BSK 24

Startat av Kalle, oktober 14, 2005, 13.16

Föregående ämne - Nästa ämne

Greger

På den tiden jag var aktiv (som varade kanske i 12 år eller nåt sånt) så gjorde vi drivande/aktiva alltid sånt vi tyckte var kul. Det var hela syftet med föreningen, att ha kul.

Även om jag som gammal medlem skulle tycka att det var väldans trist om det inte blev fler konvent, så tycker jag att ni som är aktiva i föreningen idag ska göra vad ni tycker är kul. Det är er förening nu, inget bör vara något ni känner er tvugna att göra, bara för att det var något vi gjorde, på vår tid. Och något ni gjorde, när ni tyckte det var kul (vilket jag hoppas att ni gjorde en gång i tiden).

Vi tyckte det var kul att göra konvent, alltså gjorde vi det. När det inte var kul får många av oss, då slutade vi. Inget varar för evigt. Synd men sant.

Kanske är det roligare för er att arrangera en eller flera spelhelger eller liknade arrangemang som är mindre i storlek, och inte kräver lika mycket jobb? Kanske ni vill nöja er med att göra arrangemang på andras konvent och hjälpa till där? Kanske andra medlemmar tar tag i konventet om ni bestämmer er för att ta en paus?

Hur ni än bestämmer er att göra så tycker jag att det som bör driva er är en lust att göra något, inte en upplevelse av att traditionerna "måste" leva vidare. Om någon nu känner så, det vet jag inte.

Det är er förening, gör det ni tycker är bäst. Vem vet vad som händer om ni bestämmer er för att inte göra ett konvent nästa år? Kanske kliver andra fram och vill få chansen. Kanske är konventet roligare i en mindre skala? Möjligheterna finns där. Ekonomin finns där. Det är en fråga om vad ni vill göra. Finns viljan/lusten så finns alltid en väg.

:)

MOB

Citat från: "Gunilla Hellén"Mob:

Det är jättefina förslag och det är bra att du vill dela med dig av dem. Tyvärr tror jag inte det hjälper. Problemet för oss, Armagedon, är att ingen på flera år velat göra alla dessa saker som egentligen är helt självklara att man kollar upp när det gäller ett ideellt arrangemang som Bsk är eller i alla fall alltid tidigare varit. Bsk har blivit till varje år de senaste åren med det Cliff beskriver som en skeletoncrew(som hela tiden krymper) för att vi ska ju ha ett BSK, det är ju tradition.
Det spelar ingen roll hur många kontakter föreningen har om ingen är villig att inventera dem och sedan sugen på att motivera medlemmarna till att utnyttja kontakterna i BSK's syften. Kontakter är ju ofta väldigt personliga och det finns en större chans att man lyckas om den som sitter på kontakten själv ber om olika typer av sponsring.
Om inte styrelsemedlemmar som du tror på föreningen och dess möjlighet att arrangera ett konvent. Eller vill göra de självklara sakerna för att lyckas. Då är det inte mycket att göra. Det är bara att kasta in handduken.

Hur går snacket bland de yngre medlemmarna inför ett konvent? Skiter man i det eller ser man det som en spännande möjlighet att spela en massa saker som man aldrig får chansen att spela på föreningen? Gör man överhuvudtaget något från styrelsens sida för att få medlemmarna intresserade av konventet?

