
Citat från: "Clifford"Problematisering av frågan:
Uppsägningen tar lång tid, så vad är meningen med att leta efter en lokal vi kan hyra om 2-3 år? Då är den nog uthyrd ändå...

Det handlar nog om att säga upp lokalen och börja leta ett halvår innan flytt.. Självklart är det smart att leta lokaler under tiden med, men problemet med att de hyrs ut innan är nog ganska stort.. Man får gambla lite helt enkelt..
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Martin Larsson skrivet december 11, 2004, 20.42
Citat från: "Clifford"Problematisering av frågan:
Uppsägningen tar lång tid, så vad är meningen med att leta efter en lokal vi kan hyra om 2-3 år? Då är den nog uthyrd ändå...

Avproblematisering av frågan :arrow:
Om inte jag vet helt fel så har vi rätt att säga upp kontraktet fram till nästa sommar för att vara rätt antal månader i förväg när vi gör det, och då tar det slut den sista året efter (upplys gärna samtliga om vad som gäller om jag har fel :idea: )

Problemet med nuvarande lokal är i mina ögon(OBS mina ögon) att den är för uselt planerad, dvs vi har en massa m2 som vi egentligen inte kan utnytja på ett bra sätt och därmed bara är oss till last ekonomiskt :(

Optimalt vore att hitta en lokal på ca 180 m2 som bara är ett stort rektangulärt(eller kvadratiskt) rum som vi sedan får bygga innerväggar i själva. Detaljen det praktiska hantverket är inget besvär, tro mig :wink:
Dessutom så torde man kunna få en "tom" lokal billigare eftersom man kommer att göra jobbet själva och inte kräva det av hyresvärden...
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Alfredsson skrivet januari 18, 2005, 21.14
björn säger: "För det första: Det går enligt min mening inte att säga, Vi skall byta lokal, punkt. Man måste kunna presentra ett alternativ för att det överhuvudtage skall finnas något att diskutera, mer än att våran hyra nu är väldigt dyr..."

om man skulle komma med ett färdigt förslag på en lokal som är ledig och går att flytta till skulle styrelsen behöva göra ett skitsnabbt beslut för att den inte skulle rinna oss ur händerna och dessutom vore det vettigt att i förhand ha tagit upp frågan på årsmötet som kommer nu i dagarna.

denna frågan borde vara årsmötets stora fråga och nästa styrelses stora fråga. Alla i den kommande styrelsen måste enligt mig sätta sig in ordentligt i denna frågan. detta är en fråga om armagedons överlevnad. och det får iaf igång mitt hjärta.

barcus säger: "Hmm är helt för ett byte av lokal, dels för att ett byte av miljö kan kännas som att föreningen får en ny start det vill säga en hel och fräsh lokal."

vilket jag håller med om jättemycket. ett byte i omgivning skulle säkert ge föreninigen ett jättelyft och många som tycker föreningen just nu är begravd i bajs kanske rent av får lust att göra något nytt. enligt mig är den nuvarande lokalen ett enda stort skithål som man bara blir trött av att ens titta på. ett lyft vore helt underbart.

Lindbergh säger: "Personligen tror jag att föreningen förr eller senare kommer att få ställas inför ett antal svåra beslut. Dessa beslut kommer antingen att fattas av medlemmar via årsmöte/medlemsmöte och åläggas styrelsen, alternativt att man delegerar till en styrelse att lösa det uppdraget och agera enligt huvudmäns intressen."

Jag håller där faktiskt med fullt. Årets kommande årsmöte bör tas som en chans att faktiskt försöka få medlemmarna att förstå vad för knipa vi faktiskt sitter i. jag tror många som jag inte hade så stor aning om vilka ekonomiska problem föreningen faktiskt har. Det vore gyllene om vi kunde ha en stor presentation om hur läget ser ut och ha en debatt på frågan och sedan rösta om hur den kommande styrelsen ska hantera det.

