Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Ämnen - Ewers

#61
Styrelsen informerar / Styrelseprotokoll 2005
september 08, 2005, 10.53
Här lägger jag (Fredrik Ewers) ut de protokoll som fanns i styrelsedatorn.
Jag påminner om att det inte är samtliga protokoll eller för den delen med säkerhet den slutgiltiga versionen, dvs den justerade versionen av protokollen. Allt för att föreningen skall få en mer upplyst, engagerad och insatt medlemsskara.

Mvh /Fredrik Ewers
#62
Figurspel / 40k Skirmish
augusti 31, 2005, 14.19
Hej!
Nu har jag börjat jobba på Eriksson igen och då finns det tid att klura på skirmishkampanj. Finns det intresse fär att lira mer skirmish?

Tanken är att det nog kommer bli kortare, blodigare och mer actionbetonade uppdrag.
Har även funderat på att köra en mercenarykampanj istället för renodlad space marine, dvs att man får spela nästan vilken figur man vill inom GWs imperium. Har inte landat i den iden än...

/F
#63
Styrelsen informerar / Medlemsmöte 050404
mars 21, 2005, 10.29
Hej!
Medlemsmöte kommer hållas i lokalen måndagen den 3/4 kl 13.00

Dagordningen består av §7-9 från årsmötet (Resultat & balansräkninf, Revisionsberättelse samt Frågan om styrelsens ansvarsfrihet).

Jag misstänker att det även kommer tas upp andra frågor under dagordningspunkten Övriga frågor men i skrivande stund är jag inte medveten om några inlämnade frågeställningar.

Mvh Fredrik Ewers, kassör

Vissa medlemmar kommer att undra över datumet då det var fel i det protokoll som justerades. Båda justerarna har nu sett ändringen och justerat ännu en gång. Sekreterarne ber om ursäkt för det inträffade och hoppas att ingen lidit alltför mycket av misstaget.
#64
Rollspel / Western 1868 Tidningsartiklar
mars 14, 2005, 12.38
Weststone Weekly 680103
Indianer låg bakom häststölder
De häststölder som drabbat ett flertal av stadens invånare är nu uppklarade. På initiativ av stadens hästuppfödare Jorm Doley, som själv blivit bestulen på sin prisbelönta avelshingst, beslutade sig några av stadens mer handlingskraftiga män för att reda ut stölderna. Man kan tycka att detta var ett jobb för stadens sheriff men än en gång händer det föga från vår folkvaldes sida.
Ole Olsen var den som mr Doley vände sig till med sin förfrågan om hjälp i ärendet och snart var hans landskamrat Otto F. Steen inkopplad i mysteriet. Mr Steen har ju tidigare varit anställd av Weststone brick Company i egenskap av revolverman och är troligen van vid liknande situationer.
Då det säkert rörde sig om en liga rekryterades även Ryan O´Niel samt Douglas Davies till uppdraget och snart kunde de fyra bege sig ut i vildmarken följandes spår man funnit vid senaste stöldplatsen.
Redan samma natt har man kommit så nära tjuvarna att de känner sig tvingade att överfalla sina förföljare och en våldsam strid utbryter. Som tur är lyckas inte de fyra unga apachekrigarna skada sina förföljare innan de själva dödas.
Redan nästa dag är samtliga hästar tillbaka i sina rätta ägaren händer och ingen verkar vara mer tacksam för det än sheriff Lynch, vilket inte är så konstigt eftersom det var hans jobb som de fyra modiga männen utfört.
"Att ställa upp för staden på ett så uppoffrande och troget sätt skall naturligtvis belönas" sade borgmästare Stockton när jag bad honom om ett uttalande. I vilken form belöningen skulle ges sade han dock ingenting om.
Frank Timmits


Las Vegas Tribune 680103
Rivian Doyle gripen
Den ökände mördaren Rivian Doyle arresterades i fredags morse av Sheriff Ranreed efter det att prisjägare gripit mördaren på Hotell Basils home.
Som man kan misstänka gav inte Doyle upp utan strid varför det utkämpades en strid på liv och död i hotellets foajé. Enligt Frank Dwalling, en av hotellets gäster som väcktes av stridslarmet och blev ögonvittne till stora delar av striden, var det med förbluffande precision som prisjägarna till slut övermannade sitt byte. De hade täckt av alla utgångar, använde sig av avledande manövrar som var förbluffande effektiva samt var koordinerade på ett sätt som mr Dwalling endast sett vid enstaka tillfällen under kriget.
Vi har lyckats ta reda på några av namnen på prisjägarna men ännu inte lyckats få en intervju. Ledaren för prisjägarna verkar vara Cole Grey och i sin trupp av prisjägare ingår Helen Fairbanks och Philippe LeChevaliere. Minst en kvinna till verkar ingå i mr Greys trupp. En riktig skönhet, enligt de vittnen som vi talat med. Huruvida det dessutom ingår ytterligare en man i mr Greys trupp låter vi vara osagt då vittnesutsagorna i detta avseende är mycket motsägande.
Åklagare Landon, som skall leda åtalet mot Mr Doyle säger att det är ett vattentätt fall där utkomsten endast kan bli en, döden genom hägning. Då vi sett resultatet av mr Landons arbete förut, betvivlar vi inte ärligheten i hans uttalande. Frågan är om juryn och dommaren kommer ha samma övertygelse efter mr Landons inledande plädering?
Vi lovar att följa rättegången åt er kära läsare och rapportera allt väsentligt.
Portus Medved


Las Vegas Tribune 680106
Påstådda prisjägare var lejda mördare
I förra numret av vår tidskrift uppgavs den kände mördaren Rivian Doyle ha blivit arresterad av prisjägaren Cole Grey och hans medarbetare. Detta visade sig vara i alla avseenden fel, förutom de sk prisjägarnas identiteter. Efter en närmare granskning av vad som hänt och vilka som var inblandade upptäckte snart tidningens reporter att det inte kunde ligga till som herr Grey angivit vid arresteringen. Detta insåg även sheriff Irving tämligen tidigt varvid han arresterade de påstådda prisjägarna.
Den påstådde Rivian Doyle visade sig nämligen vara ingen mindre är domare Orvilles yngre broder Matthew Orville. Enligt det oskyldiga mordoffret själv hade han precis kommit tillbaka till staden efter en kortare affärsresa till San Jose när han anfölls på hotell Basil's Home. Detta trotts att han skrivit in sig under falskt namn eftersom han iaktagit en grupp ryttare som verkat förfölja honom under större delen av dagen. Då mr Orville är en högt värderad gäst på hotellet var det inget problem med incheckningen efter det att han förklarat sin situation. "Vi strävar alltid efter att tillgodose våra kunders önskningar, i synnerhet våra mer trogna gästers sådana" var hotellägare Frank Basils kommentar till inskrivningen i falskt namn.
De som utfört mordförsöket är enligt uppgift väldigt förtegna om sig själva efter det att deras plan med att dupera rättvisan i staden gått i kras. Enligt sheriff Irving vägrar de prata med någon annan än sin utsedde försvarsadvokat Jake Stephens. Det enda sheriff Irving kunnat delge oss är namnen på de arresterade. De heter Cole Grey, Philippe LeChevaliere, Donovan Swansson, Helen Fairbanks samt Claire Miro.
Vi har försökt tala med advokat Stephens men den enda kommentar han givit oss är att han representerar alla de gripna utom mr Swansson. Varför denne mr Swansson vägrat mr Stephens tjänster är okänt.
Vi frågade domare Orville om en kommentar till det inträffade och han medgav att han inte hade någonting till övers för de som utfört detta kallblodiga mordförsök på hans broder men sade i samma mening att ingen står över rättvisan och att alla skall få en opartisk rättegång. Han har därför ordnat så att en domare från Knoxville skall leda rättegången medan han själv tänker agera som åklagare.
Portus Medved


Weststone Weekly 680110
Slagsmål utanför Navaho Pearl
Tre män som ej är ifrån staden startade igår, torsdag, ett slagsmål med Otto F. Steen utanför Navaho Pearl. Snart var det fullt slagsmål på gatan mellan de tre männen och mr Steens sällskap, som bestod av Douglas Davies samt Josipe Maldivez. Enligt Mrs Baker, som äger restaurangen, rörde sig bråket om en flickas heder. Undertecknad har inte kunnat bekräfta någonting men undrar om det är så att mr Steens förflutna kommit ikapp honom?
Slagsmålet var snart över och då det fanns vittnen till att främlingarna startat bråket, kunde sheriff Lynch bura in främlingarna efter det att de blivit nedslagna av mr Steen  och hans vänner.
Roland Griffiths


Las Vegas Tribune 680110
Vicesheriff Graham mördad vid rymning
I lördags natt skedde en spektakulär och hänsynslös rymning från stadens häkte under vilket vicesheriff Graham mördades kallblodigt.
Som vi rapporterat tidigare satt de arresterade för mordförsöket på mr Matthew Orville i stadens häkte sedan måndagen den 3/1. Vad som hänt i ärendet sedan förra numret av vår granskande tidskrift är att mr Swanson givit ett tämligen tydligt och avslöjande vittnesmål mot de övriga häktade vilket i sin tur även rentvått honom själv. Därmed släpptes han fri efter häktesförhandlingarna den 7/1 och lämnade enligt uppgift omedelbart staden. Advokat Lambert som representerat mr Swanson sade att hans klient var helt oskyldig till anklagelserna och att detta framkom av de uppgifter han delgivit domare Knoxville.
Rymningen skedde sedan natten efter häktesförhandlingarna då medhjälpare utifrån med våld tagit sig in på sheriffkontoret och där med berått mod brutalt mördat vicesheriff Graham genom att hugga honom söner och samman med ett vasst tillhygge. Enligt doktor Dreyfus hade ett extensivt övervåld använts vid mordet vilket inte annat än visar vilka samvetslösa mördare dessa samhällets fiender är.
Efter rymningen misstänks samtliga i Coles mördargäng ha lämnat staden och tagit sig västerut. Ett uppbåd begav sig ut redan på söndags morgon men lyckades inte få upp något spår efter rymlingarna.
Det undertecknad då frågar sig är huruvida denne mr Swanson verkligen var oskyldig och hur sanningsenlig hans vittnesmål egentligen var? Var det kanske ett misstag att släppa denne man fri, ett misstag som kostade vicesheriff Graham sitt liv?
Graham lämnar efter sig sin fru Hurcia och dottern Alicia.
Portus Medved


Fort Union 680113
Apachehövding dödad i blodigt slag
Den ökända apachehövdingen Manangan har rapporterats blivit dödad i ett blodigt slag för en vecka sedan. Enligt Överstelöjtnant Down, den högt aktade chefen för samtlig militär personal i Fort Union, var Manangans död frukten av en operation som pågått en längre tid i området. Några detaljer i ärendet ville han inte ge oss och hänvisade till nödvändigheten av sekretess för framtida militära framgångars skull.
Dessvärre kan vi bara rapportera rykten som florerar bland soldaterna. Dessa säger dock att männen som utförde denna operation är agenter som arbetat för Övlt Down under kriget och som har stor erfarenhet av att operera bakom fiendens linjer. Några soldater jag talat med hävdade även att agenterna helt eller delvis består av indianer som valt att tjäna förenta staterna som goda samhällsmedborgare.
Vad som är sant eller ej kan jag i skrivande stund inte gå i god för men så mycket är klart, de män som lyckades döda denna livsfarliga apachehövding måste själva vara män med nerver av stål. Vilka de än är tackar vår tidning dem för hela New Mexicos räkning.


Las Vegas Tribune 680113
Rymlingar tog sig till Santa Fe
De män och kvinnor som rymde från stadens häkte efter att ha kallblodigt mördat vicesheriff Graham har synts till i Santa Fe. De observerades på ett pensionat torsdagen den 9/1 dvs redan dagen efter sin rymning. På samma pensionat var den från misstankar friade mr Swanson som modigt vittnade mot rymlingarna i fallet om mordförsöket mot mr Orville. Huruvida mr Swanson var i maskopi med de kallblodiga mördarna eller ej, har nu retts ut eftersom de försökte mörda även honom. Mr Swanson hittades brutalt misshandlad i en gränd bara några timmar efter det att mördarna varit på pensionatet. Det var ren tur samt viljestyrka som räddade mr Swanson till livet när han lämnats för att dö i en gränd. "Ett rent mirakel att stackarn överlevt en sådan misshandel" var doktor Carths kommentar.
Domare Orville har utlyst en belöning på 75$ för var och en av medlemmarna i Coles mördarliga. Vem den eller de som hjälpte dem att fly är har vi inga upplysningar om men ett rykte säger att det var en av den undersköna Claire Miros många älskare som hjälpte dem.
Portus Medved


Pueblo Post 680117
Barnamördare fick herrens straff
De kända tjuvarna och barnamördarna Armand Pavlov samt Jesus Salinas har fått sitt straff av den allsmäktige herren. En av hans predikare, ingen mindre än pastor James W. Reed som är känd sedan kriget som en gudsman som ingen annan är gud själv kan döda, var den som ledde dem som verkställde herrens dom för de fega fähundarna.
Det hela började när Pavlov och hans gäng stal boskap från Yorke-ranch under nyårsnatten. Detta skulle visa sig vara ett ödesdigert misstag för förbrytarna då Elias Yorke, son till den svårt sjuke Steven York, på nyårsdagen skickade pastor Reed med sina trogna vapenbröder efter tjuvarna.
I pastor Reeds följe red Lucian J Sanders, utbildad advokat och tillika mästerlig gevärsskytt; Rufus H Starbird, en nobel vilde som upplysts i herrens vishet samt Josef D. Akerman, tidigare lagman med blixtsnabba reflexer.
Efter det att den noble vilden Starbird spårat tjuvarna över den av vinterns vindpinade ödemarken fann förföljarna sin boskap i anslutning till byn Palpem. Då de insåg att tjuvarna säkert våldgästat byborna sände pastor Reed fram indianen för att spana och tyst som en skugga om natten gav sig han iväg för att finna att deras farhågor var sanna. Då Starbird hörde hur tjuvarna försökte förgripa sig på byns kvinnor kunde han inte hindra sina nobla instinkter utan lät vilde inom sig vakna och strax hade han med ett dödande slag tystat tjuvarnas vaktpost. Strax därefter kunde pastor Reed och de övriga omringa den stuga där tjuvarna fortfarande försökte genomföra sitt illvilliga värv.
Med hög och myndig stämma påkallade nu pastor Reed tjuvarnas uppmärksamhet och bjöd dem en möjlighet att ge upp. Istället för att ge upp öppnade barnamördarna dörren till stugan och kastade ut liket av ett nymördat gossebarn. Därefter öppnade de eld mot pastor Reed och hans män men strax fick de ångra sig när "fast shot" Akerman lät sin revolver tala. Det heta blyet från hans revolver hade träffat Jesus Salinas och han låg död på marken. Snart låg även Nathan Bender blödande på marken, även han träffad av "fast shot" Akermans kulor.
I ren desperation försökte nu den fege ynkryggen Pavlov att fly och sprang mot stallet. I ren ondhet försökte han samtidigt skjuta ner den redan misshandlade fru Lank men i sista sekund hann pastor Reed kasta sig emellan mördaren och offret. Istället för att mörda fru Lank hade Pavlov endast skadeskjutit pastor Reed i höger ben, ännu en gång hade herren visat att han ser efter de sina.
Att se sin andlige fader bli svårt skadad gjorde dock den noble vilden ursinnig och strax var han inbegripen i närstrid med Pavlov. Striden blev mycket kort och när den var över hade Starbird avlägsnat den arm som hållit i revolvern som skjutit pastor Reed. Ute på gården stod nu den noble vilden Starbird med bloddroppande tomahawk och "fast shot" Akerman med tömd revolver.
Nathan Bender hade nu vaknat till sanns och tänkte nu kallblodigt skjuta ner de två på gårdsplanen med sitt Henrygevär. Han tog sikte med stöd mot dörrkarmen men när skottet hördes var det inte från Benders gevär. Istället var det lagens hårda arm i form av L. J. Sandersen som likt en skyddande ängel räddat situationen från att få ett tråkigt slut. Med ett välriktat skott mellan ögonen hade prickskytten sänk den siste av Pavlovs hemska liga och därmed inte bara tagit tillbaka sin boskap utan dessutom räddat Palpem från sina våldgäster.
Ännu en gång har herrens vrede funnit de syndare vars synder ligger bortom vad som är mänskligt möjligt att förlåta. Det dröjer säkert länge innan någon funderar på att stjäla från Yorke-ranch igen.
Jason Woods.

Phoenix Herold 680117
Charles Brent skjuten i duell
Den relativt kände skalpjägaren Charles Brent har skjutits till döds i en revolverduell som utspelade sig i Damiens Place norr om Phoenix.
Upprinnelsen till duellen var mordet på Cody O'Higgins som utfördes av Brents hejdukar. Enligt vittnesmål sköt Juan Merrandez och Peter McDowell ner O'Higgins vid frukostbordet men blev i sin tur omedelbart dödade av Douglas Davies  och hans män. Varför O'Higgins mördades är okänt men troligen gjordes det på order av Charles Brent som enligt uppgift förlorat en större summa pengar till till honom kvällen innan.
Detta var alltså upprinnelsen till den duell som sedan utspelade sig endast någon minut senare då Douglas Davies och Otto Steen, båda hemmaboende i Weststone, krävde en förklaring på vad som hänt av Brent. Tydligen var Brent ovillig att förklara sig utan drog sina två revolvrar som han gjort så många gånger förr i liknande situationer. Vad han inte räknat med var att både Davies och Steen skulle vara både snabbare och mer pricksäkra än han själv. Snabbare än tanken själv hade ett flertal kulor avlossats och endast Brent hade träffats  och han låg död på golvet. Ännu en gång har det bevisats att om man lever av svärdet dör man av svärdet.
Vilka är då dessa revolvermän från vårt granncounty? Undertecknad lyckades få en intervju med dem och kan intyga att det rör sig om två till synes välartade unga män med god skolning och gott uppförande som arbetar tillsammans med tre andra män. Det visar sig att de alla är boende i Weststone och är något av lokala hjältar i sin hemstad. De övriga i gruppen är Josipe Maldivez, Ole Olsen och Ryan O'Niel, som ser ut att vara exemplariska samhällsmedborgare. När de berättar om sina liv inser jag dock snabbt att detta inte är några korgossar då de som i förbifarten berättar om indianöverfall, hästtjuvar som de fångat och slag under kriget de varit delaktiga vid. Undertecknad tror att vi kommer få höra mer om dessa män framgent.
Gibert de la Penna

Phoenix Herold 680117
Rånare blev jagade på flykten
En våldsam eldstrid utspelade sig mitt i vår stad i måndags. Av någon anledning försökte bröderna Wilkins samt deras kusiner Ralph Tykes och Trish Dolores råna Douglas Davies och hans vänner men fick snart veta att de bitit i en allt för hård kaka. Bröderna Wilkins inledde striden med att gemensamt skjuta mot Otto Steen, som till det yttre har uppsynen av en revolverman , och lyckades tillsammans träffa honom med ett skott i bröstet. Vad de inte räknat med var att alla männen de försökte råna var erfarna stridsmän från kriget med otaliga hjältedåd bakom sig. Snart hade Maldivez skjutit Fred Wilkins i huvudet och O'Niel sprättat upp buken på  Ralph Tykes med sin Bowiekniv innan rånarna förstått vad som hänt. När de insåg sitt misstag uppstod en sekunds tvekan som Josipe omedelbart utnyttjade till att skjuta Buck Wilkins, även denna gång i huvudet. Nu insåg Rudolph Wilkins och Trish Dolores att det var bäst att fly och sprang från platsen.
Fred Wilkins och Ralph Tykes dog medan Otto Steen samt Buck Wilkins överlevde sina skador. Ingen övrig blev skadade och detta får vi se som ett herrens mirakel då eldstriden skedde  på eftermiddagen  mitt i staden.
De två rånarna som flydde arresterades senare samma dag av sheriff Bill Davies som även höll rånoffren i förvar tills hela historien retts ut.
Förhoppningsvis drar sig stadens kriminella från att försöka råna främlingar i framtiden.
Gibert de la Penna


Fort Union 680120
Åttaårig flicka räddad från indianstam
En flicka boende i Hogans Last Stop kidnappades på nyårsdagen av indianer när hon var ute i en närbelägen skog. Utom sig av oro vände sig föräldrarna till stadens sheriff för att få hjälp och han vände sig i sin tur till tre härdade pälsjägare för att hämta tillbaka flickan. De tre männen gav sig omedelbart iväg ut i vildmarken för att rädda tillbaka flickebarnet från indianernas grymma klor. Hur själva fritagningen gick till vet endast de tre hjältarna men att det gjordes under blodig strid kan vi dra slutsatsen till då några av männen och flickebarnet tvingades vårdas av stadens läkare vid återvändandet. Ännu en gång har dessa rödskinn visat sitt barbari mot fredliga nybyggare. Som tur är finns det män som reser sig över mängden, som kan hjälpa de behövande i nöd, som helt enkelt kan göra det som vår armé inte klarar av att göra åt oss.
Flickans räddare i nöden sägs vara krigsveteraner som stridit för vårt underbara lands sak under kriget och som dekorerats ett flertal gånger för såväl tapperhet som hjältemod. Enligt uppgift heter ledaren Albert Nickel och var officer under kriget. Hans kompanjoner, Jake O'Leary och Gabriel Stokes kämpade tillsammans under kriget och sägs vara som skuggor i natten då de smyger bakom fiendens linjer. Tre män som visat att den röde vilden aldrig kommer att kunna mäta sig med guds renaste skapelse, den anglosaxiske mannen.


Mora Letter 680207
Skottlossning i staden orsakad av missförstånd
Skottlossningen som ägde rum i onsdags berodde på rena missförstånd mellan stadens medborgare och laglydiga främlingar som kommit till staden för att varna sheriffen om planerade brott.
Enligt sheriff Gilliam uppstod ett grovt missförstånd när mr Jake O'Leary skulle varna sheriffen för ett planerat brott mot en av stadens näringsidkare. Medan mr O'Leary var inne och pratade med sheriffen på hans kontor väntade hans män på gatan utanför. Då dessa män var nervösa då de angav förhärdade brottslingar till sheriffen samt beväpnade, drog de till sig uppmärksamhet från stadens män och ett mindre uppbåd samlades på Hearts Saloon. Då de män som samlats på Hearts saloon gick nedför gatan mot sheriffkontoret verkar mr O'Learys män ha missförstått det för en samling banditer. Därefter skedde tydligen fler missförstånd, som det tydligen lätt gör när stridsmän blir stressade, och en mindre skottlossning skedde. Ingen kom dock till skada och sheriff Gilliam anser inte att det finns skäl till att arrestera eller bötfälla någon som deltog i incidenten.
Om det fanns sanning i vad mr O'Leary rapporterade till sheriffen vet vi lite om men kanske är det hotet avvärjt då de tre främlingarna lämnade tre hästar, utan sina ryttare i livet, till sheriffen i torsdags morse. Kanske var dessa män de banditer som planerat en kupp mot vår fredliga stad? Troligen vet mr O'Leary och hans män men det lär vi hederliga medborgare aldrig få reda på.


Weststone Weekly 680207
Rånförsök misslyckades
Ett rånargäng ledda av Clemens Tunville försökte tidigt i tidsags morse råna banken genom att spränga sig in genom dess ytterdör. Detta hade med all säkerhet inneburit döden för Pete Clanton, bankens nattvakt. Som tur är för staden och Mr Thornton, bankens ägare, var sheriff Lynch ute på en tidig patrullering i staden. Rånarna tvekade inte en sekund utan öppnade omeddelbart eld mot sheriff Lynch och skadeskjöt honom i benet. Detta till trotts besvarade han elden och lyckades hålla stånd mot rånarna tills dess att vicesheriff Pike komm till undsättning. Sheriff Lynch hade då förlorat medvetandet pga blodförlust och Pike tvingades låta rånarna löpa under tiden som han räddade livet  på sheriff Lynch.
Redan dagen efter rånförsöket utfördes begav sig vicesheriff Pike och ett uppbåd iväg efter rånarna. Då uppbådet bestod av de tappra män som tidigare  hämta tillbaka hästarna som stals av apacher kan vi nog räkna med att rånarna inte kommer undan. Ännu har vi inte hör någonting av dem men så fort de är tillbaka kommer vi att genomföra en intervju.
Roland Griffiths


Wickfield Tribune 680214
Hjältemod på Main Street
Det är fredag förmiddag, jag har just avslutat min frukost på caféet och är precis på väg att gå till redaktionen för att ta itu med det sista arbetet med veckans tidskrift när Dr Ecker ropar till mig att ducka i skydd. Han kastar sig in på caféet men driven av min nyfikenhet och plikt att sprida stadens nyheter väljer jag att bege mig ut på main street trotts fara för liv och lem. När jag tagit mig till det relativa skyddet av en vattentunna ser jag skälet till Dr Eckers snabba reträtt in på Caféet.
Längs Main Street kommer fyra revolvermän av den bistrare typen gåendes med raska steg. På deras uppsyn ser man tydligt att de är kallblodiga mördare och de ger upprepade gånger skamliga förslag till de av stadens damer som har oturen att inte ha hunnit in i någon av stadens butiker. Jag ser stackars fru Duarte som skyndar sig från gatan och hur en av revolvermännen som försöker greppa henne innan hon lyckas fly in på banken. De skrattar allihopa och den som greppade säger någonting om att de skall komma tillbaka efter henne senare. Deras tandlösa skratt ekar likt förebådande klockslag av ren ondska nedför gatan och jag känner en kall kår längs ryggraden.
På sheriffkontoret visade sig sheriff Wright blivit varnad av Sven Lundgrens dotter Karla och höll som bäst på att förbereda sig för att möta de mördare som kommit till vår vackra stad. Han visste dock att om han mötte dem ensam var det ett möte med döden. Som tur är för vår stad har vi våra lokala hjältar i form av "Fast Shot" Akerman, Reverent Reed, Sniper Sanderson och "Den nobla vilden" Starbird, som av en händelse råkade vara på besök hos sheriffen. De anmälde sig frivilliga till att hjälpa honom och svors snabbt in som vicesheriffer. Därefter gick de fem hjältemodiga sherifferna ut på gatan för att möta de förhärdade råskinnen som kommit för att förpesta vår vackra stad.
Mördarna tystnade och blev något bleka när de fick syn på sheriff Wright flankerad till höger av den fromt leende pastor Reed med ett hagelgevär vilande mot axeln samt "vilden" Starbird med sin tomahawk i hand och ett djuriskt förakt i blicken. Till vänster flankerad av Sniper Sanderson bolmande på en cigarr och med geväret nonchalant vilande mot axeln samt en hånflinande "Fast shot" Akerman som verkade väl medveten om sin fullständiga överlägsenhet med relelvern.
Fram till nu hade allt skett så att jag från mitt gömställe bakom vattentunnan kunnat följa händelseförloppet men plötsligt började saker hända så snabbt att det knappt kan beskrivas i ord. Sheriff Wright bad de slemma mördarna att avlägsna sig från staden vilket de verkar ha svarat nekande till. Därefter drar de sina vapen men vår stads hjältar reagerar snabbare än jag hinner uppfatta och snart ligger alla fyra av mördarna i dammet på Main Street och pastor Reed sitter på knä för att försöka rädda hans usla liv. Mr Sanderson verkar ha blivit lätt skottskadad i bröstet och mr Akerman tittar till hans sår innan han ropar efter Dr Ecker. Jag ser att de båda småler åt någonting och följer deras blick till bageriet där mr Starbird förtvivlat säkerställer att fröken Beatrice Carver ej skadats av en förlupen kula. Jag förstår de två hjältarnas leenden då mr Starbird och fröken Beatrice uppfyllda av glädje över att ingen av dem skadats ger hän för sina känslor och förenas i en passionerad kyss värdig ett verk av Shakespeare.
När jag vågar mig fram till de döda ser jag att pastor Reeds försök att rädda mannen till livet varit fruktlösa och jag frågar varför han försökt rädda en av de män som precis försökt mörda honom. Han svara då "Att fela är mänskligt men förlåta är gudomligt" och vänder sig sedan om och går bort till sheriffkontoret tillsammans med de övriga.
Återigen har vår stad skyddats av dessa hjältar, "hjältarna från Wickfield", ledda av "Fast Shot" Akerman. Det är tur för staden och countyt att vi har män som dessa i våra stunder av nöd.
En ögonvittnesskildring av Gregory Duncan


Weststone Weekly 680217
Vicesheriff Pike tillbaka efter jakten på rånare
I fredag återvände det uppbåd som red efter de fem män som försökte råna stadens bank tisdagen den 4/2. Vicesheriff Pike var som vanligt förtegen om vad som hänt i detalj men lät oss förstå att staden aldrig mer behöver frukta något rånförsök från dessa män. De övriga deltagarna i uppbådet, Otto Steen, Ryan O'Niel, Ole Olsen, Douglas Davies samt James Lee Davidson är även de förtegna om vad som hände under jakten och hänvisar till vicesheriff Pike. Vad som än hände är det skönt att veta att det finns män som dessa i staden. Män som värderar tryggheten i sitt County och som gång efter annan ställer upp för sin stad.
Under sheriff Lynch återhämtat sig från den skottskadan han ådrog sig när han hindrade rånarna i sitt värv har han utsett den unge Otto Steen till extra vicesheriff. Det kan tyckas för mycket med två revolvermän som vicesheriffer men de två verkar komma bra överens. Ett är dock tämligen säkert, det krävs nog en väldigt korkad desperado för att försöka sig på någonting med de två som vicesheriffer.
Roland Griffiths


Trinidad Herold 680228
Fast shot Akerman tänker rensa upp i Trinidad
Den kända revolvermannen "Fast shot" Akerman är enligt uppgift på väg till vår stad för att rensa ut de kriminella element som han anser finnas i staden. Enligt andra uppgifter vi erhållit har han ett kontrakt på en framstående person i staden som har agerat utanför lagens ramar. Då mr Akerman är känd som lagens hämnare, lagmannen som fick nog, så borde ingen laglydig invånare ha någonting att frukta men samtidigt vet man ju inte hur en man som sägs ha mer än tjugo liv på sitt samvete tänker.
Vi har försökt få en kommentar av sheriff Thompson men det enda han verkar vilja säga oss är att vi inte skall lägga näsan i blöt. Kanske har vår gode sheriff skäl att frukta mr Akermans vrede även han?
Exakt när mr Akerman och hans följe kommer till staden är osäkert men han sägs befinna sig endast någon dags ritt ifrån staden vid en diligensstation där han tvingats vänta medan en av hans medhjälpare återhämtar sig ifrån en skottskada. Tidigare i veckan sägs mr Akerman och hans medarbetare ha skjutit ner Dragov's Bunch i en duell utanför samma diligensstation. Mr Akerman och hans tre medarbetare sköt mer de åtta medlemmarna i ligan och fick endast en av de sina skadade. Doktor Key har varit ute vid diligensstationen för att vårda den sårade och lät oss veta att det endast var en lättare skada.
Snart kommer alltså lagens hämnare till staden och samtliga borde väl rannsaka sitt samvete, har han kommit för dig?
Andrew Clay


Trinidad Herold 680306
Revolvermän lämnar staden utan blodspillan
Den gångna veckan har staden hållit andan då den kände revolvermannen Josef Akerman samt hans inte helt okända följeslagare pastor James W Reed (mer känd som pastorn endast gud kan döda) samt två män till uppehållit sig i staden. Det cirkulerade, som vi tidigare rapporterat, ett rykte om att mr Akerman var i staden för att bringa någon av daga men detta visade sig vara just bara ett rykte. Mr Akerman verkade mest intresserad av att besöka stadens salooner och visade inget intresse för att skjuta någon. Dock bekräftade han sin status som mördare genom att köpa ett avsågat hagelgevär av mr Frill då det är allmänt känt att man endast använder denna typ av vapen för att brutalt döda andra människor med.
Andrew Clay

Insändare
Herrens ord är sanning och ryktesspridning är en synd
Det är med sorg i hjärtat som jag bevittnat hur staden hållits i ett järngrepp av ett knippe rykten. Låt denna vecka bli en läxa för alla er som lyssnat till rykten då dessa är att likställas med lögner och lögnen är djävulens verktyg. Pastor Reed och hans vänner visade att de var normala medborgare och ingenting mer. Inga kallblodiga mördare som det sagt i press och skvaller. Som präst och själasörjare över stadens invånare skäms jag över hur så många lät sig förledas av den bockfotades lögner. Kanske borde fler läsa den heliga skrift mer frekvent istället för att lyssna till det skvaller som sprids på stadens utskänkningsinrättningar där fylleri och hor hör till vardagen?
Söndagens predikan kommer att avhandla just lögnen, ryktet och synden. Jag förväntar mig att samtliga i församlingen läser femte mosebok 5:5 samt kontemplerar över denna korta text innan gudstjänsten.
Pastor Eiring


Trinidad Herold 680330
Fast shot Akerman i duell på saloon
Den beryktade revolvermannen Josef Akerman tvingades i lördags kväll att skjuta ner en okänd ung man då denne drog och sköt mot mr Akerman helt oprovocerat. Enligt flera vittnesmål hade den något berusade unge mannen frågat efter mr Akerman när han kom till saloonen och sedan ställt sig utanför dörren till de bakre rummen och väntat på honom när han fått reda på att han var där. När mr Akerman sedan kom tillbaka in på saloonen gick ynglingen fram till honom och började förolämpa honom. Trotts grova förolämpningar från den okände ynglingen bad mr Akerman honom att avlägsna sig. Detta verkade mer än något vredga ynglingen som drog sin revolver. Enligt vittnesmål från ett flertal personer, bla mr Rightburough, lät mr Akerman tom ynglingen avlossa ett skott innan det att ahn kände sig tvingad att skjuta ner honom i nödvärn. "Det var ingen tvekan om att mr Akerman gav den stackaren alla chanser i världen att dra sig ur eller ge upp. Det verkar som om pastor Eiring hade rätt om mr Akerman och hans följe ändå" sade en av vittnena till vår reporter.
"Mr Akerman var tvungen att skjuta grabben, han hade ju tom låtit honom avfyra första skottet innan han värjde sig" sade ett annat ögonvittne.
Det verkar inte bättre än att mr Akermans rykte verkar ha varit felaktigt. Denna revolverman verkar inte vara den samvetslöse mördare hans rykte säger utan en man av principer och med ett stort rättspatos. Om vår tidskrift tidigare målat ut en annan bild ber vi om ursäkt.
Pastor Reed höll begravningsgudstjänst för den okände ynglingen dagen efter och höll ett brandtal om vikten av sanning, lögnen i rykten samt värdet av ett människoliv. Han bistods helhjärtat av vår egen pastor Eiring och enligt våra källor betalade mr Akermans sällskap för hela begravningen.
Andrew Clay
#65
Warhammer Tabletop / Gameday on geddon!
februari 09, 2005, 12.48
På fredag är det 40k-kväll med (hoppas jag) många spelare från när och fjärran som kommer til lokalen. Vissa är mer nybörjare än andra är veteraner så sportsmanship förväntas förgylla kvällen. Det kommer inte vara någon turnering men det kommer finnas möjlighet att spela mot nyfunna bekantskaper eller armeer du kanske aldrig mött tidigare.

Lokalen kommer att vara öppen hela dagen så man behöver inte passa någon tid. Komm när du känner för det och sök upp en motspelare.

Normal geddonarme rekomenderas, dvs 1750p alt 2000p och inga special characters.

Väl mött!

/F
#66
Har fundering på att starta den nya kampanjen på söndag. Vet inte hur många som kan då, finns det intresserade?

För dem som inte vet vad jag pratar om så är det en ny 40K-kampanj i skirmishstil (du spelar EN space marine tillsammans med de övriga spelarna). Kampanjen fortsätter där den tidigare tog slut men med nya karaktärer och en helt annan stil.
Förra kampanjen var episk och svulstig med hjältar i Ragnar Blackmanes stil och värre.
Denna kampanjen är mer gravitationstyngd (läs jordnära) och det är en fördel att ha sett Band of brothers för att förstå hur en soldat kan ha det.

Mvh /F