Årsmöte 2017, den 5/2, 13:00

Startat av Spiff Rymdspionen, januari 12, 2017, 13.15

Föregående ämne - Nästa ämne

Spiff Rymdspionen

Styrelsen har glädjen att kalla till årsmöte för föreningen Armagedon efter ett spännande och aktivt år. Årsmötet är förlagt till den 5/2, 13:00 i föreningen lokaler. Under tiden för mötet så är lokalen stängd för annan aktivitet. Dagordningen ser i skrivandet stund ut som följer:

1 )   Mötets öppnande
2 )   Mötets behörighet
3 )   Fastställande av dagordning
4 )   Val av mötessekreterare och mötesordförande
5 )   Val av justerare och rösträknare
6 )   Verksamhetsberättelser för året; inkluderar ordförandes, lokalansvarigs, kassörs och till sist revisorernas.
7 )   Frågan om ansvarsfrihet
8 )   Verksamhetsåret 2017-2018 budget

Planerad fikapaus.

9 )   Val av styrelse
10 )   Val av revisorer och valberedare
11 )   Propositioner från styrelsen (se nedan)
12 )   Motioner från medlemmar
13 )   Övriga frågor
14 )   Mötets avslutande

Styrelsen har en proposition för året som följer nedan;

'Spelföreningen Armagedon har sedan sin start varit delvis eller helt beroende av bidrag från kommun och stat. Det är genom dessa bidrag som vi kan tillhandahålla, förbättra och utöka vår verksamhet. Styrelsen vill därför att tecknande av medlemskap i förening innebär att medlem godkänner att sittande styrelse använder dennes personuppgifter för ansökan av bidrag från kommun, stat, studieförbund eller annan instans som de finner lämpligt. Om särskild anledning finns där medlem inte är bekväm med att personuppgifter används, så ligger det på denna att kontakta styrelse innan medlemskap tecknas.'

Om du vill inkomma med en fråga så behöver den vara styrelsen tillhanda senast en vecka innan årsmötet. Det går bra att lämna denna skriftligt i brevinkastet jämte styrelserummet, eller på styrelsen@armagedon.se. Det går också bra att väcka frågan på mötet under punkten övriga frågor, men då kräver denna 2/3 majoritet för att gå igenom. Årsmötet är helt beslutsfattande med de medlemmar som närvarar.
"Det finns tillfällen när inte ens mina turrymdskeppskalsonger hjälper."

mlkr

Ute på FB nu också :)


Skickat från min iPhone med Tapatalk
/Veni Vidi Vicious

Spiff Rymdspionen

#2
Motionsförslag från vederbörande:

Förslaget gör gällande att positionen vice kassör stryks från följande punkt i föreningens stadgar:

§ 6. Föreningens verksamhet handhas av en styrelse bestående av Ordförande, Vice Ordförande, Kassör, Vice Kassör, Sekreterare, två Ledamöter och minst en Suppleant.

Bakgrunden till förslaget ligger i att styrelsen i flera år varit större än vad som varit nödvändigt. Då vice kassören traditionellt under senare år inte är firmatecknare, så blir konsekvenserna av längre frånvaro av kassör densamma som om posten varit lämnad tom; alltså att styrelsen samlas, där ny firmatecknare beslutas om. Vidare innebär en stor styrelse oftast inte en avlastning för de sittande styrelsemedlemmarna, då denna traditionellt inkludera medlemmar som är nyfikna på styrelsearbete, men utan avsikt att faktiskt deltaga i det.


Då förslaget direkt påverkar styrelsen, så har 'fastställande av dagordning' tagits upp på dagordningen. Detta gör innebär att mötet kan välja att behandla punkten före 'val av styrelse'.
"Det finns tillfällen när inte ens mina turrymdskeppskalsonger hjälper."