Lindbergh skriver även: "Andan i föreningen är viktig, hur styrelsen agerar och bemöter medlemmar och andra intressenter är viktigt. Mål och fokusområden är viktiga, delegering av uppdrag är viktigt för att uppmuntra och skapa delaktighet i en levande förening. Dock måste man i bland prioritera områden och helt enkelt välja bort vissa saker."

den andan existerar i princip inte. den allmänna attityden. och även min är faktiskt inte att ställa upp. attityden är att ställa upp när det absolut behövs. och det har inte direkt förmedlats till medlemmarna. jag har aldrig hört någon säga till mig "det är viktigt att du arbetar på konventet och ställer upp så att föreningen kan gå runt ett år till" hade jag hört de orden en gång innan hade jag kommit springande på en gång. Jag själv är dock ingen vidare kreativ människa vad det gäller spel då jag inte är någon eldsjäl för spelande. men mitt engagemang kommer i år vara bättre än föregående då jag inte  ställt upp alls.

björn säger senare i debatten: "Armagedon är ju inte i ett akut ekonomiskt läge men jag håller med om att situationen på längre sikt kan bli knivigare. Därför tycker jag att det skall till en "grupp" bland dem som vill byta lokal som kollar på alternativa lokaler och spånar i största almännhet om vad vill vill ha för lokal. när dessa har hittat nått är det lättare att ta ställning för eller emot"

Det må vara så att föreningen inte är i ett akut ekonomiskt läge. men har vi något kapital sparat alls? har vi något som helst utrymme att göra några stora förändringar när det verkligen behövs? Som jag ser det är det vettigt att bestämma oss för en grundinställning om vad vi vill åstakomma. antingen om vi ska behålla lokalen eller inte och sen gå efter det. att springa runt och vela ett år till har vi verkligen inte råd med. ett byte av lokal borde ske när vi faktiskt har ekonomisk möjlighet att göra något riktigt jävla bra av det (ombyggnader och finslipning osv)

Hela 100 bidragsbirättigade muppmedlemmarmålet är helt omöjligt. det går liksom inte försöka lura 100 kids som vi aldrig vill ska komma hit bli medlemmar. det är helt ohållbart att ha som mål. för jag liksom många andra vill verkligen inte ha hit dem.


nu blev detta ett långt och ganska osammanhängande inlägg i debatten. men jag har besvarat allt jag har några åsikter om.

min sammanfattning är att nästa styrelse kommer behöva vara en som verkligen engagerar sig i den här frågan då jag anser den vara ett stort vägval. och det är viktigt att det händer i år för annars måste vi dras med lokalen i fleara år framåt. och om vi förnyar kontraktet tittar vi på flera svettiga år framför oss då ingen kommer vilja vara med i styrelsen för allt är skit pga pengabrist.

ny lokal innebär nya fräsha tag, nytt liv och glädje i föreningen. se det som en möjlighet att göra något nytt.

puss
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Martin Larsson skrivet januari 19, 2005, 00.48
Kan väl bistå med den information som jag har gällande det du svarat på Lilleman :arrow:
Just nu har vi en ganska ansenlig summa pengar sparade (läs ca ett 6-siffrigt belopp) så det är väl inte kris till nästa år, dock vore det i mina ögon väldigt tråkigt att bränna alla våra surt förvärvade pengar på hyra till en lokal som är ingrodd med svett...
Dessutom är jag också verkligen ute efter "miljöbyteseffekten" som mycket väl kan lyfta föreningen, en nystart helt enkelt :!:

Sen en sista detalj gällande vårt hyreskontrakt: Det är utformat så att vi måste delge hyresvärden om att vi vill avsluta kontraktet typ senast 15 månader innan det går ut annars så förlängs det automagiskt i 3 år till. Till detta bör det tilläggas att det sker en årlig uppskrivning av hyran på typ 3%.

Om man sammanfattar detta så kan man säga att vi är på väg att "strutsa ihjäl" föreingen eftersom vi sitter fast i ett juridiskt bindande kontrakt som vi tillslut inte kommer kunna fullfölja pga "lack of funds" och då "dör" föreningen.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Alfredsson skrivet januari 19, 2005, 01.23
ja. eftersom det är till sommaren nån gång vi måste delge hyresvärden den informationen så är det väl lika bra att ha debatten om det nu på årsmötet.

det vore som sagt ruskigt dumt om kontraktet blev förnyat. och om vi har de sparade pengarna till en flytt så kommer föreningen glänsa i guld.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Björn skrivet januari 19, 2005, 16.45
Citat från: "Martin Larsson"...delge hyresvärden om att vi vill avsluta kontraktet typ senast 15 månader innan det går ut annars så förlängs det automagiskt i 3 år till...

Citat från: "Björn"Kontraktet löper ut den 30 juni 2006 och måste sägas upp minst 9 månander innan dess, alltså måste det sägas upp i månadskiftet sept/okt om vi inte skall ha ytterligare kontrakt i 2 år.

Bara så att inte miss-informationen sprider sig: 9 månader, inte 15. 2 år inte 3. Men i övrigt har du rätt Martin.

