Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - pzkpfw

#16
Figurspel / Den nya ligan BB 5.0
mars 07, 2007, 14.50
Bleka orcher med små tänder bits också

Efter den nesliga förlusten mot de bleka alverna var det dags för ännu ett gäng riktigt vita snubbar. Viss förvirring uppstod innan matchen då det rapporterades om att motsåndarna minsann hade huggtänder de med. Ryktet visade sig vara falskt då det som refereats till som huggtänder inte var större än en spädorcs mjölktänder. Styrkta av detta marcherade man resolut in på planen.

Första halvlek började illa. Först fick de gröna om vanligt sparka (New Orcleans har ej börjat med bollen en enda match hittils) och det visade sig att de småbleka mjölktandsorcherna minsan var lurigare än de såg ut (och de såg ganska luriga ut). Framför allt kunde de slänga boll på ett sätt som orcherna inte kunde kontrollera.

Innan matchen hade laget fått tipset att slå på de lite långsammare spelarna som såg lite korkade ut. Problemet var att de såg korkade ut allihop och det blev ingen ordning på blockarna. Första halvlek slutade 2-1 till de småbleka.

Efter ett rungande peptalk i andra halvlek och det faktum att man faktiskt lyckats identifiera några spelare som såg löjligare ut än de andra så gick andra halvlek mycket bättre. Coachen hade dessutom insett att en dommare antagligen skulle vara ivägen för en fortsatt god match och han försvann redan vid avspark.
Thrower Draw Breath halade då genast fram en väska med bomber och började hiva. Under hela halvleken fick han bara en rejäl träff men skoj var det. De småbleka mjölktandsorcherna åkte av banan i ett rasande tempo men orcherna hade fortfarande problem att hantera bollen. De avslutande minuterna var riktigt spännande.

Tyvärrr räckte det inte ända fram och en oväntad turnover gjorde att de småbleka till slut sprang in bollen för slutresultatet 3-1.

En ny tung förlust.

MEN Happy happy days.

Efter matchen  blev Duce McMolester erbjuden en "medicin mot hans svåra hosta" och efter att coachen förklarat att han minsan visst hade problem med hosta påbörjades kuren. Efter en vecka på 800 rosa piller om dagen så har Duce nu blivit ett monster till Blitzer (+1 ST).

Det blev även jackpot i arvode efter matchen med stadiga 70000 som genast bvlev en delbetalning på ett kontrakt med en ny blitzer.

Yo Horn missar nästa match med en skada och hans goblin kollega Malcurse Coalstone blev matchens MVP.

Nästa match är sesongens viktigaste matchs. Det är dags att bestämma vilka de grönsate orcherna är i en uppgörelse med det närmast legendariska laget WasInTown Greenskins. Mer om den matchen nedan.
#17
Figurspel / Den nya ligan BB 5.0
mars 03, 2007, 11.34
New Orcleans Saints på Danskurs

Efter förra veckans seger var lagets självförtroende på topp. Startegin att inte göra någonting under veckan och sedan låta coachen fixa matchen med själv av några skumma herrar i hamnen fungerade ju utmärkt. Efter att ha åkt på en rejäl omgång, då coache föreslog att de skulle försöka träna åtminstonde en gång så blev det givetvis samma strategi igen. Laget låg vid hotellets pool och coachen skickades ut i sin rostiga Buick för att skaffa det som behövdes. Dessutom, påpekades det med en högernäves obarmhärtiga vishet, att det bara var alver de skulle möta och alver som spelar blood bowl det är ju som..... ööh.... orcher som dansar balett. Inget vidare altså.

Efter att ha struttat ut på planen med huvudena högt och ett smålenede i mungipan så började danstillställningen (det hade till och med musik i högtalarna, Thor Leifs menade en av orcherna som genast insåg sitt misstag och satte sig på bänlen och skämdes). Sen blev det helt svart.

Dark elfsen började med bollen och körde rakt igenom det helt stillasittande orchförsvaret. Fyra orcher skickade till sjukvårdspersonalen i första halvlek och innan orcherna fattade vad som hänt stod det 2-0 till de förbenade dansbandsalverna. Laget var i chock. Att alverna skulle göra en poäng eller två det må vara hänt, det är ju trots allt inte det som är poängen med blood bowl, men att de dessutom skulle banka skiten ur grönskinnen, kändes nästan surealistiskt.

Inför andra halvlek försökte coaches samla laget. Problemet var att de stod 2-0 och det skulle tvinga orcherna att chansa om de skulle ha en möjlighet att få till en möjlig övertid. Orcher är inget vidare på att spela på chans. Efter ett misslyckat anfall så stod det sedermera 3-0.

Matchen var förlorad men som coachen så delikat uttryckte det: "Om ni inte gör en poäng nu så kommer tre slumpvis utvalda spelare att bli det enda laget får till kvällsmat". Efter nogrant övervägande så kom man fram till följande. Goblins är ju förvisso ganska goda och det finns ju två av dem, men, ett stort men, det finns ju även ett troll. Skulle den otur som de haft under matchen fortsätta så skulle garanterat trollet ingå i kvällsmaten och troll; det är det vidrigaste som finns. Så med risken att tvingas äta troll i bakhuvudet åstadkom orcherna en heroisk drive som slutade med en smått fantastisk pass och TD i den sista rundan. Matchen enda ljuspunkt, sett ur orchernas perspektiv.

Ingen orch utmärkte sig på planen och ingen verkade intresserad att lära sig något nytt efter matchen. Alla ville bara hem.

2 Orcher missar nästa match pga skador. Resten kommer att ligga i extra träning hela veckan.

New Orcleans Saints - Dancers of Temptation  1-3
Casualties 2-4
#18
Hade hemskt gärna varit med men jag hinner tyvärr inte med en "fast punkt" i veckan till.
#19
Figurspel / Den nya ligan BB 5.0
februari 22, 2007, 18.01
New Orcleans Saints hade gott självförtroende efter förra veckans seger. Goblins är ju sådana där slavar som man har hemma instället för diskmaskin. Efter nogranna hem-studier av Black Orcen Josh Paine kunde han, till lagets förtjusning, rapportera att de gick sönder hur enkelt som helst och att en diskmaskin faktiskt fungerar bättre (och var mindre gnällig).

Hursomhaver, de små gröna fick starta med bollen. Första halvlek gick i rasande fart. De större gröna spelade mycket avvaktande och var stundtals inte riktigt säkra på hur de skulle hantera de små. Det visade sig att utan kökets fyra väggar och en låst dörr var det betydligt svårare att få fatt i dem. Hela första halvlek han rinna ut i sanden utan att något av laget lyckades göra poäng. Tursamt nog så hade gobbosarna skogsarbetare inte trimmat sin motorsåg riktigt bra och fick den i huvudet 3 gånger under halvleken.

2:dra halvlek så var det de stora grönas tur. Nu gick det lättare och goblins flög av planen. Deras desperata attacker mot bollen var suicidala och uppskattades mycket av publiken. New Orcleans coach valde att spela säkert och efter att två gånger försökt få någon av Black Orcsen att göra poäng (2 gånger bankades de ner av en blitzande kamikaze goblin) så fick Murk Camphell springa in bollen . Strax innan slutsignalen gjorde gobbosarna ett sista försök att kasta en gobbo över planen men det gick inget vidare. Slutresultat 1-0. En förvånandsvärt ospektakulär match som avverkades på 2 timmar.

Gobbosarna MVP blev ett troll som spenderade 75% av matchen  på KO bänken. Det är kul med en kunnig publik som såg snilledraget i detta.

New Orcleans MVP blev Draw Breath som också hade en CAS under matchen.

Casualties 2-2

New Orcleans rekryterade Blitzer Josh Bollocks efter matchen och har en lag ranking på 1340 inför nästa match. QB Draw Breath har lärt sig kasta långt och Murk Camphell har lärt sig sparka bollen.

Nästa vecka är det danskurs mot Dancers of Temptation. Mysigt.
#20
Figurspel / Den nya ligan BB 5.0
februari 18, 2007, 13.03
Första vinsten för New Orcleans Saints

Woooooooohooooooooo!!!!!!! Viiii är champinioner, viiiiiiiiiiiii är champinioner, vi är champinioner..........

Efter två förluster fick de små gröna nog av all extra träning och bad coachen fixa vinsten utan att de skulle bejöva springa skiten ur sig hela dagarna. Med 3 Black Orcs och ett Troll på rostern fann coachen deras argument som övertygande och beslutade att det var dags att försöka vinna på det sätt som orcher vanligtvis vinner, fusk. Så med en hel säck med pengar och en kort bilfärd till New Orcleans skummare så lyckades coachen skrapa ihop en lite kasse med flaskor och annat "skoj".

Dvärpfarna fick börja med bollen och genast satte orcerna in the tunga artelleriet. En dvärpf sprang direkt av planen och bollmottagaren började kräkas och se helt snurrig ut. I denna oreda fick orcerna tillfälle att organisera om sitt försvar. Dvärpfarna drive pallade inte detta angrepp och föll ihop som ett korthus. Saints QB Draw Breathe sprang till sist in med bollen för en leding på 1-0.

Dvärpfarna hade dagen till ära tagit med en Deathroller som ägnade hela första driven åt att putta runt New Orcleans Troll Yo Stenchbomb. Precis innan TD'n lyckades han till slut välta trollet. Denna apparat blev givetvis avvisad efter TD'n.

Hela matchen så hade Orcerna en enorm tur med sina AV rolls mot de stackars dvärgarna. Det är ingen överdrift att säga tt ca hälften av alla AV roll som dvärgarna fick mot sig misslyckades, och med AV 9 så är det inte illa alls. Tyvärr resulterade det inte i några blodiga skador men tre dvärpfar spenderade hela första halvlek i K.O boxen (och en spenderade resten av matchen där, tursamt nog en av nyckelspelarna en MA 7 dvärpf).

Dvärpfarna var inte helt lamslagna och hämnades genom att skada 2 spelare i första halvlek. Yo Stenchbomb (trollet) fick till och med återupplivas av apotekaren efter en rejäl smäll från dvärpfarnas nakna troll slayer.

Andra halvlek drev orcerna bollen rakt igenom mitten på dvärpförsvaret och LB Vile Bitehead tog in bollen. Inte så konstigt då dvärpfarna bara kunde ställa upp 10 man och orcerna av någon anledning lyckades få in 12 man på plan. Dvärpfarnas sista drive ran ut i sanden och avslutades med ett desperat passförsök.

Matchen slutade 2-0 men 0-3 i casualties. Yo Stenchbomd och LB Mak Slimeetoe missar nästa match.

Vile Bitehead blev MVP och har äntligen lyckats få kläm på hur man blockar.

60 lök i kassan och 1 ny medlem i klubben fan-club.

Team Value nästa match = 1040.

Nästa match mot Da Kobolds.
#21
Figurspel / Den nya ligan BB 5.0
februari 11, 2007, 18.27
New Orcleans Saints vs Naggaroth Nasty Nobodies 1-2

Återigen föll mina gröna vänner i  slutet av matchen. Efter en chockartad öppning  så avgjord NNN's rutin i slutändan. En Long Bomb i slutsekunden av första halvlek höll Svart Alverna kvar i matchen och gjorde att det stod 1-1 i halvtid. Efter halvtidsvilan hade Svart Alverna rykt upp sig rejält och spelade ett solit försvarsspel som sänkte orcherna total.
Matchens lirare blev Svart Alvernas lönnmördare som lyckades skicka en goblin och orchernas troll av planen samt lyckades göra den matchvinnande TD's. (Han belönades senare med en välförtjänt MVP).
På orc sidan så utmärkte sig Ragé Bash med 2 cas och 1 TD. Lagets andra blitzer, Duce McMolester fick bäras av plan och förväntas inte spela nästa match. I hans ställe rekryterades blitzern Crosh Bollocks och han flyttar in i lagets träningsanlägning inom några dagar.

Nästa vecka blir det dvärgar till kvällsmat. Dvärgar är som gröt, inte så väldans gott men nyttiga om man väl får i sig dem.
#22
Figurspel / Den nya ligan BB 5.0
februari 06, 2007, 23.04
New Orcleans Saints stod på sig bra i första matchen mot Blitzing Bulls. Det krävdes övertid för att avgöra som tyvärr inte gick de grönas väg.

Slutsatserna från matchen var att handikappsystemet gjorde matchen hyfsat jämn trots skillnaden i TR (1750 vs 1050).

Kul Detalj
Matchen började på utsatt tid och i rask takt så blev de gröna fulkomligt mosade. Trollet fick hjärtstop på första blocken men apotekaren lyckades sparka liv i honom. Ytterligare två orcher och en goblin fick bäras av plan innan den tredje turnen börjat. Publiken var vild av glädje.
Sen blåstes matchen av och allt visade sig vara ren teater som arrangerats av de båda lagen för att höjja stämninen på Saints första match.
(Vad som egentligen hände är at två rostiga Blood Bowl coaches råkade missa injury tabellen och slog direkt på serious injury så fort man missade armor roll, det blev lite blodigt.)
Matchen startades sedermera om (efter att ett upplopp utbrutit bland de besvikna fansen), och inga ytterligare alvarliga skador inträffade under matchen.

5,5 timmar tog matchen. Nästa vecka är det små sega mörkeralver på menyn....

New Orcleans Saints - Blitzing Bulls 1-2 (OT) Cas 0-1
#23
Figurspel / DBA / DBM
januari 31, 2007, 20.25
Låter kanon. Själv har jag Early Hoplites och Early Achemenid Persians, båda ca dubbla armeer. Samt möjlighet att göra en del vairanter (Spartaner, North Greek).

Utöver det har jag börjat göra "egna" armeer i papper med elementen utskrivna på papper (med figurer i färg och grön botten, och nej jag har inte ritat själv) monterade på 1 mm papp. Inte samma som tennfigurer men det fungerar faktiskt väldigt bra.
Fördelen är att man kan göra i princip vilken arme man vill (och hur stor man vill).

I "papp" har jag precis blivit klar med alla armeer till en kampanj kring the Puniska krigen (Syracuse, Carthage, Polybian Roman, Gallic, Ancient Spanish och Phyrric).

Har även 2 st DBM "Papp" armeer (ca 65 element styck) klara (Phyrric och Syracusan).

Så om någon bara "vill prova reglerna" och kanske prova lite olika armeer innan man bestämmer sig för att måla ihop något så borde man kunna ordna det.

Vore skoj att prova den där kampanjen. Håller själv på att fila ihop en kampanj för Puniska krigen.
#24
Figurspel / DBA / DBM
januari 30, 2007, 17.42
Är det någon i geddon som spelar detta?

Mvh
Magnus
#25
Figurspel / Den nya ligan BB 5.0
januari 15, 2007, 11.45
Hej

Tänkte gå med i er Blood Bowl liga denna säsongen och undrar vilka lag som finns i ligan just nu. Funderar på vad jag skall köra för någonting.

Mvh
Magnus
#26
Köp/Sälj / W40K Cadians
december 04, 2006, 20.04
60 (sextio) Imperial Guard Cadians, all i metall.
Figgarna är "tvättade" från färg.
Figgarna finns i Borås.

Pm om ni är intresserade
#27
Köp/Sälj / W40K Rogue Trader Figgar Säljes
december 04, 2006, 20.01
Citat från: "Clifford"

Jag lär mig ju aldrig att sluta köpa saker jag inte behöver...
](*,)


Varför tror du jag säljer :D
#28
Köp/Sälj / Warhammer figgar Säljes
december 04, 2006, 17.05
Finns i Borås för försäljning

8st Imperial Handgunners
1 Kanon med Besättning. Kanen är av "mörsar typ" dvs inga hjul och kort trock pipa. En av besättningsfiggarna har sin "piprengörare" skadad (själva borsten är av, men pinnen är kvar )

Mvh
Magnus
#29
Köp/Sälj / W40K Rogue Trader Figgar Säljes
december 04, 2006, 17.03
Har hittat lite äldre figgar för W40K som jag tänkte sälja. Finns i Borås för den som är intresserad.

2 st Dreadnaughts (den gamla varianten)
2 extra vapen till dessa dreadnaughts (heavy weapons)
7 st Pirates
1 Zoat
1 Thudd Gun med besättning (2 dvärgar). Splitterplåten fram saknas men den ser helt ok ut ändå.
1 Äldre CHaos Space marine.

Alla figgarna är "tvättade" men ej grundade.

PM Om intresse finns så får ni närmare kontaktuppgifter.

Mvh
Magnus
#30
Köp/Sälj / Blood Bowl Figurer Säljes
december 04, 2006, 17.00
Följande figurer finns i Borås för försäljning.

1st edition
Ogre (Den klassiska Morg n Thorg figgen) - Såld

2nd Edition
Skaven Lag (x16) (1 av 2 lag sålt)

Dark Elf Lag (x16) (1 av 2 lag sålt)

Skaven Lag (x11)

Dark Elf Lag (x11)

1 Treeman

2nd Edition Lösa figgar
2 Orcs With Chainsaw, - Sålda
1 Human with Chainsaw,
2 Orc Kickers
4 Orc Linemen
2 Human Blitzer - Såld
1 Human Thrower - Såld
2 Dwarf Blitzers
1 Chaos Human Lineman - Såld

3rd Edition
1 Undead Team (x12) - Sålt
Standarduppställningen

1 Chaos Team (22 Beastmen, ink 2 Mutanter, 4 Chaos Warriors ink Borak  The Despoiler)

Om någon är intresserad finns även ett Blood Bowl 2nd Edition och ett Dunegon Bowl. Båda Kompletta.

Är ni intresserade så skicka ett PM.