Citat från: "Gunilla Hellén"Jag ser inte att Armagedon i nuläget har en medlem som:
1. är tillräckligt driven
2. är tillräckligt socialt kompent
3. är intresserad av att göra BSK
Jag hoppas dock av hela mitt hjärta att en sådan person dycker upp/blir till innan nästa årsmöte.  Och är det ju bra att trådar som denna finns, så denne kan få lite inspiration.
Jag är ledsen Gunilla, men frälsaren lär inte dyka upp. Oavsett hur stor önskan ditt hjärta rymmer. Det handlar inte ens om att hitta en person som kan/vill göra alla dessa saker. Ordet förening betyder inte "person som fixar biffen". Eller som amerikanerna säger "det finns inget jag i förening"! :wink:

Citat från: "Gunilla Hellén"
Jag förstår att det är svårt att ha koll på en förening som man inte längre besöker regelbundet eftersom man bor någon annanstans. Vad man bör tänka på dock är att föreningar ständigt förändras beroende på vilka personer som ingår i den och det Armagedon och det BSK du känner till kanske inte längre finns. Delvis beroende på att du själv, bland andra, inte längre har en aktiv roll i förening.
Jag har svårt att tro att det är någon större skillnad på hur föreningen ser ut och fungerar idag mot för fem år sedan. Framförallt efter vad jag läser på det här forumet. Hade föreningen varit mycket annorlunda idag så hade den här typen av diskussion aldrig behövt förekomma. Det är nämligen långt ifrån en ny företelse att folks engagemang svalnat. Och teorierna om varför och vad man kan göra åt det har varit många. Men att höra att det inte verkar finnas någon form av handlingsplan för hur man förändrar det från styrelsens sida. Eller någon vilja till att förändra det känns märkligt. Kanske beror det på att inte heller styrelsen känner för att engagera sig i saker och ting.

Vad avser det BSK jag känner till så lär jag väl vara en av de få som varit på de senaste 21 konventen (ja, jag missade nr.1). Årets konvent har jag dock inte besökt. Än.

Ta nu inte det här på fel sätt. Det här är inget jag skriver för att gnälla eller klaga på vare sig styrelsen eller föreningen. Se det som konstruktiv kritik!
..........
MOB

MOB

Citat från: "Greger"Hur ni än bestämmer er att göra så tycker jag att det som bör driva er är en lust att göra något, inte en upplevelse av att traditionerna "måste" leva vidare. Om någon nu känner så, det vet jag inte.

Naturligtvis är det så Greger. Det var det jag menade med att kasta in handduken. Eller som Yoda skulle ha sagt "Do, or do not. There is no try."
..........
MOB

Clifford

Yngre medlemmar spelar i princip uteslutande datorspel och förstör hörlurar. Thats it. Alla yngre medlemmar (under 20 års ålder) är välkomna att motbevisa mig, men då ingen av dem läser på forumet ens så lär det inte hända.
Jag vill ha fel på den här punkten, så om du är under 20, visa dig.... :roll:

dagle

tjong... har inte haft sönder några hörlurar.... 8)

Gunilla Hellén

Mob:

Det finns visst en massa "jag" i en förening.
Ett exempel:
Ewers har en Westernkampanj, den är uppskattad. Hade inte Ewers haft den tror jag inte att det skulle varit någon annan som startat den. Dvs vi skulle inte ha spela Western på föreningen i nuläget om inte Ewers velat dra igång en kampanj.

Det finns en massa olika folk som ordnar olika spel på regelbunden basis på föreningen och jag är inte alls säker på att just dessa spel skulle vara igång om inte just den sammansättningen av folk som finns på föreningen idag var just den som den är.

Jag menar inte att "frälsaren" ska göra hela jobbet med BSK men det behövs någon som är framåt och drivande samt kan få andra att vilja vara med och göra konvent. Helt enkelt någon som brinner för konvent, någon som kan smitta av sig med sin entusiasm.

Jag tycker det är bra att du ger konstruktiv kritik, jag är bara inte överens  med dig i dina slutsatser.

Jag kan även informera dig om att styrelsen har haft diskussioner om hur framtiden ska se ut och hur man kan nå dit. Jag tror just denna fråga är någonting som alla styrelsemedlemmar för tillfället går och funderar på. Det är en svår fråga och det finns inga givna svar.

Ewers

Heja Gunilla!!!

Tack för fina komplimanger.

/F

Greger

Citat från: "MOB"
Citat från: "Greger"Hur ni än bestämmer er att göra så tycker jag att det som bör driva er är en lust att göra något, inte en upplevelse av att traditionerna "måste" leva vidare. Om någon nu känner så, det vet jag inte.

Naturligtvis är det så Greger. Det var det jag menade med att kasta in handduken. Eller som Yoda skulle ha sagt "Do, or do not. There is no try."

hehehe, han är inte bara liten, skrynklig och grön, han säger bra saker åsså :P:D

---

Visst finns det en massa "jag" i en förening, det gäller att få alla "jagen" att bli ett "vi" ;)

Dina

Känner att det är passande att lägga in att ombyggnaden av Bäckäng kommer pågå i ett år från juni 2006. Lokalansvarig på plats menar att vi inte kan få ha skolan nästa år, vilket innebär mer jobb än i år om man ska leta ny lokal. Det är ett stort lass att dra för den redan tungt lastade ledningen.
So long, suckers!

MOB

Citat från: "Gunilla Hellén"Mob:

Det finns visst en massa "jag" i en förening.
Ett exempel:
Ewers har en Westernkampanj, den är uppskattad. Hade inte Ewers haft den tror jag inte att det skulle varit någon annan som startat den. Dvs vi skulle inte ha spela Western på föreningen i nuläget om inte Ewers velat dra igång en kampanj.
Citat från: "Greger"Visst finns det en massa "jag" i en förening, det gäller att få alla "jagen" att bli ett "vi" ;)
Om inte det hade funnits  en förening (med vi-känsla) så skulle Ewers troligtvis fått spela med sig själv (play with himself som engelsmännen brukar säga  :wink: ). Greger gör det där med huvudet på den där spiken man brukar snacka om. Om det bara handlar om "jag" så lägg ner föreningen. Syftet med en förening är att många "jag" ska bli "vi".

Citat från: "Gunilla Hellén"Jag tycker det är bra att du ger konstruktiv kritik, jag är bara inte överens  med dig i dina slutsatser.
Och därmed kan du avfärda det jag säger med "Det är annorlunda nuförtiden"?

Citat från: "Gunilla Hellén"Jag kan även informera dig om att styrelsen har haft diskussioner om hur framtiden ska se ut och hur man kan nå dit. Jag tror just denna fråga är någonting som alla styrelsemedlemmar för tillfället går och funderar på. Det är en svår fråga och det finns inga givna svar.
Så, hur ser era tankar ut då? Det är säkert många som vill veta. "Inga givna svar" innebär väl förhoppningsvis inte "vi har ingen aning".

Citat från: "Dina"Känner att det är passande att lägga in att ombyggnaden av Bäckäng kommer pågå i ett år från juni 2006. Lokalansvarig på plats menar att vi inte kan få ha skolan nästa år, vilket innebär mer jobb än i år om man ska leta ny lokal. Det är ett stort lass att dra för den redan tungt lastade ledningen.
Två skolor som konventet har användt sig av tidigare år är Engelbrektsskolan och Bergsäterskolan. Den sistnämnda är ju ett minne blott. Men den tidigare är ju fortfarande i bruk. Ta ett snack med dem vetja. Det är väl dessutom där som Armagedons frisksportare brukar hålla till.
..........
MOB

Martin Larsson

Citat från: "Dina"Känner att det är passande att lägga in att ombyggnaden av Bäckäng kommer pågå i ett år från juni 2006. Lokalansvarig på plats menar att vi inte kan få ha skolan nästa år, vilket innebär mer jobb än i år om man ska leta ny lokal. Det är ett stort lass att dra för den redan tungt lastade ledningen.

Tycker personligen att Teknis är ett lämpligt val att titta upp. Ligger optimalt bra brevid stationen, och har likt Bäckäng ett novemberlov vilket enligt mig är ett måste för att det ska kunna bli ett konvent överhuvudtaget 8)
When one person is delusional it's called insanity
When millions are delusional it's called religion

"Never argue with an idiot. They will drag you down to their level and beat you with experience" ㅡ Mark Twain.

Dina

Uppenbara problem med Teknis är att matsalen/cafeterian liggen avsides i en byggnad för sig (GothCon känsla) och att skolan inte har egna gympahallar utan använder sig av Boråshallen.
So long, suckers!

sebbe

finns duschar på skolan iallafall, så bara man kan avsätta tillräckligt med sovplats så är det inget problem. om det inte finns för få duschmöjligheter, har faktiskt ingen aning hur mycket det är.
sen finns det EU-mopar
då får man köra i 45

Den Gamle

Angående Engelbrekt så tror jag att Mariedal-Cup har den under allhelgona och man kan ju liksom glömma att försöka sno skolan från kommunens guldkalv.

Men jag har ett annat förslag på lokal. Ett något kontoversiellt förslag men ändå.

Here it comes...

Vi kan ha konvent på Scandic Plaza Borås. För er som inte redan visste det så jobbar jag som nattportier på sagda hotell. Vi har titt som tätt olika idrottsevenmang på hotellet (brottning, judo, fotboll, handboll osv). Det brukar funka som så att deltagarna bor på hotellet och spelar i olika hallar runt om i staden. Saken är den att den arrangerande föreningen brukar få låna en del av våra konferenslokaler under tävlingarna (för anmälan, invägning osv) utan kostnad.

Om man kör en helg med låg beläggning på hotellet skulle deltagarna kunna få ett dubbelrum för runt 500kr (trippel 600kr, fyrbädd 700kr). De skulle få sova i riktig säng, bajsa på egen toalett, egen dusch och en rejäl hotellfrukost ingår. Många kommer säkert att tycka att det är för dyrt men en del äldre med fetare plånböcker kommer kanske att köpa konceptet. Två nätter i fyrbäddsrum kommer förmodligen att kosta 350kr per person, inte alltför blodigt enligt mig.

När det gäller lokaler att spela i så är hela våran gamla konferensvåning tom nästan jämt. Jag tror att vi kan få låna hela våningen utan att betala för den. Det finns en juste lobby med en receptionsdisk och ett litet pentry med bardisk. Sju mindre konferensrum och fyra i klassrumsstorlek (varav tre går att göra till ett stort rum). Vi skulle få ha hela våningen för oss själva. Skulle det bli många anmälningar finns det fler konferenslokaler i bottenplan.

Fördelar: Förhoppningsvis inga lokalkostnader för konventet. Bra lokaler. Bättre boende för deltagarna.

Nackdelar: Dyrare för deltagarna. Vi kan inte ha egen kiosk. Att man är på hotell tillsammans med "vanliga" gäster innebär att man får hålla koll på konventsaporna.

Den här ideén är inte på något sätt förankrad hos mina chefer men jag tror att de kan köpa den. Det skiljer sig inte mycket från evenemang vi redan kör.

Feedback???
"My center is giving away, my right is pushed back, situation excellent, I am attacking."
Marshal Ferdinand Foch in message to HQ, Marne 1914

Clifford

Den Gamles idé är bra i grunden men skulle omforma så mycket av BSK att det inte skulle kännas som samma sak. Tex har vi idag i runda slängar 30 salar och en massa andra utrymmen samt gymnastikhallar. Svårt att ersätta. För tex. ett mer nischat spelkonvent med inriktning på bara brädspel, eller bara rollspel, så skulle det fungera utmärkt.

När vi diskuterade inför årets BSK lades en idé fram som tål att upprepas, även om det inte blir som BSK:
Det finns många tomma våningar i Armagedons hus. Vi kan säkert hyra dessa en helg, och möblera efter eget behov. Utmärkt för alla sorters evenemang. Detta är inte heller kollat med hyresvärd, men jag ser inga hinder i att få hyra en helg. Superpraktiskt att ha det intill Geddon, så vi kan utnyttja lokalen som vi har också... :!: