Armagedon.se

Borås Spelkonvent => Arkiv => BSK 23 => Ämnet startat av: Dina skrivet oktober 20, 2005, 22.00

Titel: Lättförtjänta pengar!
Skrivet av: Dina skrivet oktober 20, 2005, 22.00
Jättebra extraknäck: 120:-/h, skattefritt. Nästan i alla fall. Så mycket kostar en piasava/slutstädare konventet. Vi står då för deras resekostnader.

Räkna med att den effektiva arbetstiden vid slutstädet är 5 timmar och att vi behöver c:a 20 externa personer. Fina summan blir 12000:-, vilket är ungefär hälften av vinsten. Sen kan man fråga sig om det är rimligt att konventet pungar ut så mycket pengar för lite städhjälp. Eftersom vi har Bäckängstäderskornas piskor efter oss är det en förutsättning om vi vill ha ett BSK 24 i deras lokaler.

Nästa gång Armagedon önskar sig att renovera toaletten eller liknande, kan man erinra sig om att pengarna gick till nissarna från Linköping.
Titel: Lättförtjänta pengar!
Skrivet av: Heavy skrivet oktober 21, 2005, 09.52
Och samtidigt så är BSK nollbudgeterat iår, med årsmötets goda minne, så därför är det helt i sin ordning :)
Titel: Lättförtjänta pengar!
Skrivet av: Dina skrivet oktober 21, 2005, 10.23
OK, nu är jag trött på att höra att BSK är nollbudgeterat. Armagedon är backbudgeterat. Det låter inte det minsta stabilt. Hur många år av backbudgetering klarar föreningen av innan den kraschar ekonomiskt? Att nollbudgetera BSK är ett sätt att få bort pressen från dess lilla ledning, men så gott som alla insatta på Armagedon räknar kallt med att konventet går med vinst.

Om inte läget med interna arbetare ändras, kommer BSK gå back. Som följd kommer Armagedons budget vid slutet av året sluta på -60000:-. Det vore väl en härlig kalldusch?
Titel: Lättförtjänta pengar!
Skrivet av: Heavy skrivet oktober 21, 2005, 12.41
Men det är så det är uträknat !
Budgeten är -40 tusen för föreningen iår, och det är ingen, framför allt inte jag att det ska gå bättre.. Sitter man och röstar för ett förslag på ett årsmöte efter en ganska lång stunds debatterande och fortfarande tycker att det ska gå med vinst så är man ute och seglar i det blå..

Personligen hoppas jag dock på att vi hamnar på något mer i minus än de 40, för då blir det nog en liten väckarklocka för att föreningen lever över sina tillgångar, och har gjort i mer eller mindre väldigt många år just nu..

Jag tycker det blev väldigt bra formulerat i ett beslut ang ekonomisk ersättning för jobb inom föreningen i ett beslut några möten sen:


Om föreningen inte kan utföra jobb eller uppdrag inom föreningen med ideélla krafter så ska föreningen låta bli att utföra just det jobbet/uppdraget (Felciterat, men andemeningen är densamma, har inte protokollet framför mig)

Vilket betyder.. Jobba ideéllt, eller dra in på utgifterna.. Så enkelt är det, och det är dags för väldigt många att inse det.. Och nu pratar jag om föreningen, inte konventet, som har en egen budget.. Där får saker och ting gärna kosta pengar :)

För att svara på frågan.
Vi klarar detta år, möjligen nästa..



Vad gäller konventet rent generellt tycker jag att det ska få ligga på is några år.. Det är ohållbart att köra ett konvent där ledningen får dra ett så stort lass som görs idag, och under de tidigare åren.. Det ska vara kul att arrangera saker, klart att det blir jobbigt som fan med, men det får finnas gränser..

Personligen tyckler jag att ni gör ett jättejobb, och kan bara beklaga att min egna situation inte gjort att jag kunna engagera mig på det sätt som jag viljat..[/i]
Titel: Lättförtjänta pengar!
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 21, 2005, 16.17
Armagedon är i år minusbudgeterat pga 2 saker:
A: Konventet ska ha möjlighet att gå +/- 0:-
B: Stat, landsting kommun anser att föreningar INTE bör ha 150000 bidragskronor sittandes på ett konto.

Därför är vi minusbudgeterade. Om nån tror att Armagedon kommer upphöra ekonomiskt om ett år så ska jag gladeligen sätta ihop en budget som gör dem förvånade. Vi har VÄLDIGT få fasta utgifter, och så länge vi sköter dem klarar resten sig.

Hyra 120000
El 20000
Tele 6000

Geddon kan fortsätta skrapa ihop 146000 varje år utan konventet, och utan 100 bidragsberättigade medlemmar. Det som behövs är kiosken, datorerna, medlemskortsförsäljning i stort, och att bidragen sköts ordentligt. Kommunen, Sverok, Datorintäkter, Kioskintäkter samt Medlemskortsintäkter räcker för att dra ihop ovanstående. Motbevisa mig gärna, med betoning på BEVISA, inte bara snacka.
Titel: Lättförtjänta pengar!
Skrivet av: Heavy skrivet oktober 21, 2005, 16.39
Jo, du har rätt Cliffster..

Jag menade såklart att vi klarar detta år och förmodligen nästa om vi fortsätter bränna pengar på sånt som "inte behövs" som vi gör nu.. Ska vi bara gå runt funkar det utan konvent helt :)
Titel: Lättförtjänta pengar!
Skrivet av: MOB skrivet oktober 24, 2005, 20.36
Det här blir mer och mer intressant.

Informera en stackars exilboråsare om hur det egentligen ligger till.

1. Föreningen har alltså budgeterats att gå 40.000 kronor back i år!?

2. Vice Ordförande hoppas att föreningen ska göra en STÖRRE förlust ändå?

3. Vice Ordförande påstår att ingen (framförallt inte han själv) tror/vill att föreningen ska gå MINDRE back än 40.000 kronor?

4. Den budgeterade förlusten är i runda slängar 300-400 kronor per medlem. Berätta gärna lite om var de pengarna försvinner och hur det kommer sig att föreningen kommer att gå back i år?

5. De saker som "inte behövs". Vilka är det?
Titel: Lättförtjänta pengar!
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 24, 2005, 21.49
Renovering av toalett 10000
Kontrollerad, förbättrad och ominstallerad el 11000
nya datorer 30000
Titel: Lättförtjänta pengar!
Skrivet av: Heavy skrivet oktober 24, 2005, 22.14
Citat från: "MOB"
1. Föreningen har alltså budgeterats att gå 40.000 kronor back i år!?
2. Vice Ordförande hoppas att föreningen ska göra en STÖRRE förlust ändå?
3. Vice Ordförande påstår att ingen (framförallt inte han själv) tror/vill att föreningen ska gå MINDRE back än 40.000 kronor?
4. Den budgeterade förlusten är i runda slängar 300-400 kronor per medlem. Berätta gärna lite om var de pengarna försvinner och hur det kommer sig att föreningen kommer att gå back i år?
5. De saker som "inte behövs". Vilka är det?

1. Jepps, med årsmötets goda minne..

2. Ja, jag hoppas det.. Det behövs en väckarklocka inom föreningen att vi lever över våra tillgångar, och har mer eller mindre endast kunnat göra det igenom att BSK har dragit in ett bra överskott.. Precis som jag skrev nedan.. När det inte finns möjligheter inom föreningen att driva ett såpass stort och vinstdrivande arrangemang utan en massa jäkla (rent ut sagt) skit mellan falanger i föreningen, och framför allt mellan enskilda medlemmar i föreningen så ska vi inte arrangera "eländet" (Ja jag ser fram emot BSK som attan :D).. Vi ska gå back om vi fortsätter spendera pengar på roliga saker om det inte finns ett konvent som drar in dom pengarna. I år har vi inte det..
Personligen ser jag egentligen inte som en -40K budget är att gå back, det är när vi gjort åt 41K som vi gått en tusing back enligt budgeten.. -40K är det vi siktar på :)..

3. Nej, jag tror inte att föreningen kommer att gå bättre än budget.. Vi har varit duktiga på att bränna cash i år (mer nedan). :)
Skälet till att jag hoppas att vi inte gör det  är att jag vill att konventet ska göra åt sina pengar, alltså gå noll.. Skälet att vi har en nollbudgetering på BSK är att arrangörsgruppen ska kunna lägga pengar på sånt som det inte finns ideélla krafter till inom föreningen.. Och det är väl egentglien det den här tråden handlar om.. Gå noll, böla inte om att konvetet ska dra in pengar, betala för städare, bärare, whatever.. Det är meningen i år.. Inta att tjäna pengar..

4. Se Cliffs svar.. Vill tillägga att detta års styrelse samt sektioner har varit bra på att göra åt pengarna som budgeterats dom, något som (vad jag vet) inte har gjorts på samma sätt tidigare år.. Alltså, vi har glädjekalkylerat lite med att det finns pengar kvar från "förra årets" budget till nästkommande, vilket har gjort att tidigare års minusbudgetar (konstigt ord?) har gått plus, och blåögt nog har föreningen/medlemmarna trott att det går att leva så.. Det funkar inte..

5. Vi behöver inte renovera toaletter för att det ska bli trivsammare.. Vi behöver inte uppdatera datorer för att de  "senaste" spelen ska funka på dom (eller ja, datorer i stort, vi behöver inte pilla i mer hd, nya hörlurar osv som gör spelupplevelsen klart bättre).. Vi behöver inte köpa in nya spel i form av rpg´s, brädspel och liknande eftersom vi har massor redan.. Vi behöver inte se till att elsäkerheten är på en vettig nivå, o.s.v. ad finitum.. Du förstår säkert vart jag vill komma..
Titel: Lättförtjänta pengar!
Skrivet av: MOB skrivet oktober 25, 2005, 00.14
Citat från: "Heavy"2. Ja, jag hoppas det.. Det behövs en väckarklocka inom föreningen att vi lever över våra tillgångar, och har mer eller mindre endast kunnat göra det igenom att BSK har dragit in ett bra överskott.

Jag är förstummad. Ett oerhört kreativt sätt att få folk "att vakna". Dessutom känns det ju fullkomligt logiskt att göra åt ännu mer pengar än föreningen har, för att bevisa för medlemmarna att föreningen gör åt mer pengar än den har. Korkade styrelsemedlemmar skulle ju lätt lockas att lösa situationen genom att göra åt mindre pengar. Och därmed komma i fas med ekonomin. Då är det skönt att veta att föreningen har snäppet smartare styrelsemedlemmar.

Det förklarar ju också den ovilja som tycks finnas hos styrelsen att hjälpa konventsstyrelsen när problem uppstår. Det är ju uppenbart. Om styrelsen skulle hjälpa konventsstyrelsen så skulle det ju kunna innebära att konventet gick bra. Och att medlemmarnas väckarklocka därmed snoozades. Hemska tanke!

Och som vanligt kommer styrelsen (efter att enligt egen förhoppning ha gått 60.000 back istället för 40.000) beviljas ansvarsfrihet vid nästa årsmöte. Och varför skulle de inte? De skulle ju närmast nomineras till Nobelpriset i ekonomi!

Clifford: Är det inte hyresvärdens ansvar att toaletter och elektricitet funkar!? Jag menar står inte det i hyreskontraktet?

Heavy: Köper verkligen föreningen in hörlurar till datarummet? Det känns verkligen som något som spelarna själva borde fixa.
Elsäkerhet däremot kan man knappast strunta i. Men frågan är som sagt snarare om det är föreningens ansvar.

Dina: Det kanske är dags för BSK att göra samma sak som GothCon gjorde för många år sedan. Bilda en egen förening som inte behöver pumpa in sin vinst i en förening som uppenbarligen har som högsta prioritet att gå rejält back? Om BSK var en egen förening så skulle vinsten kunna användas till att arvodera de som arbetar med konventet istället för att täcka upp för toaletter, datorer och el på en förening där merparten ändå inte hjälper till på konventet. Och varför ska bara städfolk från Linköping arvoderas?

Har ni förresten kollat vad städtanterna på Bäckäng skulle ta för att göra samma jobb som Lincon-mupparna? Det är ju inte säkert att det skulle kosta mer. Städpersonalen skulle säkert göra det snabbare och på färre personer. Extrainkomsten kanske dessutom skulle göra dem mer positivt inställda till BSK!
Titel: Lättförtjänta pengar!
Skrivet av: emil skrivet oktober 25, 2005, 00.22
...herregud...
Titel: Lättförtjänta pengar!
Skrivet av: Heavy skrivet oktober 25, 2005, 02.33
Till att börja med..
Jag representerar i första hand min egen åsikt här på forumet som medlem, inte som styrelsemedlem..