/Fakta-upplysar-Björn i Armagedons Hemliga Tjänst
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Gunilla Hellén skrivet januari 20, 2005, 00.06
Hej kompisar!

Här kommer min tankar och ideér om ämnet.

En ideell förening får inte spara pengar, eller egentligen inte gå med vinst om jag fattat det rätt.

En flytt kommer kosta en massa, massa pengar under flyttperioden, även om vi på lång sikt kanske kan spara en slant.

Miljöombyte, ja jag tror också det skulle vara bra.

Med det engagemang bland medlemmar som denna förening har, är det inte rimligt att tro att vi kommer flytta på oss inom en överskådlig framtid. Jag lägger ingen värdering i detta, vi  är de vi är. Men jag kan i dagsläget inte se någon i föreningen, som skulle vara villig att lägga ner det stora arbete som krävs. Men det kanske är någon som känner sig manad.
Det känns som att vi som grupp, är mer engagerade i de spel i håller på med än själv föreningen/föreningslokalen. Och är det egentligen inte där fokus bör ligga? Föreningen/föreningslokalen finns ju till för att husera de spel vi är intresserade av.

Om det togs fram ett bra och sansat förslag skulle jag bli jätteglad. Både för förslaget och det faktum att någon engagerade sig i just denna fråga.

Gunilla
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Heavy skrivet januari 20, 2005, 02.33
Peka vart jag ska bära sakerna så bär jag :)
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Dale skrivet januari 20, 2005, 03.00
Jag tror inte att själva bärandet av prylar från ett ställe till det andra är något större problem, jag tror att vi kan mustra en armé av bär-kobolder om det skulle bli aktuellt. Det stora hindret är i mina ögon att ingen (mig själv inkluderad) vill ta ansvar för det stora jobbet att ringa runt till hyresvärdar, förhandla, åka runt och titta på alternativen osv.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Alfredsson skrivet januari 20, 2005, 11.12
Citat från: "Dale"Jag tror inte att själva bärandet av prylar från ett ställe till det andra är något större problem, jag tror att vi kan mustra en armé av bär-kobolder om det skulle bli aktuellt. Det stora hindret är i mina ögon att ingen (mig själv inkluderad) vill ta ansvar för det stora jobbet att ringa runt till hyresvärdar, förhandla, åka runt och titta på alternativen osv.

det behöver ju inte vara en person som axlar det ansvaret.  om det tillsätts en grupp människor som "lokalletare" så borde det inte vara några problem.  jag axlar gärna lite i år så att vi kan ha kvar vår förening och jag tror mycket väl det är fler än jag som gör det bara de fattar allvaret i frågan.

men tills föreningen säger att det är dags att göra en förändring kommer ingen göra något. det kan jag garantera.

först besluta. sen tillsätta, sen utföra.

svårare än så behöver det inte vara.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Heavy skrivet januari 20, 2005, 11.43
Ja, det är ett stort jobb att ta tag i en flytt och ja det är förmodligen ganska få som ens kan tänka sig att jobba med nått sånt...

Men, fejsa läget, och det är att föreningens medlemmar MÅSTE göra detta jobb.. Annars får medlemmarna om några år antingen bli uttråkade svenssons utan en hobby i föreningsform, eller börja samla frimärken..

Som det är nu så är det en riktigt hemsk downward-spiral med att medlemmarna inte orkar annordna BSK, inte orkar bry sig om att jobba för att bidragen ska öka, inte bryr sig om att lokalen är det som drar mest pengar osv ad finitum..

Det kommer att gå åt helvete om inget görs på någon front, och för att använda ett uttryck som Herr Larsson flitigt begagnar sig av, så måste vi sluta "strutsa huvudet i sanden", för problemen löser inte sig själva!

Det finns 4 alternativ som jag ser det idag..

1. Man blundar för problemen så man kan klaga på the-powers-that-be att de inte skött det hela bättre eller säga "oj då" när det går åt skogen om några år, vilket tycks vara strategin flertalet medlemmar begagnar sig av.

2. Leva "slut" på föreningen, låta det gå åt helvete men ha kul till det händer och kanske starta en ny förening efteråt, eller kanske börja samla frimärken..

3. Ta tag i situationen för att behålla lokalen, eller jobba för att lokalen ska flyttas så föreningen på något sätt överlever..

4. Skita i vilket !


För egen del lutar det ganska mycket åt alternativ 3 eller 4 för tillfället, och jag hoppas såklart att alternativ 3 blir det allenarådande. Samtidigt så tänker jag inte sitta kvar på ett sjunkande skepp om ingen orkar/vill/etc göra något, det finns ju trots andra föreningar att engagera sig i.. Men ingen man kan ha så roligt på som gedon ...


;)
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Heavy skrivet januari 20, 2005, 11.44
Citat från: "Lillivar"

först besluta. sen tillsätta, sen utföra.

svårare än så behöver det inte vara.

Hear, Hear !!
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Björn skrivet januari 20, 2005, 12.50
Citat från: "Heavy"
Citat från: "Lillivar"först besluta. sen tillsätta, sen utföra. svårare än så behöver det inte vara.
Hear, Hear !!
Da Capo!
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Ivar skrivet januari 20, 2005, 13.35
visst har jag uppfostrat honom bra! :P
Han har ju faktiskt fantastiskt rätt.(min lillebror alltså...)

Ja herr Larsson har faktiskt också rätt om att strutsa och ja det kommer gå åt helvete om inte folk skärper sig och det måste folk göra i år!

Jag tycker vi säger upp lokalen även om det inte finns ett alternativ!
Då får vi i alla fall en blåslampa i stjärten så vi måste göra något!

Alla medlemmar borde leta efter alternativ så tillsätter man en grupp människor som förhandlar o tittar på kontraktsdelarna, men vi måste våga ge de vårt förtroende att göra detta.

Härmed uppmanar jag alla som vill byta lokal att leta efter en sådan, när man hittar ett alternativ så be om ett prospekt eller skriv ut, och ta med till årsmöte eller styrelsemöte så faktiskt folk fattar.

MEN se tilll att ha något konkret utskrivet så det inte blir stilen jag känner nån som kanske kan ha en lokal om vi går tre varv bakåt i vänstervarv kastar salt över höger axel hoppar upp o ner o skriker whao wha kali maa!!!

Kom i håg det finns ingen som kan hindra oss!!!!!!!!
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Heavy skrivet januari 20, 2005, 15.11
Citat från: "Ivar"visst har jag uppfostrat honom bra! :P
Han har ju faktiskt fantastiskt rätt.(min lillebror alltså...)

[/color]


Ja, tänk vad lite stryk kan göra..  :twisted:


/Heavy, Lokaletarbrigaden..
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Heavy skrivet januari 20, 2005, 15.14
En liten intressant sak som kanske behöver utredas innan nån springer iväg för långt i tanke och handling är vad det är vi letar efter...

I första hand, vad klarar föreningens ekonomi av i hyra?

Resten är egentligen ganska oväsentligt eftersom man får ta lite vad som finns baserat på hyran.. Utanför stan får vi en större lokal för samma pengar, på torget får vi 25 m2..
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Björn skrivet januari 20, 2005, 15.19
Citat från: "Ivar"MEN se tilll att ha något konkret utskrivet så det inte blir stilen jag känner nån som kanske kan ha en lokal om vi går tre varv bakåt i vänstervarv kastar salt över höger axel hoppar upp o ner o skriker whao wha kali maa!!!

Äntligen nån som fattar :!:
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Björn skrivet januari 20, 2005, 15.22
Citat från: "Heavy"En liten intressant sak som kanske behöver utredas innan nån springer iväg för långt i tanke och handling är vad det är vi letar efter...

Frågan låter nästan som en faktaförfrågan, så jag vill bara understyka att detta är något som vi måste:
Fundera på
Diskutera
Utreda

(och i sista hand)Besluta om[/list]
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Clifford skrivet januari 20, 2005, 17.19
Jag är inte intresserad av det hela. Så nu vet ni det. I denna fråga är jag en medlem som spelar spel och håller käft. Än så länge. Skulle ni dock föreslå att vi flyttar till Hässlehus motsv kanske jag tvingas agera.

Dessutom vill jag hävda att vi rent krasst kan vara kvar många år till om vi låter bli att spendera pengar utöver hyra/el/småtjafs, något som är rätt enkelt. Alltså, inga datoruppgraderingar, inga städveckor, inga projekt, inga onödiga utgifter. Dessutom skulle vi också kunna skaffa fler inkomster genom diverse knep, något som dock kräver ungefär lika mycket jobb som att flytta. OBS detta är inga "fakta", det är min ungefärliga syn på läget. Ingen panik på många år, men hårdare tider och mer av detsamma.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Ewers skrivet januari 20, 2005, 17.30
Jag anser heller inte att det är någon panik med nuvarande lokalen. Visst kommer det kräva lite ansträngning av kommande styrelser att rekrytera medlemmar, få in "idrottsföreningsmentaliteten" i föreningen vad avser medlemskap (dvs ALLA i familjen blir medlemmar för att stödja föreningen) och ett fungerande konvent.

Naturligtvis är detta bara mina personliga åsikter och inget mer än så.

Har någon kommit med något realistiskt och vettigt alternativ till nuvarande lokal?

/F    8)
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Alfredsson skrivet januari 21, 2005, 06.42
Citat från: "Ewers"Jag anser heller inte att det är någon panik med nuvarande lokalen. Visst kommer det kräva lite ansträngning av kommande styrelser att rekrytera medlemmar, få in "idrottsföreningsmentaliteten" i föreningen vad avser medlemskap (dvs ALLA i familjen blir medlemmar för att stödja föreningen) och ett fungerande konvent.

Naturligtvis är detta bara mina personliga åsikter och inget mer än så.

Har någon kommit med något realistiskt och vettigt alternativ till nuvarande lokal?

/F    8)

problemet med att komma med ett realistiskt alternativ till den nuvarande lokalen är att den behöver vara inflyttningsdatum på om 2 år. inte nu. armagedon kommer ju knappast ha råd att betala dubbel ÅRShyra.

jag står fortfarande fast vid att detta är något som behöver diskuteras på årsmötet. har man något att tillägga i debatten kan det ju inte finnas någon bättre tid än då. jag råkar veta att det finns en jävla massa gnällspikar mig included som sitter tysta och sen gnäller i efterhand. försök att inte göra det denna gången.

vad det gäller hela familjegrejjen så är det ont om föräldrar som kommer och hejjar på sina barn i rollspelskampanjerna och ett familje-engageman på det sättet är för många helt främmande. fråga min storebror om vad våra föräldrar (eller mest pappa) tycke om armagedon tex. tror långt ifrån alla föräldrar vet vad deras unge gör på armagedon osv. dessutom är de flesta i den åldern när de börjar gå till armagedon att de tycker att föräldrarna ska allt skita i vad de gör. så familjeidrottsprylenföreningsmumbojumbo tror jag är ett svårt projekt. det har skett sånna uppmaningar förr med datatid som belöning och grejjer och vad jag förstått är resultatet sådääär. speciellt nu med 100kr medlemsavgift.

men att försöka skadar ju aldrig. även om jag tycker att det är fel sätt att hålla föreningen levande.
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Martin Larsson skrivet januari 22, 2005, 10.35
Citat från: "Ivar"Ja herr Larsson har faktiskt också rätt om att strutsa och ja det kommer gå åt helvete om inte folk skärper sig och det måste folk göra i år!

TACK! Precis min åsikt
Om något måste bli gjort så blir det generellt det, se på BSK i fjol tex...
Titel: Lokalen som helhet
Skrivet av: Martin Larsson skrivet januari 22, 2005, 10.38
Citat från: "Björn"Frågan låter nästan som en faktaförfrågan, så jag vill bara understyka att detta är något som vi måste:
    Fundera på
    Diskutera
    Utreda

    (och i sista hand)Besluta om[/list]

    Problemet med detta Björn är att då kommer det dyka up ett beslut 2012, dvs 4 år efter det att geddon dött...

    Just nu behövs det en annan ordning i stil med:
    Tillsätt ansvariga :arrow: De letar som f*n :arrow: De hittar något lämpligt :arrow: Vi tar skiten :!:
    Titel: Lokalen som helhet
    Skrivet av: Martin Larsson skrivet januari 22, 2005, 10.44
    OK, min åskit om det hela är att det är både oansvarigt och lågt att bara skita i framtiden, som man enligt mig gör om man följer Cliffs åsikter. Det är trots allt så att det är några stackare som ska försöka sköta skeppet om 5 år oxå och det är enligt mig j*vligt lågt, fult, egoistiskt samt korkat att bakbinda deras händer på ett sådant sätt att de inte kan reda ut situationen pga att de är fast i ett kontrakt som de inte kommer kunna uppfylla :evil:

    Så det så
    Titel: Lokalen som helhet
    Skrivet av: Martin Larsson skrivet januari 22, 2005, 10.52
    Citat från: "Heavy"I första hand, vad klarar föreningens ekonomi av i hyra?

    Resten är egentligen ganska oväsentligt eftersom man får ta lite vad som finns baserat på hyran.. Utanför stan får vi en större lokal för samma pengar, på torget får vi 25 m2..

    Vet inte riktigt var, men jag har uttryckt det någon annan stans på forumet, men i korta drag så:

    Helst 150-180 m2, någorlunda centralt, ca 6k i månaden. Planlösningen ska allra helst enligt mig se ut som följer: ett stort, tomt, rektangulärt rum som vi får bygga om själva så att vi får den form av lokal som vi behöver och vill ha utan ca 100 m2 döutrymme...
    Titel: Lokalen som helhet
    Skrivet av: Martin Larsson skrivet februari 09, 2005, 01.10
    Jaha, sket alla ner sig när jag sa att det e oansvarigt att skita i framtiden  osv eller varför är det ingen som tycker något, eller är det här också lidande av ett forum som går ner allt för ofta :?:
    Titel: Lokalen som helhet
    Skrivet av: Heavy skrivet februari 09, 2005, 08.18
    Forumet går ner för ofta..
    Titel: Lokalen som helhet
    Skrivet av: Apanpapan skrivet februari 09, 2005, 14.58
    Det finns flera fördelar med dagens lokal. Den är nära stan samtidigt som det är långt till alla miljonprojekt. Vi slipper i rätt så stor utsträckning sådana vi inte vill ha här. Sen är väl ekonomin rätt så god just nu? Jag motsätter mig flytt och tycker vi har det bra här.

    Sen börjar tongångarna ibland likna pojken och vargen...
    Titel: Lokalen som helhet
    Skrivet av: Martin Larsson skrivet februari 09, 2005, 21.04
    Citat från: "Heavy"Forumet går ner för ofta..

    ...men det kommer det att bli ändring på snart, Viva Viva László :D
    Titel: Lokalen som helhet
    Skrivet av: Martin Larsson skrivet februari 09, 2005, 21.08
    Citat från: "Apanpapan"Det finns flera fördelar med dagens lokal. Den är nära stan samtidigt som det är långt till alla miljonprojekt. Vi slipper i rätt så stor utsträckning sådana vi inte vill ha här. Sen är väl ekonomin rätt så god just nu? Jag motsätter mig flytt och tycker vi har det bra här.

    Sen börjar tongångarna ibland likna pojken och vargen...

    Tack för att det finns folk med åsikt :!:
    Dock handlar det enligt mig inte om att ekonomin råkar vara god i år. Det finns ganska många geddoniter som vill se att föreningen ska uppleva sin 40 års dag oxå, och med dagens förutsättningar är det enligt mig inte rimligt :(
    Titel: Lokalen som helhet
    Skrivet av: Heavy skrivet februari 09, 2005, 21.21
    Citat från: "Martin Larsson"
    Citat från: "Heavy"Forumet går ner för ofta..

    ...men det kommer det att bli ändring på snart, Viva Viva László :D

    László is da man !
    Titel: Lokalen som helhet
    Skrivet av: Martin Larsson skrivet februari 13, 2005, 22.08
    Å nu när "da man" gjort sitt: vad tycker folk :?:
    Titel: Lokalen som helhet
    Skrivet av: Heavy skrivet februari 14, 2005, 01.11
    Vad jag tycker finns längre bak i detta forum..

    I korthet:

    Få tummen ur och se till att vi kan vara kvar i denna lokalen.

    el.

    Få tummen ur och göra oss av med denna lokalen..
    Titel: Lokalen som helhet
    Skrivet av: Björn skrivet februari 14, 2005, 11.04
    Citat från: "Martin Larsson"
    Citat från: "Björn"Frågan låter nästan som en faktaförfrågan, så jag vill bara understyka att detta är något som vi måste:
      Fundera på
      Diskutera
      Utreda

      (och i sista hand)Besluta om[/list]

      Problemet med detta Björn är att då kommer det dyka up ett beslut 2012, dvs 4 år efter det att geddon dött...

      Just nu behövs det en annan ordning i stil med:
      Tillsätt ansvariga :arrow: De letar som f*n :arrow: De hittar något lämpligt :arrow: Vi tar skiten :!:

      Jag menade faktiskt inte att man skulle dra detta i långbänk á geddon-style, bara för att man arbetar efter punkterna kan man faktiskt ha lite tempo  Att helt enkelt se till att det finns någon som manar på och ansvarar för diskussionen om hur en förändring skulle se ut...
      Titel: Lokalen som helhet
      Skrivet av: Martin Larsson skrivet februari 18, 2005, 23.12
      Jag hoppas all inser vad det är som kommer att påminna om de gamla heliga "rökförbudsdebatterna" i år :wink: