Armagedon.se

Organisera mera => Föreningsfrågor => Ämnet startat av: emil skrivet oktober 12, 2005, 19.13

Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: emil skrivet oktober 12, 2005, 19.13
Hej! Flera personer undrar hur man kommer i kontakt med arrangörer m.m. för BSK. Jag visste inte själv... Men det här är klippt o klistrat från SWFBR där jag hänger.

"Registreringen av Armagedons domännamn har gått ut. Registraren har därför gjort en Delete på den, men det har inte gått så långt ännu att det inte går att lägga en RESTORE på den. Det kommer dock kosta pengar. Runt 120$ har jag för mig. Om detta inte görs kommer domänen att bli tillgänglig för köp av vem som helst.

Om föreningen inte vill förlora domänen borde någon av er prata med den ni köper dns tjänsten av, dvs anxious eller om ni köpt den direkt av DomainInfo AB. Om det är anxious som missat att betala borde de stå för kostnaden annars får väl någon hos armagedon skämmas. Men det är viktigt att ni gör något nu eftersom armagedon.org kan bli köpt rätt fort när den släpps."

Är våra gamla mailadresser på väg att dö nu pga flytten till armagedon.se? Eller har ni för avsikt att behålla dessa på ngt sätt? Det är ju upp till er, men allas mailadresser är ju ganska viktiga, speciellt nu...
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Heavy skrivet oktober 12, 2005, 19.27
Talar för mig själv när jag säger att jag inte har nån som helst koll på vad "vi" tycker..

Känns som en onödig utgift rent personligen, men å andra sidan så är det ett "enkelt" sätt att få gamla adresser att fortsätta fungera..

Vi BEHÖVER ett datasnucko !
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: soulreaper skrivet oktober 12, 2005, 20.17
120 dollar per år låter inte jättemycket om det är många gamla som går in via den...men annars finns alltid google...men det får väl ni på föreningen disskutera lite närmare...jag tror nämligen att det är en onödig utgift om ni bara gör reklam på lite olika forum och liknande..
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 12, 2005, 20.52
Kan bara säga, Jävligt stort grattis till styrelsen eller vem som helst som inte bryr sig.

Jag tog upp det här i forumet för flera veckor sedan och erbjöd mig (som för övrigt varje dag jobbar med att hantera just DOMÄNER) att fixa detta, det enda som behövdes var att någon som har lite behörighet kontaktar Anxious och ger dem mitt namn, varefter jag skulle ta kontakt med dem.

Vad det nu kostar att få igång det igen får kollas upp med Domaininfo, men det måste göras pronto eftersom namnet ligger i absolut sista perioden innan det avregistreras helt.

2c.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Heavy skrivet oktober 12, 2005, 21.09
Citat från: "rAWTAZ"Kan bara säga, Jävligt stort grattis till styrelsen eller vem som helst som inte bryr sig.

Betackar mig för såna inlägg.. I likhet med er som arrangerar BSK så arbetar vi i styrelsen med massor av grejor, hela året dock..

Det stora problemet med just datordelen är att vi hade en person i föreningen innan som skötte ALLT som hade med datorerandet att göra och ingen annan hade nån egentlig koll på något alls..
När sen den personen drar sig ur föreningen efter lite, hmm, samarbetsproblem, så där står vi nu..
Ingen har egentglien nån koll på nånting i dagsläget vad gäller den gamla domänen, finns möjligen nån som har nån liten idé om hur det egentlgien ligger till..

Som jag hört om just den domänen är att vi hade den gratis igenom nåns försorg, och denne nån har ingetmed föreningen att göra längre..

Du får gärna ta över ansvar för datorsektionen och ordna upp det hela, vi letar just nu med ljus och lykta efter nån som a) kan och b) vill göra det..
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 12, 2005, 21.59
Heavy, det du säger är inte riktigt 100%. Det är Oscar Johansson som försett oss med armagedon.org. Han arbetade på Anxious och fixade så att de sponsrade föreningen med domänen. Nu har han slutat och därför finns ingen där som sköter det hela.

Men varför tjöta, ring Anxious och säg att vi betalar....eller så får de överlåta domänen till oss eller nåt.

Dessutom har mailadresserna ingenting med datorsektionen att  göra då mailen är en tjänst föreningen erbjuder som "köps" in utifrån. Bara för att det är en tjänst kopplad till datorer betyder inte det att det är datoransvarig som ska sköta det.

Och ja, jag har varit medveten om att det kan bli problem, men jag trodde problemet snarare skulle bli att Anxious stängde ner servern utan att kontakta oss.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: emil skrivet oktober 12, 2005, 22.22
Ok, för vi måste ju ha domännamnet för att ha mailadresserna kvar m.m. Eller hur? Och ett antal av dessa mailadresser används f.n. iom BSK, eller? Mao kommer det inte att gå att maila arrangörer m.m., eller?

Det är uppskattningsvis typ 200+ mails som kommer skickas inför BSK till adresser som snart inte kommer finnas mer om jag förstått rätt? :?
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 12, 2005, 22.32
Heavy:
Jag köper att ni säkert gör era saker och så, men i detta, gällande domänen i frågan, kontext står den mening du quotade fast.

Som jag sade så hade vem som helst med "rättighet" att agera ALLT upplagt framför sig. Det enda som behövs var att ge klartecken och OK. Jag talade ju för *** till och med om för er vem på Anxious som behövde kontaktas.

När jag läser ditt inlägg undrar jag om jag skall uppfatta det som att:
a) Armagedons styrelse/hierarki inte är uppbyggd på så sätt att om det inte finns en viss utsedd person att ansvara för något så behöver INGEN göra något åt saken, inte ens styrelsen som väl ändå är de som sitter där för att det hela skall ha någon organisatorisk chans att rulla på? Det senare här är vad som är normalt.
b) Om någon erbjuder en 100%-ig lösning på ett potentiellt problem, finns det ingen som antingen reagerar på det, läser i forumet, eller anser att ett ynka telefonsamtal efter kort samråd nere på Armagedon är värt vad som erbjuds? Kan påpeka här att de enda jag kommer ihåg av tråden ifråga är jag, Cliff samt Sebbe, SAMT att det faktiskt hållits styrelsemöte efter att jag tog upp saken samt innan detta problem uppstod. Det senare är väl forum om inte annat, för saken att behandlas.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 12, 2005, 22.35
Citat från: "emil"Ok, för vi måste ju ha domännamnet för att ha mailadresserna kvar m.m. Eller hur? Och ett antal av dessa mailadresser används f.n. iom BSK, eller? Mao kommer det inte att gå att maila arrangörer m.m., eller?

Det är uppskattningsvis typ 200+ mails som kommer skickas inför BSK till adresser som snart inte kommer finnas mer om jag förstått rätt? :?
De finns inte nu, domänen är inaktiverad och kommer att försvinna helt om ett tag om den inte aktiveras igen.

Jag kan om ingen reagerar mindre än att inte säga något, ringa och kolla upp kostnaden för aktivering imorrn. Det gör jag så gärna.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 12, 2005, 22.40
Tillägg ang ovan "kritik"; Ni får faan ta den för vad den är, realistisk objektiv fakta, inget påhopp om att den och den inte gör ditt och datt.

Det är ju också särskilt lätt för "oss" som inte har grott i föreningen så länge; Man har kanske lite friskare ögon då.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: emil skrivet oktober 12, 2005, 22.49
Det skadar ju aldrig att ringa och höra iaf, om du skulle vilja vara så god (?Leo?) Och presentera det här eller nåt, så får man se om det händer ngt. Konsekvensen i sig är ju just nu ganska obehaglig, om nu inte alla med .org-adress byter mailadress över en natt då förstås.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Martin Larsson skrivet oktober 12, 2005, 23.45
Citat från: "rAWTAZ"Tillägg ang ovan "kritik"; Ni får faan ta den för vad den är, realistisk objektiv fakta, inget påhopp om att den och den inte gör ditt och datt.

Det är ju också särskilt lätt för "oss" som inte har grott i föreningen så länge; Man har kanske lite friskare ögon då.


Jävligt synd att jag inte sitter i styrelsen  nu då, för då hade jag sagt kör hårt och ordna upp vad du kan, och jag håller med dig i kritiken, den är rättfärdig :!:
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Heavy skrivet oktober 13, 2005, 05.26
Jepps, kör hårt som sagt Leo, fixa det som behöver fixas med domänreggandet.. :)

Alltså.. Det hela är enkelt...
Alla i styrelsen kan inte ha koll på allt, och ibland faller något igenom nätet.. Då är det väldigt, väldigt tråkigt att man får skit för det..

Personligen hade jag varken en aning eller sett att detta problem fanns.. Hade jag vetat hade jag med största sannolikhet gjort nått åt det.. (Nu kommer jag förmodligen få en näsknäpp för att jag läst sagda tråd, men jag kommer absolut inte ihåg att jag gjort det iaf ;)) Nu när problemet är uppdagat så måste jag tyvärr säga att jag inte har nån möjlighet att göra något åt det förrän tidigast i mitten på nästa vecka, så nån som har tid kan ju försöka ta på sig det, med fördel Leo som har koll på sånt här..

Cliff - Du har rätt, jag hade ingen koll på hur saker och ting låg till.. Mer hörsägen än fakta i mitt ursprungsinlägg, borde ha skrivit det.. Nej, det behöver inte vara datoransvarig som sköter det, helt riktigt, men det är bra om denne gör det, så man har en som är IT & datoransvarig.. Har varit massa krångel på datorfronten sen laszlo slutade (som du vet och har jobbat för att rätta till).. Förhoppningsvis får vi fatt på nån som kan ta tag i det hela, men personligen kommer jag inte att göra det, finns "viktigare" saker att hålla på med på föreningen i mina ögon :)..
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 13, 2005, 08.20
Jag har märkt att många tror att ALLT som har med datorer att göra sköttes av Laszlo, men det är inte helt riktigt som vi ju vet. Styrelsedatorerna, mailadresserna, hemsidorna m.m. har aldrig varit Laszlos grej.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 13, 2005, 08.41
Nu har det talats med Domaininfo ^^

Summan är två saker (varav nr1 är prio, men nr2 ju bör fixas för framtiden):
1) Förnyelse/aktivering av domänen. Kostar hos Domaininfo, som är de enda som kan göra detta nu, fyra års förnyelse. Man betalar alltså fyra år "i förväg", summan blir idag 953:- + moms. Betalas genom insättning på bg 5915-1845 eller pg 4966-359-4 med text/referens "ARMAGEDON.ORG".
De aktiverar då domänen så snart betalningen registrerats, såvida man inte skickar ett kvitto på betalningen så snart den gjorts, isf gör de aktiveringen direkt.
2) Ägarbyte så att föreningen tar hand om domänen själva, bort med Anxious =) Även här är "rutinen" x antal års förnyelse, i detta fall 2 år vilket är en kostnad på 477:- idag.
Man påbörjar detta via Domaininfo's hemsida, ägarbyte, där man skapar en order varpå papper för detta skickas ut via e-post (blir till Anxious).
Nuvarande ägare samt ny ägare skall sedan fylla i detta, varpå det därefter skall bevittnas av en Notarius Publicus (Gula Sidorna), något som säkert kostar en slant också, verkar vara advokatgrejs?
Detta skickas sedan in till Domaininfo som genomför ägarbytet när betalningen (detaljer om detta vid orderbeställning på hemsidan) registrerats.

Min gissning är att det inte är ett alternativ att låta domänen vara och annonsera ut ändring av e-postadress överallt. Man kommer isf säkert att missa viktiga mail från ställen man halvt glömt bort, osså står det väl på viktiga visitkort och annat ^^

Vad behövs för att betalning av detta skall utgå från föreningen?
Vem kan ringa Anxious och ta första kontakt/ge godkännande av detta?

(953 + 477 + Publicus Notarius) x 1,25:-

Registrant Name: Morgan Rudensten
Registrant Organization: Anxious AB
Registrant Email: morgan.rudensten@anxious.se
Admin Name: Peder Vendelstrand
Admin Organization: Anxious Sweden AB
Admin Email: administrator@anxious.se
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Gunilla Hellén skrivet oktober 13, 2005, 11.37
Kandidera till styrelsen nästa år då för ***.  :wink:
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Martin Larsson skrivet oktober 13, 2005, 12.30
Vill först säga: Utmärkt jobbat rAWTAZ(vem du nu e :roll: )

Sen detta: Snälla sluta käbbla, vet inte vem av er som det är som borde lösa detta men, SNÄLLA SE TILL ATT ANSVARIG GÖR DET NU ISTÄLLET FÖR ATT GAFFLA :evil:
Vissa använder nämligen just sin geddonmail för att ta emot anmälningar till sian arrangemang samt armélistor å dyl...vore kanske inte helt kul om tex WHFB får 10 deltagare för att alla andras mail inte går att läsa...
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 13, 2005, 12.48
Citat från: "Martin Larsson"Vill först säga: Utmärkt jobbat rAWTAZ(vem du nu e :roll: )

Sen detta: Snälla sluta käbbla, vet inte vem av er som det är som borde lösa detta men, SNÄLLA SE TILL ATT ANSVARIG GÖR DET NU ISTÄLLET FÖR ATT GAFFLA :evil:
Vissa använder nämligen just sin geddonmail för att ta emot anmälningar till sian arrangemang samt armélistor å dyl...vore kanske inte helt kul om tex WHFB får 10 deltagare för att alla andras mail inte går att läsa...
Nej det kom högst olägligt :7

Vem har tillgång till:
* Administration av utrymme och e-post hos B-one?
* Lista över e-postadresser @armagedon.org

Det bästa måste ju vara att man nu en gång för alla går över till armagedon.se, genom att vi fixar likadana konton på denna domän och sen annonserar ut detta på alla ställen vi kommer på, där BSK's hemsida är prio just nu.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 13, 2005, 14.51
Citat från: "rAWTAZ"
Citat från: "Martin Larsson"Vill först säga: Utmärkt jobbat rAWTAZ(vem du nu e :roll: )

Sen detta: Snälla sluta käbbla, vet inte vem av er som det är som borde lösa detta men, SNÄLLA SE TILL ATT ANSVARIG GÖR DET NU ISTÄLLET FÖR ATT GAFFLA :evil:
Vissa använder nämligen just sin geddonmail för att ta emot anmälningar till sian arrangemang samt armélistor å dyl...vore kanske inte helt kul om tex WHFB får 10 deltagare för att alla andras mail inte går att läsa...
Nej det kom högst olägligt :7

Vem har tillgång till:
* Administration av utrymme och e-post hos B-one?
* Lista över e-postadresser @armagedon.org

Det bästa måste ju vara att man nu en gång för alla går över till armagedon.se, genom att vi fixar likadana konton på denna domän och sen annonserar ut detta på alla ställen vi kommer på, där BSK's hemsida är prio just nu.

Vild gissning: Ingen. (de som hade koll har tynat bort)

Och jag vill passa på att reflektera över att de enda gånger jag ser riktigt brett och aktivt deltagande från nån i styrelsen på forumet är när det påpekas att det inte händer något och att de inte gör något...Den bilden skulle kanske ändras om fler styrelsemedlemmar deltog i eller åtminstone markerade övriga debatter med "läst".
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 13, 2005, 14.59
Citat från: "Clifford"
Citat från: "rAWTAZ"Vem har tillgång till:
* Administration av utrymme och e-post hos B-one?
* Lista över e-postadresser @armagedon.org

Det bästa måste ju vara att man nu en gång för alla går över till armagedon.se, genom att vi fixar likadana konton på denna domän och sen annonserar ut detta på alla ställen vi kommer på, där BSK's hemsida är prio just nu.

Vild gissning: Ingen. (de som hade koll har tynat bort)

Och jag vill passa på att reflektera över att de enda gånger jag ser riktigt brett och aktivt deltagande från nån i styrelsen på forumet är när det påpekas att det inte händer något och att de inte gör något...Den bilden skulle kanske ändras om fler styrelsemedlemmar deltog i eller åtminstone markerade övriga debatter med "läst".
Hm. Men vem var det som beställde/skapade paketet hos B-one?

Kollar man på armagedon.se är den registrerad 2005-02-10, och rimligtvis är detta gjort i samband med skapandet hos B-one. Det är ju inte såå länge sen så det kanske går att luska ut vem det var/är?
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Brain skrivet oktober 13, 2005, 15.19
Citat från: "rAWTAZ"
* Lista över e-postadresser @armagedon.org

Jag har admin rättigheter till att lägga upp/ta bort användare på armagedon.org.

Torde kunna få ut en lista därifrån

Edit:
Har kollat det och har en lista. Det rör sig om 36 adresser varav 10 inte loggat in på ett bra tag (det står streck på deras "Last Login" tid dvs de var senast inne innan Februari 2003...)
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 13, 2005, 15.50
Citat från: "Brain"
Citat från: "rAWTAZ"
* Lista över e-postadresser @armagedon.org

Jag har admin rättigheter till att lägga upp/ta bort användare på armagedon.org.

Torde kunna få ut en lista därifrån

Edit:
Har kollat det och har en lista. Det rör sig om 36 adresser varav 10 inte loggat in på ett bra tag (det står streck på deras "Last Login" tid dvs de var senast inne innan Februari 2003...)
aHa. Du är dock inte inblandad något i det som ligger hos B-one? =)

Bra med lista, kan du skicka den till mig (räcker med de som inte ser inaktiva ut), mest för att någon som ofta kollar forumet skall ha den tillgänglig?
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Brain skrivet oktober 13, 2005, 16.09
Citat från: "rAWTAZ"
aHa. Du är dock inte inblandad något i det som ligger hos B-one? =)

Bra med lista, kan du skicka den till mig (räcker med de som inte ser inaktiva ut), mest för att någon som ofta kollar forumet skall ha den tillgänglig?

Har internat dig en lista. Är inte inblandad i B-One affären alls
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: sebbe skrivet oktober 13, 2005, 16.21
just nu har jag, clifford och d4gl3 har tillgång till b-one, och dess webbmailfunktioner. (samma användarnamn och lösenord som ftp'n).
jag har testat lite, och varken lyckats vidarebefordra mail eller använda webmailen.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 13, 2005, 17.18
Citat från: "sebbe"just nu har jag, clifford och d4gl3 har tillgång till b-one, och dess webbmailfunktioner. (samma användarnamn och lösenord som ftp'n).
jag har testat lite, och varken lyckats vidarebefordra mail eller använda webmailen.
So.. Vad sägs om att listan med e-postadresser (ej inklistrad här för censurskäl =P) lägges upp för @armagedon.se hos B-one, och därefter sätts en sjujävla annonseringsaktion igång, med främsta syfte att bygga om frontlinjen på BSK-sidan och armagedons hemsida också?
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 13, 2005, 17.49
Vill bara säga att jo, jag har login-uppgifter till B-one som jag fått av Sebbe men jag har inte lyckats logga in ändå. Så egentligen har jag inget inflytande.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Gunilla Hellén skrivet oktober 13, 2005, 20.12
Ok här är en ur styrelsen som läst och fattar noll.

Vad vill ni att styrelsen ska göra? Tala om det här så ska jag se om jag kan fixa det. Handlar det bara om att ringa till anxius(stavning?) så är det väl bara för rAWTAZ göra det. Om jag visste vem den arga rAWTAZ var IRL och om jag förstod vad han ville göra skulle jag, som styrelsemedlem, kunna legitimera hans identitet,  hans handlingsrättighet osv vidare genom ett samtal till anxius(stavning?).

Eftersom jag inte vet vem rAWTAZ är eller förstår vad han vill göra och vad det kommer kosta tänker jag inte göra det. Om någon hjälper till att förklara vore det bra.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: sebbe skrivet oktober 13, 2005, 20.58
Citat från: "Clifford"Vill bara säga att jo, jag har login-uppgifter till B-one som jag fått av Sebbe men jag har inte lyckats logga in ändå. Så egentligen har jag inget inflytande.
var det till ftpn eller till admindelen på deras sida? eller båda?
båda fungerar för mig :S
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 14, 2005, 08.33
Citat från: "Gunilla Hellén"Ok här är en ur styrelsen som läst och fattar noll.

Vad vill ni att styrelsen ska göra? Tala om det här så ska jag se om jag kan fixa det. Handlar det bara om att ringa till anxius(stavning?) så är det väl bara för rAWTAZ göra det. Om jag visste vem den arga rAWTAZ var IRL och om jag förstod vad han ville göra skulle jag, som styrelsemedlem, kunna legitimera hans identitet,  hans handlingsrättighet osv vidare genom ett samtal till anxius(stavning?).

Eftersom jag inte vet vem rAWTAZ är eller förstår vad han vill göra och vad det kommer kosta tänker jag inte göra det. Om någon hjälper till att förklara vore det bra.
Igen då:

Prio 1: Snabbt beslut om:
a) e-postadresserna skall läggas upp @armagedon.se och detta utannonseras där det behövs
b) armagedon.org skall återupplivas och sedan försöka ägarbytas

Om alternativ a väljs:
* Tillse att "ansvarig" för utrymme/hemsida hos B-one lägger upp lista på e-postadresser från @armagedon.org, på e-post för @armagedon.se via kontrollpanelen hos B-one.
* Tillse att de nya e-postadresserna annonseras ut på BSK's hemsida, samt alla andra ställen där de används.
* Ändra e-postadresser på konton och inlogg där det kan behövas för att ta emot viktig information i framtiden, exempelvis utskicksställen hos SVEROK/motsv..

Om alternativ b väljs:
* Betala in 960:- plus moms till bg 5915-1845 eller pg 4966-359-4 med text/referens "Aktivering och förnyelse av ARMAGEDON.ORG".
* För snabb behandling, faxa tydligt kvitto av transaktionen till 031-7202019.
* Kontakta Anxious (Morgan Rudensten eller Peder Vendelstrand) och få bekräftat att de är tillgängliga för att göra ägarbyte på armagedon.org, att de inte trilskas med andra ord. Ge dem isf mitt namn, Leo Lundgren.
* Var beredd att:
  1) Punga ut 49 euro plus moms, samt kostnad för notarius publicus bevittnelse för ägarbytet,
  2) Vara tillgänglig för att tillsammans med Anxious var hos NotPub och fylla i ägarbytespapperena.

Alternativ A är i min mening det enklaste. Alt B kostar mkt pengar, Anxious kanske inte har lust att trassla med ägarbytet, och armagedon.se är en riktigt snygg domän :)


Och jag är inte arg. Bara kritisk om ni vill veta min åsikt. I annat fall mest "Jahapp, yey..", eftersom detta var så klockrent på så många sätt.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 14, 2005, 10.00
Gunilla: Det handlar inte om vem rawtaz är...han har ju rätt.

men för att stilla din hunger kan jag avslöja att det är Leo, Maries pöjk
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Gunilla Hellén skrivet oktober 14, 2005, 10.19
Till Cliff:

Det handlar visst om att veta vem rAWTAZ är. Ska jag vid ett eventuellt telesamtal till anxious säga att "Öhh, ja det är någon på forumet som kallar sig rAWTAZ som kommer ringa er för att fixa med domänen och det OK att han gör det med styrelsen." Det låter ju himla käckt.

Till rAWTAZ:

Jag håller på alternativ A. Det verkar enklast och dessutom tycker jag det är dumt att använda sig av både .org och .se. Vi har styrelsemöte den 23 oktober då vi kommer ta upp de punkter som du skrev upp. Det tänker jag se till.

Vill du bli ansvarig för webben? Du verkar ju helt uppenbart ha koll på vad som händer och vad som behövs göras. I så fall kan vi även ta upp det på styrelsemötet den 23 oktober.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 14, 2005, 12.42
Citat från: "Gunilla Hellén"Till Cliff:

Det handlar visst om att veta vem rAWTAZ är. Ska jag vid ett eventuellt telesamtal till anxious säga att "Öhh, ja det är någon på forumet som kallar sig rAWTAZ som kommer ringa er för att fixa med domänen och det OK att han gör det med styrelsen." Det låter ju himla käckt.


Gunilla: Läs min förra post en gång till, NOGA ;)

och för övrigt har jag nu förstått att jag inte kan använda min ftp-klient för att logga in, men däremot går det utmärkt att logga in via b-ons hemsida. (de har en egen online-klient för hantering av sidan, mycket enkel och praktisk)
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 14, 2005, 12.57
Citat från: "Gunilla Hellén"Jag håller på alternativ A. Det verkar enklast och dessutom tycker jag det är dumt att använda sig av både .org och .se. Vi har styrelsemöte den 23 oktober då vi kommer ta upp de punkter som du skrev upp. Det tänker jag se till.

Vill du bli ansvarig för webben? Du verkar ju helt uppenbart ha koll på vad som händer och vad som behövs göras. I så fall kan vi även ta upp det på styrelsemötet den 23 oktober.
OK. Ja A känns "bäst". Enda nackdelen förutom att d e drygt att försöka komma på alla ställen man skrivit i .org hos är väl att armagedon.org säkert är ett attraktivt namn :) Men det finns ju bara ett original och det är de som har .se så man får tänka så :)

Det måste till ett möte för att det isf skall göras va? Alternativet är ju om vi nu direkt kan lägga upp e-postadresserna @.se (jag har en lista) och börja ändra här och där.. Men jag förstår om detta inte kan beslutas av en person.

Jag fixar gärna upp adresserna hos B-one om jag får inlogg, så att det blir gjort, men vågar inte vara ansvarig för något då jag redan är det för en del saker.

Om ni skall ha möte först kan man ju stämma av med Anxious att allt är OK för att göra ägarbyte om det blir så. Så man vet, jag tänker mest på att de kanske inte orkar bry sig? =o I annat fall är det väl bara o rikta in sig på .se, eftersom Anxious har full rätt till .org, även om man givetvis kan messa runt med dem. Men nu är jag kanske lite väl pessimistisk :/

Så, avvaktar vi möte eller skall vi dra upp mailadresser?
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Gunilla Hellén skrivet oktober 14, 2005, 14.59
Jag kan som suppleant inte bestämma att vi ska göra någonting  men jag kan ju ta ett snack med herr Ordförande. Tills han har svarat är det nog bara att avvakta.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Gunilla Hellén skrivet oktober 14, 2005, 15.01
Till Cliff:

Skriv inte så smått till en halvblind *skratt*
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 14, 2005, 15.32
Citat från: "Gunilla Hellén"Jag kan som suppleant inte bestämma att vi ska göra någonting  men jag kan ju ta ett snack med herr Ordförande. Tills han har svarat är det nog bara att avvakta.
Lycka och välgång då =P

Men det är bra att du tar tag i det iaf, mkt :) Tänk särskilt om ingen tagit tag i detta ens nu, då hade det helt gått i stöpet =P
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: dagle skrivet oktober 15, 2005, 12.11
hmm kanske skulle börja tänka på att sätta upp en egen mailserver? skall kolla hur man sätter upp en nästan lördag. så jag kanske skulle kunna dumpa den hos en kompis med 100/100 mbit BBB.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 15, 2005, 13.52
Tja, mailserver eller ej hjälper ju inte så mkt om ingen domän finns :> O mailserver finns ju med redundans o backup o grejjer hos B-one så..

Men kolla postfix/qmail när du är nyfiken
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: emil skrivet oktober 15, 2005, 20.59
För en långsiktig och bra lösning är det ju detta som gäller för att citera rAWTAZ:

"Om alternativ a väljs:
* Tillse att "ansvarig" för utrymme/hemsida hos B-one lägger upp lista på e-postadresser från @armagedon.org, på e-post för @armagedon.se via kontrollpanelen hos B-one.
* Tillse att de nya e-postadresserna annonseras ut på BSK's hemsida, samt alla andra ställen där de används.
* Ändra e-postadresser på konton och inlogg där det kan behövas för att ta emot viktig information i framtiden, exempelvis utskicksställen hos SVEROK/motsv.."

...men det börjar bli bra bråttom nu iom BSK. Så de som kan och vill borde försöka fixa det här så snabbt som det bara går om viljan finns. Det tjänar förening som konvent väl.

Prsonligen så vill iaf jag ha en armagedon.se adress, för det kan ju inte bli bättre, eller hur? :P
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 15, 2005, 21.10
Citat från: "emil"För en långsiktig och bra lösning är det ju detta som gäller för att citera rAWTAZ:

"Om alternativ a väljs:
* Tillse att "ansvarig" för utrymme/hemsida hos B-one lägger upp lista på e-postadresser från @armagedon.org, på e-post för @armagedon.se via kontrollpanelen hos B-one.
* Tillse att de nya e-postadresserna annonseras ut på BSK's hemsida, samt alla andra ställen där de används.
* Ändra e-postadresser på konton och inlogg där det kan behövas för att ta emot viktig information i framtiden, exempelvis utskicksställen hos SVEROK/motsv.."

...men det börjar bli bra bråttom nu iom BSK. Så de som kan och vill borde försöka fixa det här så snabbt som det bara går om viljan finns. Det tjänar förening som konvent väl.

Prsonligen så vill iaf jag ha en armagedon.se adress, för det kan ju inte bli bättre, eller hur? :P
Jag tycker också att armagedon.se är en riktigt fin domän :)

Sen är det ju faktiskt så också, att skapar man @.se nu så är det bara att koppla en eventuellt återupplivad @.org till samma konton som @.se. Så att det funkar parallellt lixom. Detta förutsatt att B-one stödjer flera domäner men det får man fan räkna med :)
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: dagle skrivet oktober 15, 2005, 22.19
Citat från: "rAWTAZ"

Men kolla postfix/qmail när du är nyfiken
antagligen blir det postfix då jag är bekant med miljön skall bara se hur man får scripts och AV dump och annat att funka. (har satt upp en mailserver förut men inte seriöst)
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 16, 2005, 00.02
Snällasnälla ni, fixa detta idag, så snart det bara går! Hela konventet står och faller på en sån här bagatell!
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 16, 2005, 11.43
Citat från: "Clifford"Snällasnälla ni, fixa detta idag, så snart det bara går! Hela konventet står och faller på en sån här bagatell!
Menar du e-postadresser på .se? Verkar ju behövas styrelsemöte för det :7

Jag fixar gärna upp dem så snart jag får inlogg, bara ingen blir förbannad :j

Får ni några mail på de adreser som är upplagda tillfälligt på sidan?
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Dale skrivet oktober 16, 2005, 13.27
Styrelsemötet 2005-05-03:

"§4 Ansvarsposter
...
Hemsidesansvarig valdes inte. Ansvaret för hemsidan tillfaller Datorsektionen, som består av László Tar, Marcus Clifford och Sebastian Öwall."

Jag kommer ihåg att vi pratade lite löst om mailen på detta möte, men inget framkom som gjorde att vi tycktes behöva en mail-ansvarig. Så länge som ingen kräver att en sådan ansvarig utses, så anser jag att mailen faller in i ansvarsområdet som hemsidesansvarig har, d.v.s. datorsektionen för tillfället.

Robert Näsström är tillförordnad datorsektionsansvarig, så detta är personen att vända sig till. Var ett styrelsemöte skulle komma in vet jag inte.

Protokollet har hängt i entrén sedan mötesdagen.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 16, 2005, 13.37
Gott. Kan någon kontrollera att Robert också tycker att e-post skall läggas upp på .se, och se till att det skickas inlogg till B-one till mig eller att någon annan fixar.. (?)
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 16, 2005, 16.20
Men problemet, kära vänner, är inte huruvida mailen går till .se eller.org, det är att konventet är HELT AVSKURET FRÅN VERKLIGHETEN eftersom vi inte har NÅGON MAIL!

Därför behöver våra mailadresser fungera IGÅR. Vi missar potentiellt VÄLDIGT många anmälningar JUST NU.

I klartext:
dina.topic@armagedon.org behöver fungera snarast, likaså min adress, Robin, Larsson m.m., m.m.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 16, 2005, 16.26
Citat från: "Clifford"Men problemet, kära vänner, är inte huruvida mailen går till .se eller.org, det är att konventet är HELT AVSKURET FRÅN VERKLIGHETEN eftersom vi inte har NÅGON MAIL!

Därför behöver våra mailadresser fungera IGÅR. Vi missar potentiellt VÄLDIGT många anmälningar JUST NU.

I klartext:
dina.topic@armagedon.org behöver fungera snarast, likaså min adress, Robin, Larsson m.m., m.m.
OK. Folk uppfattar alltså inte förändringen? Tycker de borde göra det eftersom mail man skickar till .org studsar, man får alltå ett felmeddelande tillbaka.

Det enda som kan göra .org fungerande igen är inbetalning av de 900+ kronorna, plus moms, till Domaininfo, nämnt tidigare.

EDIT: Det är sant, lär ju vara många muppar där ute som inte kollar på sidan utan skickar mer arrangemangsmässig info o så. O de flesta brukar ju inte tänka så långt som att kolla felmeddelanden o så :/
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: jonte skrivet oktober 16, 2005, 17.39
Varför inte smälla upp en stor text i fet stil på hemsidan (det allra första som man ser) som förklarar att alla mailadresser är kaputt och ber folk maila till xxx@xxx.xxx istället? Jag vet att det står en liten text där nu, men det var lite för mycket "antagligen" och "ifall" tyckte jag. Brassa på rejält, lägg det överst och samla ihop lite alternativa mailadresser. Det kan ju även skrivas på forum där BSK disktueras, om ni vet något sådant.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 16, 2005, 20.27
Nej det som MÅSTE GÖRAS är att den futtiga summan av 900 spänn betalas! Alltför många människor har våra adresser SPARADE i sina mailprogram, de tittar inte på hemsidan ändå!

Någon, jag skiter i vem, måste betala detta imorrn. Om det saknas styrelsebeslut skiter jag i, jag kan lägga ut pengarna så länge. Det är bara att ta ett per-capsulam beslut genom runtringning, det handlar om en strunt summa ju! Konventssektionen tar ansvaret, betala skiten NU!
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 16, 2005, 20.40
Citat från: "Clifford"Nej det som MÅSTE GÖRAS är att den futtiga summan av 900 spänn betalas! Alltför många människor har våra adresser SPARADE i sina mailprogram, de tittar inte på hemsidan ändå!

Någon, jag skiter i vem, måste betala detta imorrn. Om det saknas styrelsebeslut skiter jag i, jag kan lägga ut pengarna så länge. Det är bara att ta ett per-capsulam beslut genom runtringning, det handlar om en strunt summa ju! Konventssektionen tar ansvaret, betala skiten NU!
I dare not paya det själv, så jag klistrar här sunkigt och sammetslent in en summering enligt tidigare uppgifter:

* Betala in 98€ (EUR) PLUS MOMS till bg 5915-1845 eller pg 4966-359-4 med text/referens "Aktivering och förnyelse av ARMAGEDON.ORG".
* För snabb behandling, faxa tydligt kvitto av transaktionen till 031-7202019. Skriv förtext "Skickar här kopia av inbetalning, vänligen behandla ärendet snarast. <kontaktinfo>"
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Gunilla Hellén skrivet oktober 16, 2005, 21.22
Jag tror jag missuppfattat problemet, Cliff.

Det är alltså så att era mailadresser inte fungerar? Då måste det vara något fel på era konton, för min geddon-mail fungerar bra. Finns det någon som kan hjälpa er att fixa till det som inte fungerar med era konton?
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 16, 2005, 21.27
Citat från: "Gunilla Hellén"Jag tror jag missuppfattat problemet, Cliff.

Det är alltså så att era mailadresser inte fungerar? Då måste det vara något fel på era konton, för min geddon-mail fungerar bra. Finns det någon som kan hjälpa er att fixa till det som inte fungerar med era konton?
Att kolla sin e-post fungerar alltid. Men armagedon.org och allt som har med den att göra är inaktiverat just nu, det går alltså inte att skicka e-post till @armagedon.org. Prova själv :)
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Gunilla Hellén skrivet oktober 16, 2005, 21.36
J-a mystiskt! Jag kan skicka mail från ***.org och de kommer fram helt normalt men att skicka till ***.org verkar ju vara döfött.

Nu fattar jag att det är ett problem. Jag tycker ändå att vi ska byta till ***.se, det är ju bara att skicka ett mass mail till alla konventisar från den nya mailen så har ju de den. Och givetvis stora röda bokstäver på bsk's första sida.

Är det någon som vet hur länge vi inte kunnat ta emot mail?
Mitt senaste är från den 5 oktober, jag får inte så ofta mail på den så jag har inte haft någon andledning att undra.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 16, 2005, 21.41
Japp, du kan skicka också. Vill du veta jättenoga så kan du skicka även från apa@domänsomintefinns.nu också, men det är en annan historia.

Jag förstår faktiskt Cliff i att mycket folk har .org-adresser i sina adressböcker, och inte är sånna som kollar hemsidan. Tror det kan bli svårt att få ut info.

Domänen har varit död sen den 12-13:e.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Gunilla Hellén skrivet oktober 16, 2005, 21.45
Folk får la va lite om sig och kring sig och byta om man skickar mail till dom där det står; "OBS! OBS! VI har nya mailadresser!" Visst är många barn men det kanske är dags att växa upp (i alla fall lite) :P Men prata med Robert, he's the man, i denna fråga.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 16, 2005, 21.45
Citat från: "rAWTAZ"
Citat från: "Clifford"Nej det som MÅSTE GÖRAS är att den futtiga summan av 900 spänn betalas! Alltför många människor har våra adresser SPARADE i sina mailprogram, de tittar inte på hemsidan ändå!

Någon, jag skiter i vem, måste betala detta imorrn. Om det saknas styrelsebeslut skiter jag i, jag kan lägga ut pengarna så länge. Det är bara att ta ett per-capsulam beslut genom runtringning, det handlar om en strunt summa ju! Konventssektionen tar ansvaret, betala skiten NU!
I dare not paya det själv, så jag klistrar här sunkigt och sammetslent in en summering enligt tidigare uppgifter:

* Betala in 98€ (EUR) PLUS MOMS till bg 5915-1845 eller pg 4966-359-4 med text/referens "Aktivering och förnyelse av ARMAGEDON.ORG".
* För snabb behandling, faxa tydligt kvitto av transaktionen till 031-7202019. Skriv förtext "Skickar här kopia av inbetalning, vänligen behandla ärendet snarast. <kontaktinfo>"

har ingen fax, har dock pengarna...
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: jonte skrivet oktober 16, 2005, 21.50
Jag förstår inte vad "barn" och "växa upp" eller inte har med saken att göra. Det här ju ett SUPERSTORT problem just nu eftersom BSK är såpass nära inpå. Jag har ingenting att säga till om men jag tycker ändå att det klokaste måste vara att pröjsa in de där 900kr ögonblickligen imorgon bitti.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Gunilla Hellén skrivet oktober 16, 2005, 21.56
Vad jag menar är att varje normal och vuxen person klarar av att byta en adress i sin adressbok på uppmaning av ägaren till adressen. Barn kan ha svårt med det eftersom de är just barn(antingen för att de inte kan eller för att de ögonblickligen glömmer av att göra det) men eftersom de gärna vill åka på BSK och har en fråga till ansvarig person som bytt mailadress borde de kunna klara av att skicka till rätt adress på uppmaning och på kuppen växa upp lite och ta eget ansvar för att skicka sina mail rätt.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: jonte skrivet oktober 16, 2005, 21.59
Ja, om ni har adresser tilll alla som vet om xxx@armagedon.org och som mailar/tänker maila till den adressen så är ju det bra. Skicka ut det direkt såfall.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Gunilla Hellén skrivet oktober 16, 2005, 22.05
Personligen är det inte så bråttom för mig så jag väntar tills jag fått tillgång till min .se mail. Men det vore ju toppen om någon vill lägga ut Armagedon.se newsen att våra mail adresser inte fungerar för tillfället.

Ps. Jag tar inte för givet att folk har samma mailadress för alltid. Jag kollar på organisationens, verksamhetens eller företagets hemsida innan jag försöker ta en ny kontakt, speciellt om jag försökt tidigare och inte fått svar.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: KOBOLDKUNGEN skrivet oktober 16, 2005, 22.32
Citat från: "Gunilla Hellén"Personligen är det inte så bråttom för mig så jag väntar tills jag fått tillgång till min .se mail. Men det vore ju toppen om någon vill lägga ut Armagedon.se newsen att våra mail adresser inte fungerar för tillfället.

Ps. Jag tar inte för givet att folk har samma mailadress för alltid. Jag kollar på organisationens, verksamhetens eller företagets hemsida innan jag försöker ta en ny kontakt, speciellt om jag försökt tidigare och inte fått svar.

Börjar bli löjligt det här. Vi har förstått att du är väldigt duktig på att hålla ordning på dina mailkontakter och i en perfekt värld hade alla varit det. Men då hade å andra sidan problemet aldrig uppstått. Har förstått att det är viktigt att .org fungerar så det är väl bara att ordna det då eller vill Armagedons styrelse att konventet ska skita sig?
För övrigt är det väldigt mycket om och kan någon fixa det å det. Är det ingen som har någon koll alls?
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 16, 2005, 22.36
Citat från: "Gunilla Hellén"Personligen är det inte så bråttom för mig så jag väntar tills jag fått tillgång till min .se mail. Men det vore ju toppen om någon vill lägga ut Armagedon.se newsen att våra mail adresser inte fungerar för tillfället.

Ps. Jag tar inte för givet att folk har samma mailadress för alltid. Jag kollar på organisationens, verksamhetens eller företagets hemsida innan jag försöker ta en ny kontakt, speciellt om jag försökt tidigare och inte fått svar.

Det spelar ingen roll vad du och jag gör, verkligheten fungerar inte så. Jag har inte fått ett enda mail om BSK, det oroar mig.

Dina har börjat få in lite på sin alternativa mail, men tro mig, det är FEM (5) andra konvent samtidigt och strular vårt så är det bara att åka på något annat. Därför tycker jag det SUGER att det tjafsas istället för att lösas.

Nån med en fax ge mig ert bankkonto så för jag över pengarna.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: jonte skrivet oktober 16, 2005, 22.49
Jag kan faxa imorgon under dagen, min mor och far har fax på deras telefonlinje hemma.

Om ni vill att jag ska göra det, stapla då upp exakt vad som ska göras och när/hur, så att det inte blir några misstag. Jag kan lägga ut 900kr ungefär en dag, men jag har ett par transaktioner som kommer dras från mitt konto i veckan, så helst inte längre än så. Därför undrar jag om det här är auktoriserat från Armagedon? Kan det tas ett beslut utan möte? Eftersom det är en panikgrej så hoppas jag det, men jag vill inte riskera att ligga ute med pengar just den här perioden (jag har ingen inkomst alls ett tag framöver nu).

Ge mig ett "go" så fixar jag fram mitt kontonummer.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 16, 2005, 22.55
Kom ihåg, 98 EUR, plus moms. Ni får räkna ut det med en dagsaktuell valutakonverterare dagen det skall betalas in.

Inte bra om något missas :)
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 17, 2005, 11.33
Jag skickar dig cash, Jonte. Skit i Geddon, jag behöver min mail. PM:a mig dina uppgifter.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: jonte skrivet oktober 17, 2005, 11.37
Clifford, är inte det allra lättaste om du fixar betalningen och det hela via banken och sen kan jag ta och faxa kvittot?
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 17, 2005, 15.15
Any news?
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 17, 2005, 19.21
Jag jobbar och är väldigt upptagen ikväll och imorgon. Problemet är kvittot, betalar jag via internetbank så får jag väl inget "riktigt" kvitto jag kan faxa...
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Martin Larsson skrivet oktober 18, 2005, 20.47
Frågan kan om man har tur vara irrelevant...

Kan det funka med en primitiv "print screen + paint" lösning??

Å snälla alla GE FAN I ATT KÄBLA OM DETTA OCH SE TILL ATT DET BLIR LÖST!!!
Bara för att ni eventuellt inte är drabbade själva så ge vänligen FAAN i att konstatera diverse petitesser om vad som vore bra och inte just nu :evil:
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Gunilla Hellén skrivet oktober 18, 2005, 22.13
8) GRRRR!

Det verkar ju som hjältarna löst problemet på ett smidigt sätt. Det gynnar alla så Jippi!:)
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 19, 2005, 09.07
Vi får väl se. Domänen är fortfarande inaktiv. Antar det är för att Domaininfo inte fått/sett någon betalning ännu =I
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 19, 2005, 19.58
Jag har varit helt avskuren från internet i två dagar pga ivrigt arbete och Heather Nova-konsert. Därav min frånvaro i tråden. Situationsrapport? Behöver jag betala nåt, fixa nåt?
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 19, 2005, 21.16
Citat från: "Clifford"Jag har varit helt avskuren från internet i två dagar pga ivrigt arbete och Heather Nova-konsert. Därav min frånvaro i tråden. Situationsrapport? Behöver jag betala nåt, fixa nåt?
Har inte hört mer än dig tyvärr. Är nog ingen som gör något, förutom kanske jonte om han får pengar på kontot. Men då är det ju lika bra att gå till banken, sätta in, faxa därifrån.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 20, 2005, 01.24
Jag kommer imorgon bitti betala 960:- för aktivering av kontot.  Jag vill ha pengar av Geddon. Om någon i styrelsen motsätter sig detta får ni säga det NU. Annars så drar vi det på BSK-budgeten iofs...eftersom vi behöver de mailadresserna fungerandes.

Om någon har några kommentarer/invändningar så skriv, jag läser av den här tråden innan jag betalar imorrn bitti.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 20, 2005, 08.11
Citat från: "Clifford"Jag kommer imorgon bitti betala 960:- för aktivering av kontot.  Jag vill ha pengar av Geddon. Om någon i styrelsen motsätter sig detta får ni säga det NU. Annars så drar vi det på BSK-budgeten iofs...eftersom vi behöver de mailadresserna fungerandes.

Om någon har några kommentarer/invändningar så skriv, jag läser av den här tråden innan jag betalar imorrn bitti.
Jag invänder mot ditt typsnitt du använde för att skriva detta. Också vill jag att du gör inbetalningen med RÖD text på inbetalningsblanketten!

EDIT: Glöm inte momsen! Bästa är om du låter banken räkna ut 98 Euro plus moms, 960:- var dagsaktuellt tidigare, kan ha ändrats.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 20, 2005, 12.50
Nu är det betalt. Jag har en bmp-bild på att betalningen är gjord men ingen fax. Om nån vill faxa den åt mig vore det bra, instruktioner finns tidigare i tråden...
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Dina skrivet oktober 20, 2005, 14.20
Jag är ytterst upprörd för att armagedon.org inte fungerar. Det har mycket dåliga konsekvenser för BSK och styrelsen skall ha all kritik som går att få. Gunilla har säkert fler lösningar (som att vänta på den nya adressen eller att be samtliga besökare att kolla upp våra alternativa adresser, som hon själv hade gjort), men de vill jag inte höra eftersom de är helt oanvändbara. BSK är struligt nog som det är med de få medarbetare man har och det blir inte bättre av att det inte går att kontakta ansvariga för diverse arrangemang.

Om styrelsen är tvungen att ha ett möte för att ta beslut om c:a 1000:- för underhåll av mailserver, så är det inte mer än rimligt att begära ett krismöte, det är det minsta de kan göra. Det är fem andra konvent som är samtidigt och det är styrelsens problem också med tanke på att BSK drar in stor summa till Armagedon. Styrelsens arbete har för övrigt varit under all kritik i år, men detta är inte rätt tråd att ta upp det på.

/Dina Topic, Ordförande BSK 23
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Gunilla Hellén skrivet oktober 20, 2005, 15.02
Dina,

snacka inte med mig om att sköta sina förtroendeuppdrag. Framförhållningen har väl inte varit den bästa hos någon i år, eller hur?

BSK är nollbudgeterat och ska inte dra in några pengar över huvud taget i år. En budget är till för att hållas och vi satte den till noll för att de som skulle fixa med konventet skulle ha större spelrum att kunna återuppväcka engagemanget för BSK. Hur det gått med det vet vi först efter konventet men något har ju gått rätt till eftersom så många (i alla fall för mig) okända människor engagerat sig i denna tråd. Det är inte folk jag arbetat med på tidigare konvent och det borde tyda på en viss nyrekrytering.

Och du Dina, jag tror att din kandidatur till nästa år styrelse är högst välkommen. Prata med valberedningen om du själv skulle vilja bedriva ett  bättre styrelsearbete nästa år.

Krismöten behövs inte eftersom Robert Näsström basar över datasektionen nu för tiden är det bara att ringa honom och fråga om pengarna. Har någon av er gjort det?

Vi ses på träningen
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Dina skrivet oktober 20, 2005, 15.43
Gunilla,

jag snackar inte med dig om att sköta uppdragen du har åtagit dig, utan hela styrelsen. Att du väljer att ta det personligt är enbart ditt problem.

BSK är visserligen nollbudgeterat, men hur är helheten? Vad jag minns går Armagedon back 20 - 40 tusen kronor? Engagemang har det verkligen inte återuppväckt, ett par gamla rävar är med, och norrlänningarna står för alltför många procent av staben.

Jag kandiderade till årets styrelse, men du bland andra tyckte inte att jag skulle sitta i både Armagedons och BSKs styrelse, därav min frånvaro. Men jag ska fundera på nästa års.

Vi är på väg att lösa problemet genom att punga ut pengar från egna fickor. Eftersom du sitter på denna vetskap att det är "bara att ringa Robert" hade du kunnat göra det själv, i roll som styrelsemedlem, och på köpet fått styrelsen att se aningen effektiv ut.

Ska du träna idag? Jag och Pasi ska gå på Step up  :D Häng med och få dig ett gott skratt (sa jag det högt?).
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 20, 2005, 15.47
Citat från: "Gunilla Hellén"Hur det gått med det vet vi först efter konventet men något har ju gått rätt till eftersom så många (i alla fall för mig) okända människor engagerat sig i denna tråd. Det är inte folk jag arbetat med på tidigare konvent och det borde tyda på en viss nyrekrytering.

Deltagande på forumet har inget med om man får nåt gjort att göra eller inte. När GJORDE någon en insats senast, istället för att diskutera?

Den typen av problem som domänstrulet medfört är INTE knutet till BSK på något vis, rent ansvarsmässigt. Jag hade en vag förhoppning om att Armagedon skulle inse problemet eftersom så många drabbas personligen, men det har lett inte till något annat än käbbel.

Det är handlingar som räknas, inte förnumstiga förmaningar om att folk minsann borde förstå att mailadresserna inte fungerar. Lika lite behöver jag höra arga medhåll från medlemmar som tycker att alla andra är lata. De som skriker högst är nödvändigtvis inte bättre än någon annan. Det är inte meningen att peka ut folk, men ser ni inte det ironiska i alla upprörda inlägg från personer som hittills inte gjort NÅGOT, trots rawtaz punkt-för-punkt-instruktioner?


Syftet med mina inlägg är bara att påpeka att handlingar räknas, inget annat. De som handlat i denna fråga hittills är jag och Leo, mig veterligen.

*edit*Och om ni nu VILL göra något, så kan ni bistå med en faxning av en bild åt mig*edit*
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: KOBOLDKUNGEN skrivet oktober 20, 2005, 17.11
Men faktiskt gäller
vad man säger,
inte bara
vad man gör.

Doktor Kosmos, Doktor Vänster
:lol:
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Gunilla Hellén skrivet oktober 20, 2005, 20.56
Jag har valt att INTE engagera mig i konventet (Vissa grejer har jag ändå inte sluppit undan) därför att jag har så många andra ideella engagemang för mig. Jag bryr mig fortfarande dock om hur det går för konventet och de människor som medverkar i det.

Det är inte mitt ansvar att ringa Robert för att fixa mailen, har ni ringt till någon överhuvudtaget eller bara bölat på forumet?  

Jag har ingen fax, hitta någon annan med en.

Armagedon går budgeterat back, dvs ALLT ÄR I SIN ORDNING. Om inte kassören missat att underrätta styrelsen om att vi går mer back än vi borde.
Synd att inte konventet lyckades återuppväckas, det är bara att beklaga.
Jag tog bara förgivet att de som var så uppretade på mina inlägg givetvis själva kämpade som råttor för att få konventet att funka, men de kanske bara kastade sten i glashus eller nåt.

Och Dina, det är klart jag tar det personligt. Du kritiserar styrelsen som jag är en del av, hur skulle det inte kunna vara riktat till mig personligen? Jag förstår att du inte riktar det till mig som privatperson men du riktar det till alla personer som sitter i styrelsen. Man är inte lösgjord från sin person i sin styrelseroll.
Men som sagt; är det svårt att ta upp telefonen och ringa Ordf. eller Vice Ordf. och be dem ordna ett krismöte om det är det man vill ha? Eller fråga vem som är ansvarig för webben?

Mest vill jag nog säga "Piss off, ni är helt offside"  till alla som inte gör något men det vore kanske bättre att le och säga "Hej, vill du hjälpa till? Vi behöver just dej."
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Dina skrivet oktober 20, 2005, 22.35
Citat från: "Gunilla Hellén"
Det är inte mitt ansvar att ringa Robert för att fixa mailen, har ni ringt till någon överhuvudtaget eller bara bölat på forumet?  

Jo, det är styrelsens ansvar att mailen fungerar och du är en del av den. Men som sagt, initiativ är tagna för att få mailen att fungera.

Citat från: "Gunilla Hellén"
Armagedon går budgeterat back, dvs ALLT ÄR I SIN ORDNING. Om inte kassören missat att underrätta styrelsen om att vi går mer back än vi borde.

Synd att inte konventet lyckades återuppväckas, det är bara att beklaga.
Jag tog bara förgivet att de som var så uppretade på mina inlägg givetvis själva kämpade som råttor för att få konventet att funka, men de kanske bara kastade sten i glashus eller nåt.

Allt är inte i sin ordning. Föreningen må ha en summa undanlagd nu, men ge det ett par år med backbudgetering och det finns nada kvar. Även om konventet är nollbudgeterat, går vinsten till föreningen och drar in på så sätt 20 - 30 tusen. Och ja, vissa av oss kämpar för att få konventet att fungera.

Citat från: "Gunilla Hellén"
Och Dina, det är klart jag tar det personligt. Du kritiserar styrelsen som jag är en del av, hur skulle det inte kunna vara riktat till mig personligen? Jag förstår att du inte riktar det till mig som privatperson men du riktar det till alla personer som sitter i styrelsen. Man är inte lösgjord från sin person i sin styrelseroll.

Att definiera "personligt" kan vi tjafsa om länge. Poängen är just den att det tjafsas, men det görs ingenting och detta är ett strålande exempel. Du har förklarat åtskilliga gånger att det är bara att ringa, men låtit bli att lyda ditt egna råd. Styrelsen är synlig på forumet när den försvarar sig mot kritik.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: jonte skrivet oktober 21, 2005, 14.09
Clifford, jag har fax som sagt.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 21, 2005, 16.19
Citat från: "jonte"Clifford, jag har fax som sagt.

Kan du faxa en BMP-bild med texten som rawtaz skrev tidigare?
Där hittar du tel.nr också.
(typ "fixa armagedon.org snarast!")
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: jonte skrivet oktober 21, 2005, 18.05
Jag är lite osäker på vilken text du menar, vill inte göra ett misstag. Så stapla bara upp det för mig klart o tydligt som om jag vore fem år vad det är som ska faxas iväg så fixar jag det.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: KOBOLDKUNGEN skrivet oktober 21, 2005, 18.40
För snabb behandling, faxa tydligt kvitto av transaktionen till 031-7202019. Skriv förtext "Skickar här kopia av inbetalning, vänligen behandla ärendet snarast. <kontaktinfo>
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: jonte skrivet oktober 21, 2005, 18.46
skicka bmp-bilden till vildmark AT gmail DOT com bara, eller lägg upp den nånstans så är det faxat snabbare än du kan säga "griftefrid".
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 21, 2005, 19.00
Citat från: "jonte"skicka bmp-bilden till vildmark AT gmail DOT com bara, eller lägg upp den nånstans så är det faxat snabbare än du kan säga "griftefrid".
Tror fan att det är, haha xD
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: jonte skrivet oktober 22, 2005, 19.19
Clifford,

är momsen verkligen inräknad på de 920kr du satt över?
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 22, 2005, 19.34
jonte, va ere för cool bild du har som ava? =)
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: jonte skrivet oktober 22, 2005, 20.52
Jag körandes i en bil någonstans i finska lappland!
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 22, 2005, 23.45
Helvete! Glömde momsen! Fanfanfanfanfanfanfan
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: jonte skrivet oktober 22, 2005, 23.46
Det fixar vi, räkna ut momsen, sätt in en ny inbetalning, ta screen print och så skickar jag iväg båda tillsammans med en liten text om varför det blev så.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 22, 2005, 23.47
Citat från: "Clifford"Helvete! Glömde momsen! Fanfanfanfanfanfanfan
Jag antar att man bara behöver sätta in moms på 98 euro på samma konto, men lämplig benämning som kommentar. Så om du har internetbank, prova det o försök skicka vidare kvittot :)

Går ju att ringa Domaininfo för att kolla men jag tror inte det skall behövas.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: jonte skrivet oktober 22, 2005, 23.48
Är det svensk moms eller något annat lands VAT-procent man ska kolla på?
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 23, 2005, 11.20
Citat från: "jonte"Är det svensk moms eller något annat lands VAT-procent man ska kolla på?
Ska väl vara svensk, det är ett svenskt företag som säljer tjänsten iaf. Nu ska vi inte göra saker med komplicerade :D
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 24, 2005, 19.03
Armagedon.org och dess e-postadresser är nu igång!

Bra jobbat vem som nu fixade, Cliff gissar jag? Satte du in momsen också idag eller Cliff? Eller har Domaininfo på nåt vis godtagit "bara" 920:-? :shock:

Min gissning är nästan det senare eftersom domänen är förnyad till 30-Aug-2008 nu, alltså tre år istället för de fyra som 98EUR+moms skulle vara.. Men jag vet inte. Skit samma.

STYRELSE: Snacka ihop er om ägarbytet via Anxious så har ni något att sluddra om :D Ni vet vad det skulle kosta.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Gunilla Hellén skrivet oktober 24, 2005, 21.03
rAWTAZ:

Äger inte Cliff domänen nu eftersom han betalat för den? Alltså tills han får pengar av armagedon då han överlåter den till föreningen.  Anxious har ju inte betalat så vad har de med detta att göra? Om domänföretaget godtagit cliffs betalning (vilket de har genom att öppna domänen igen) så borde det betyda att de ingått ett avtal med honom. Om principerna för anställningsavtal går att överföra på andra avtal borde det vara så. Men mina rättskunskaper är dock inte så stora så det kanske inte funkar på samma sätt.

Fråga: Hur vet vi vad det skulle kosta? Har vi inte betalat nu? (genom Cliff)
Förklara för mig: Vad kommer det kosta?
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 24, 2005, 21.51
Ok, jag har inte satt in momsen, kanske ska skita i det då allt funkar nu. Vad tror ni? Tre år räcker tills vidare :)
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Heavy skrivet oktober 24, 2005, 22.15
Gött jobbat allihop !!
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 24, 2005, 22.17
Citat från: "Clifford"Ok, jag har inte satt in momsen, kanske ska skita i det då allt funkar nu. Vad tror ni? Tre år räcker tills vidare :)
Jopp, skit i det. Tre år bör räcka för att spendera ett år på att reda ut vad som skall hända med domänen och två år på att genomföra en migrering till .se vilket är det givna målet ;)
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 24, 2005, 22.21
Citat från: "Gunilla Hellén"rAWTAZ:

Äger inte Cliff domänen nu eftersom han betalat för den? Alltså tills han får pengar av armagedon då han överlåter den till föreningen.  Anxious har ju inte betalat så vad har de med detta att göra? Om domänföretaget godtagit cliffs betalning (vilket de har genom att öppna domänen igen) så borde det betyda att de ingått ett avtal med honom. Om principerna för anställningsavtal går att överföra på andra avtal borde det vara så. Men mina rättskunskaper är dock inte så stora så det kanske inte funkar på samma sätt.

Fråga: Hur vet vi vad det skulle kosta? Har vi inte betalat nu? (genom Cliff)
Förklara för mig: Vad kommer det kosta?
Hehe, du är en av de få som skriver mitt nick som det var tänkt en gång i tiden, asbra :>

Med risk för att låta skadad orkar jag inte gå in på detaljer nu, men allt rörande ägarbytet skall finnas skrivet tidigare i tråden av mig, punkt för punkt.. Jo, det måste göras ett sådant.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: MOB skrivet oktober 24, 2005, 23.13
Citat från: "Gunilla Hellén"Om domänföretaget godtagit cliffs betalning (vilket de har genom att öppna domänen igen) så borde det betyda att de ingått ett avtal med honom.

Om jag betalar in din hyra kan jag garantera att din hyresvärd inte kommer att fråga var pengarna kom ifrån. Kan jag kicka ut dig ur din lägenhet då?  8)
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Gunilla Hellén skrivet oktober 24, 2005, 23.30
MOB:

Inte riktigt samma sak. Men du har en poäng. Dessutom skulle man ju kunna dra liknerser till bolagskapning. Någon typ av domänkapning...

Arbetsrättsligt exempel som jag tänkte på vid förra inlägget(mina kunskaper om lag och rätt finns i detta område):

Om arbetstagare och arbetsgivare inte har några skriftliga avtal och båda beter sig påsätt som tyder på en fastanställning så är det så.  Dvs om en sparkad arbetstagare fortsätter gå till jobbet och arbeta efter det att han skulle slutat OCH arbetsgivaren betalar ut den lön han hade innan, räknas han fortfarande som fastanställd. Eftersom båda beter sig som om han vore fastanställd.

rAWTAZ:
Jag har läst nu. Har jag rätt i att tro att domänen alltså inte såldes till Cliff(den var ju trots allt deletad enligt någon post i tråden) utan att Cliff betalade Anxious hyra?
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: MOB skrivet oktober 25, 2005, 00.20
Citat från: "Gunilla Hellén"
Jag har läst nu. Har jag rätt i att tro att domänen alltså inte såldes till Cliff(den var ju trots allt deletad enligt någon post i tråden) utan att Cliff betalade Anxious hyra?

Korrekt! De står som ägare till domänen (namnet armagedon.org) men Clifford betalade avgiften för tre år. Nu måste alltså Anxious skriva över den på Armagedon.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 25, 2005, 08.23
Citat från: "Gunilla Hellén"rAWTAZ:
Jag har läst nu. Har jag rätt i att tro att domänen alltså inte såldes till Cliff(den var ju trots allt deletad enligt någon post i tråden) utan att Cliff betalade Anxious hyra?
Så kan man säga.
En domän blir ligger i en inaktiv perioden efter att den förfallit och innan den blir helt tillgänglig för vem som helst att registrera. Under denna tid kan normalt endast tidigare ägare aktivera den igen.

Under denna tid kvarstår alltså ägaruppgifterna i kundregistret hos den registrar där domänen hålls registrerad. Bara för att man betalar domänen ändras inte dessa :)

Så jo, kontakt med Anxious, sedan måste de och någon ansvarig som jag fattar det iaf, träffas med nån Notarius för att få ägarbytet bevittnat. Lite väl häftigt och mig veterligen bara Domaininfoidioterna som kräver det, men det är väl inte så mycket att göra.

Jag röstar på nedläggning av .org, tre års övergångsperiod som sagt =)
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Clifford skrivet oktober 25, 2005, 11.21
Citat från: "rAWTAZ"
Citat från: "Gunilla Hellén"rAWTAZ:
Jag har läst nu. Har jag rätt i att tro att domänen alltså inte såldes till Cliff(den var ju trots allt deletad enligt någon post i tråden) utan att Cliff betalade Anxious hyra?
Så kan man säga.
En domän blir ligger i en inaktiv perioden efter att den förfallit och innan den blir helt tillgänglig för vem som helst att registrera. Under denna tid kan normalt endast tidigare ägare aktivera den igen.

Under denna tid kvarstår alltså ägaruppgifterna i kundregistret hos den registrar där domänen hålls registrerad. Bara för att man betalar domänen ändras inte dessa :)

Så jo, kontakt med Anxious, sedan måste de och någon ansvarig som jag fattar det iaf, träffas med nån Notarius för att få ägarbytet bevittnat. Lite väl häftigt och mig veterligen bara Domaininfoidioterna som kräver det, men det är väl inte så mycket att göra.

Jag röstar på nedläggning av .org, tre års övergångsperiod som sagt =)

instämmer.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Gunilla Hellén skrivet oktober 26, 2005, 15.53
Jag instämmer också i en nedläggning av .org-domänen över en treårsperiod.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 26, 2005, 18.21
Citat från: "Gunilla Hellén"Jag instämmer också i en nedläggning av .org-domänen över en treårsperiod.
Kan du se till att detta tas upp och beslutas om på ert styrelsemöte som jag nu inser var den 23:e? :I (Nästa då..)
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: emil skrivet oktober 26, 2005, 20.09
Öh... Glöm inte att fixa armagedon.se adresser och övrigt som behövs  innan bara... :wink:
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Dale skrivet oktober 26, 2005, 21.41
Citat från: "rAWTAZ"
Kan du se till att detta tas upp och beslutas om på ert styrelsemöte som jag nu inser var den 23:e? :I (Nästa då..)

Som jag sagt tidigare i tråden så behövs det inget styrelsebeslut ang. detta då det ligger under datorsektionen.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 26, 2005, 22.31
Citat från: "Dale"
Citat från: "rAWTAZ"
Kan du se till att detta tas upp och beslutas om på ert styrelsemöte som jag nu inser var den 23:e? :I (Nästa då..)

Som jag sagt tidigare i tråden så behövs det inget styrelsebeslut ang. detta då det ligger under datorsektionen.
Ja OK. Sen fanns det väl ingen datoransvarig? =D
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Heavy skrivet oktober 27, 2005, 11.03
Vi har en tillförordnad datasektionsansvarig i form av Robert :)
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Martin Larsson skrivet oktober 28, 2005, 16.19
Enligt mig spelar det ingen roll om det ändras från org till se men jag ser klart en vins med att ha allt under armagedon.se för att undvika missförstånd(precis som jag hävdat på annan plats här på forumet när det disskuteraders....

Däremot anser jag att det skall lösas i periden mars-maj under lämpligt år(typ nästa), och inte under september-oktober 2008 då nyss inträffade besvär kommer att inträffa igen...
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Gunilla Hellén skrivet oktober 28, 2005, 23.34
Du är en riktig smarting du! :D  Jag hade inte en tanke på det... :oops:
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: dagle skrivet oktober 29, 2005, 01.56
kan ju börja ta in email addresser...
posta i tråden eller skicka ett mail (odlund2@hotmail.com) till mig med infon:
gammal email
nya mailen (namn/nick@armagedon.se)
Namn och nick(om ni inte använder erat vanliga namn... orkar inte lista ut vem det är...) kommer att skicka ett password till eran gamla mail... eller skriv en annan mail om ni vill ha passwordet dit. Kommer inte vara jättesnabb men tar några per dag.
------------------------------------------------
(nu kan vi väll snart lägga ner denna tråden?)

Edit: hittade en stor säkerhetsbug i systemet... mailar b-one nu.. (kunde logga in med fel lösen), men börja regga er iaf.
Edit: berodde på att jag hade för lång lösenord.... alla lösen över 8 tecken blir 8 tecken ....
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Gunilla Hellén skrivet oktober 29, 2005, 14.35
Jag tycker vi ska köra på samma regler som för den gamla .org mailen dvs förnamn.efternamn@armagedon.se. Inga nicks alltså.
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: dagle skrivet oktober 29, 2005, 15.13
ok ni bestämmer... men skicka om ni vill ha era nya mail addresser.. för erbjudandet jag la fram gäller inte om ett år, då kommer någon annan få göra det... så om ni vill ha mezza mig nu..
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: sebbe skrivet oktober 29, 2005, 15.42
ska alla som vill ha adresser få det, eller ska det vara som innan?
hade vi en lista på de gamla adresserna?
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Gunilla Hellén skrivet oktober 29, 2005, 19.22
Alla som är medlemmar kan väl få en adress eller? Så var det väl innan också?
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: dagle skrivet oktober 29, 2005, 19.26
:D nu ar det 2 stycken som har skicka en request (har fixat dem).. 40 to go or something...
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: Niklas skrivet oktober 29, 2005, 20.14
Citat från: "Gunilla Hellén"Jag tycker vi ska köra på samma regler som för den gamla .org mailen dvs förnamn.efternamn@armagedon.se. Inga nicks alltså.

Tycker vi kan köra på som innan också... dvs låter mig ha nisse@armagedon.org kvar då ingen annan vet vem fan Niklas Johansson är...
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 29, 2005, 20.53
Citat från: "sebbe"ska alla som vill ha adresser få det, eller ska det vara som innan?
hade vi en lista på de gamla adresserna?
Ja, jag har en lista på de som fanns upplagda och som används. Skickar den gärna, exempelvis till dagle eller vem som ska göra?
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: dagle skrivet oktober 29, 2005, 21.34
jag har ju börjat.... du skulle inte kunna edita listan så att den är grep bar?
Titel: Våra mailadresser på armagedon.org är dödens?
Skrivet av: rAWTAZ skrivet oktober 30, 2005, 13.32
Citat från: "dagle"jag har ju börjat.... du skulle inte kunna edita listan så att den är grep bar?
Så länge den inte är i binärt format är den väl grepbar eller vad tror du?

Jag skickar dig här på forumet :)