Vi gör inte åt mer pengar än föreningen har, vi gör det som årsmötet ålagt oss som styrelse att göra under detta budgetår.. Vilket betyder att vi kommer att göra åt ungefär 1/3 till 1/2 av ihopsparat kapital..

En majoritet av medlemmarna på årsmötet tyckte med andra ord att vi skulle bränna pengar i år.. Fine, då gör vi det.. Personligen tyckte jag att det var en dålig budget, och röstade nej till till budgetförslaget, men när det röstades igenom, så jobbar jag såklart som styrelsemedlem för att budgeten ska hålla ihop.. Vilket bl.a. betyder att vi skulle renovera toaletten och köpa datorer för 40 papp sammanlagt och samtidigt låta BSK gå jämt ut..

Att det är ett mindre bra sätt att få folk att vakna är jag den första att hålla med om, men detta är inte det första försöket att se till att folk får upp ögonen för hur det EGENTLIGEN funkar att driva runt en förening ekonomiskt.. Samtal fungerar inte ibland helt enkelt, framför allt inte när ideéll vilja saknas för många i föreningen..

((Värt att notera om sittande styrelse och dess engagemang i annat än den rent administrativa driften av föreningen är att den inte är så intresserad av det.. Sittande styrelse är mer eller mindre en nödlösning efter att den  första styrelsen detta år inte kunde uppfylla det åläggande som årsmötet gett dem, och därför blev den upplöst på ett extrainkallat årsmöte efter några månaders existens.. Vilket i sammanfattning betyder att vi är ett gäng "gamla" (ja, jag har inte varit medlem så många år, men har några år på nacken) gubbar och en yngre tant som sitter och sköter en ungdomsförening och gör det som krävs av oss, men väldigt lite utöver det..  Vilket i sig är en helt annan, och klart viktigare debatt än denna; Varför får inte föreningen till en styrelse, utan det handlar om nödlösningar hela tiden.. ))

Som svar på frågan till Clifford: Vi hyr en industrilokal.. Vilket betyder att vi hyr tak, golv och ytterväggar.. Vad som finns i den är upp till oss att fixa.. Hyresvärden behöver inte stå för något, och vi får i gengäld göra mer eller mindre vad vi vill härinne i form av byggnation, så länge det är fackmannamässigt utfört vad gäller försäkringskrav (tex el och VA) eller återställbart till ursprungligt skick (sätta upp väggar osv)

Ang. hörlurar så står föreningen för det ja.. Som en gest till främst de yngre spelarna som inte har ekonomin att köpa lurar själva och samtidigt kunna spela på datorerna.. Sen är det ju klart bättre och billigare att ha installerade lurar på varje burk än att pisse-nisse med anhang ska in och pilla bakom burkarna varje dag 15 ggr.. Det är den minsta budgetposten inom datorsektionen hur som, så vi skulle inte vinna något i stort på att försämra för datorspelarna i den grad det skulle innebära att det inte fanns lurar på föreningen.. I viss mån är det såklart en fråga om att datorerna ska vara tillräckligt attraktiva och dra in pengar till föreningen med såklart..

Sen tycker jag det är beklagligt att du ser oss som en förening som har som "största prioritet att gå back".. Det handlar om att omsätta sparat kapital till medlemmarnas gang, inget annat.. Väckarklockan ska förhoppningsvis fungera så att medlemmarna inser att ; Inget mjöl, ingen kaka nästa år.. Vilket såklart betyder att nästa budgetperiod så kommer det att finnas väldigt små marginaler för inköp, renoveringar och lekpengar.. Det är möjligt att det sporrar medlemmarna till intresse att föreningen ska fortleva och vara ett kul ställe med mycket aktiviteter och nya saker som händer.. Gör det inte det, så, tja.. Vad har vi föreningen till ?

Jag tycker att frågan om att göra som GothCon gjort är högintressant däremot.. Nånstans känns det som att fler och fler arrangemang för och av ungdomar fungerar under arvoderade premisser och ska man se på det med öppna ögon så funkar det riktigt bra.. Orken och intresset blir sporrat av att man lite mer än det absolut nödvändigaste utläggen utbetalt till sig, eller varför till och med inte bli projektanställd för det hela.. Lajvrörelsen startade med detta i mitten på nittiotalet med, och de mest framgångsrika arrangemangen har ett upplägg liknande detta..

Å så var det dags att sova..
Titel: Lättförtjänta pengar!
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 25, 2005, 11.20
Ni missar fortfarande poängen med varför årsmötet beslutat om att gå 40000:- minus.

A: Föreningen mår bra av en upprustning
B: Föreningen ska inte ha 150000:- på kontot, då blir kommunen purken
C: Vi årets slut skulle föreningen enligt budget fortfarande ha drygt 100000:- på kontot.


Alltså, det är ingen väckarklocka, det är en planerad investering i lokalen och datorerna, dessutom missar ni OCKSÅ att datorerna köptes vid ett årsskifte och de lades som budgetpost på detta årets budget, därav mer minus. Rent bokföringsteknisk detalj vilket år vi valde att lägga den kostnaden. (30000:-)

För att i framtiden locka FLER unga medlemmar (något som är ett ständigt arbete) BEHÖVDE vi investera i lokalen och datorerna, ansåg årsmötet. Ingen väckarklocka, ingen kris, ingen "paniksituation" och framför allt inget plan på att fortsätta gå 40000:- back.

Är det klart?
Titel: Lättförtjänta pengar!
Skrivet av: soulreaper skrivet oktober 25, 2005, 19.13
Tack clifford för att du bringar lite klarhet i det hela...Jag blev lite orolig där ett tag iom att jag tycker att armagedon verkar vara en schysst förening och tänkte gå med i den vid årsskiftet. Det där med datorerna tror jag var en investering som ni kommer att tjäna på iom alla unga som ni kan lyckas få dit!
Titel: Lättförtjänta pengar!
Skrivet av: Dina skrivet oktober 25, 2005, 21.01
Citat från: "MOB"Dina: Det kanske är dags för BSK att göra samma sak som GothCon gjorde för många år sedan. Bilda en egen förening som inte behöver pumpa in sin vinst i en förening som uppenbarligen har som högsta prioritet att gå rejält back? Om BSK var en egen förening så skulle vinsten kunna användas till att arvodera de som arbetar med konventet istället för att täcka upp för toaletter, datorer och el på en förening där merparten ändå inte hjälper till på konventet. Och varför ska bara städfolk från Linköping arvoderas?

Jag har länge tyckt att BSK ska vara fristående från Armagedon, men har stött på motstånd från Geddons medlemmar. Detta år har jag bara blivit mer övertygad om att så borde det vara. Städarna arvoderas inte, ingen arvoderas, det är bensin samt hyra av minibussar som fraktar dem hit som kostar. Folk tycker uppenbarligen att det är värt pengarna, eftersom jag inte har sett någon rush till uppskrivningen på städlistan.
Titel: Lättförtjänta pengar!
Skrivet av: sebbe skrivet oktober 25, 2005, 21.30
jag tror också att piasava är lite på rätt spår.
det är kul att vara arrangör på konvent, men får man inte det lilla extra är det inte värt besväret.
vi kanske borde unna oss själva något mer än en pizza efter slutstädet.
Titel: Lättförtjänta pengar!
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 25, 2005, 21.54
Lincon åker till Liseberg med alla som slutstädar....
Titel: Lättförtjänta pengar!
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 25, 2005, 22.43
Vill ni göra nån kul grej så bjud alla på lussekatter eller något oväntat gott någon kväll mitt i arrangemanget. Det vet jag arr som gjort och det är bl.a sådant som gör att  folk minns tillbaka o skrattar lite extra. Skitbra blir det.

EDIT: Då menar jag alla, besökare och arr/städ.
Titel: Lättförtjänta pengar!
Skrivet av: sebbe skrivet oktober 25, 2005, 23.25
vi bjöd på tårta på bsk 20, det var rätt kul. och gott.
Titel: Lättförtjänta pengar!
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 26, 2005, 10.27
Tårtvagnen rockade på alla plan!
Titel: Lättförtjänta pengar!
Skrivet av: sebbe skrivet oktober 26, 2005, 10.56
kladdkakorna på sydcon samma år gick inte av för hackor heller.
Titel: Lättförtjänta pengar!
Skrivet av: Gunilla Hellén skrivet oktober 26, 2005, 15.55
:D
Titel: Lättförtjänta pengar!
Skrivet av: MOB skrivet oktober 26, 2005, 18.07
Citat från: "Dina"Jag har länge tyckt att BSK ska vara fristående från Armagedon, men har stött på motstånd från Geddons medlemmar. Detta år har jag bara blivit mer övertygad om att så borde det vara. Städarna arvoderas inte, ingen arvoderas, det är bensin samt hyra av minibussar som fraktar dem hit som kostar. Folk tycker uppenbarligen att det är värt pengarna, eftersom jag inte har sett någon rush till uppskrivningen på städlistan.

Intressant att medlemmarna inte vill släppa greppet om BSK, samtidigt som merparten av dem inte verkar villiga att lägga ner tid på att göra ett bra konvent.

Det är sällan folk rusar till undsättning när lokaler ska städas. Det är väl samma sak i föreningslokalen misstänker jag? Det är inget unikt för Armagedon heller för den delen. Det ser mer eller mindre likadant ut i de föreningar i Göteborg som jag har besökt.

Okej, det är alltså bränslekostnader etc. Men kolla om städpersonalen går att "köpa" för att göra jobbet för låt säga 8.000 kronor. Eller 10.000 om det krävs. Det är fortfarande billigare och det kanske dessutom gör att de inte tycker att konventet är ett pain in the ass. Det kanske inte är genomförbart i år. Men man kan ju fråga dem inför nästa år.
Titel: Lättförtjänta pengar!
Skrivet av: MOB skrivet oktober 26, 2005, 18.09
Citat från: "sebbe"kladdkakorna på sydcon samma år gick inte av för hackor heller.
_________________
MEN VAD I HELA DET ÄR JU BARA DEGKLUMPAR

Fantastiskt rolig kombo av inlägg och signatur Sebbe!  :D
Titel: Lättförtjänta pengar!
Skrivet av: Heavy skrivet oktober 26, 2005, 20.32
Citat från: "MOB"
Citat från: "sebbe"kladdkakorna på sydcon samma år gick inte av för hackor heller.
_________________
MEN VAD I HELA DET ÄR JU BARA DEGKLUMPAR

Fantastiskt rolig kombo av inlägg och signatur Sebbe!  :D

hehehe.. såg det inte förrän nu ju :D
Titel: Lättförtjänta pengar!
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 27, 2005, 10.27
konstigt att det bara är Sebbe som jämnt lyckas vara rolig på allvar på forumet...jag garvar iallafall  :lol:
Titel: Lättförtjänta pengar!
Skrivet av: Martin Larsson skrivet oktober 28, 2005, 16.24
Citat från: "sebbe"kladdkakorna på sydcon samma år gick inte av för hackor heller.

Word :!: (att arrangörsgruppen på plats kollektivt gick upp 10 kg i vikt har inget med det att göra, kladdkakan var inte heller anledningen till att BSK montern kom 2:a i "Folkets-röst" omröstningen

Gällande morotsdiskussionen så vet jag inte riktigt vad jag anser, men man kanske skulle kunna anse att folk borde uppskatta att armagedon efter ett BSK kan fortsätta att ha en lokal i storleksordningen av den vi nu har ett tag till...
Titel: Lättförtjänta pengar!
Skrivet av: Gunilla Hellén skrivet oktober 28, 2005, 23.36
Och jag som trodde att jag bakade i PR-syfte... Det var inte meningen att ge er viktproblem att kämpa med... :wink:
Titel: Lättförtjänta pengar!
Skrivet av: Barcus skrivet november 02, 2005, 00.03
humm jag ska ivrigt vara nere på the förening i morgon och ragga kidsen till arbete om inte annat kan dom sammla in soppåsar eller nått.

Henk kom med en till mig i dag som ville jobba och jag snäll som jag är sa att vist killen klart du ska få jobba och han blev tok glad över att få följa med stora tuffa mig på BSK och jobba... 8)

jo så min fråga är kan man inte utnutja den super kompetenta (oj svårt ord hoppas det var rätt) "personal vi har där nere dom får juhe träning NÄSTAN varge lördag när vi har spelkväll (Städkväll). :roll:
Titel: Lättförtjänta pengar!
Skrivet av: MOB skrivet november 02, 2005, 20.24
Vill inte vara elak. Men "kompetenta" var väl typ det enda ord som du faktiskt stavade rätt.  :twisted: