Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - rAWTAZ

#1
Habla MP-5 / IPRED-debatten
mars 23, 2009, 22.06
Mjahapp, TPB är tydligen sugna på att starta en anonymiseringstjänst. Vi får se hur det går, men det kan ju vara intressant att veta om iaf!

Se: http://ipredator.se/
#2
Habla MP-5 / IPRED-debatten
mars 01, 2009, 13.00
Citat från: "biggabush"Rövtass. Du säger att de som säger osakliga grejer som du tycker är okej att vara osakliga är okej men de som säger fel osakliga grejer är hycklare.
Nej, det är inte det jag säger eller menar. Det var en extrem tolkning.
Men det finns de som är sakliga som bara den och skall ha belägg för absolut varenda liten detalj i en diskussion samt anser sig har stor kunskap i de delar av frågorna som krävs för att ha en solid sakgrundad åsikt.
Sen finns det de som faktiskt har spenderat tid med att fundera på frågorna och bygger sin ståndpunkt på icke obefintligt övervägande, samt många gånger har en hel del kunskap i åtminstone vissa delar av frågorna.
Sedan finns det de som utan nämnvärd eftertanke säger vad de tycker spontant och som vid lite eftertanke faktiskt skulle ha en annan åsikt.
Det är den sistnämnda kategorin jag menade i min sista mening i inlägget du svarade på.

Citat från: "biggabush"Självklart får vemsomhelst tycka vadsomhelst. Bara man är beredd på konsekvenserna, flaggar för grunderna till sina sanningsanspråk, och med ord i viss följd (logik) bygger argument som håller.

Kan man inte det är det ok ändå. Men då får man kanske finna sig i att ha fel, bli emotsagd, eller i vart fall, alltid, upptäcka att det finns olika mått av underbyggda åsikter.
Tack för den disclaimern.
#3
Habla MP-5 / IPRED-debatten
mars 01, 2009, 12.48
Citat från: "biggabush"Intervju med extremhögermannen Carl Lundström som finansierade(r) Pirate Bay.

Om ni inte läst detta så gör det. Mycket välskriven och framförallt läsvärd intervju gjord av frilansjournalisten Lars Schmidt för nummer 1 av Magasinet Filter.

Nu online:

http://www.magasinetfilter.se/magasin/filter-1-08/snedseglaren.aspx
Jisses. Denna artikel är ju verkligen inte neutralt skriven, det är uppenbart att författaren har en åsikt om mizt0r Lundström och skriver på ett sådant sätt att det skall/kan påverka. Gulligt också att inleda artikeln med stycken om finansiering av TPB, och sedan ha merparten om artikeln handlandes om Lundströms åsikter och ställning, för att sedan återkomma bara stundvis till det om TPB.

Bara man är medveten om det så går den ju att läsa. Vill man däremot inte bara höra en side of the story så kan man istället lyssna på TPB-rättegången som finns att recappa på TPB (SVTs inspelningar).
#4
Habla MP-5 / IPRED-debatten
februari 28, 2009, 13.30
Höm.

Bersten; Du pratar mycket om att du är påläst, men vad är det egentligen i din pålästhet som gör att du måste kräva detsamma av dina motdebattörer? Du är säkerligen insatt i hur musikindustrin arbetar, samt deras syn på det här med piratkopiering, och har kanske också en hel del kunskaper i hur samhället fungerar. Men frågan är hur relevant detta är för många av de åsikter som dina motdebattörer har.

Vad jag menar är att det finns åsikter (vilket man får anta är det som en debatt handlar om), som inte grundar sig i saklig fakta. Att med hänvisning till sakliga grunder mena att dessa åsikter inte hör hemma i debatten, eller att dess debattörer är oinsatta, bara för att åsikterna inte är lika konkret/sakligt grundade som dina åsikter är, tycker jag är fel.

Ta exempelvis en person som:
 1) Inte på något vis motsäger det faktum att det är olagligt att tillgängliggöra ett upphovsrättsskyddat verk till någon annan utan tillåtelse.
 2) Anser att det grundläggande problemet är att exempelvis musikindustrin fokuserar på fel saker, som att jaga och sätta dit precis de människor som är upphovsmännens fans (den faktiska målgruppen), istället för att följa med i utvecklingen genom att anpassa sig till det faktum att fildelning, och därmed även delning av saker som folk tycker är fantastiska verk, är så pass vanligt förekommande att det får anses vara en naturlig förändring i samhället.

Personens åsikt är alltså att musikindustrin måste lämna ett förlegat förhållningssätt och anpassa sig till en ny teknisk värld, och istället för att motarbeta detta nya dels bidra till det på ett konstruktivt sätt och dels använda det för att nå ut till målgruppen på ett positivt och effektivt sätt.

Denna persons ovan sammanfattade åsikter skulle du mig veterligen i praktiken förkasta, främst för att de är just åsikter som kanske inte innehåller argument som "motbevisar" de sakliga argument du själv har framfört, utan istället är ett "synsätt" som inte i konkreta termer uppvisar en plan på hur musikindustrin skall göra. Detta samtidigt som personen menar att det inte är den själv som skall utföra musikindustrins jobb i form av att anpassa sig till en naturlig utveckling i samhället, samt att det inte är så jätterelevant att bemöta många av dina sakliga påståenden eftersom de grundar sig just i det förhållningssätt som personen anser behöver förändas.

Så kort sagt; Åsikter är åsikter, och i min mening kan de vara baserade på olika saker och vara lika mycket värda. De måste inte vara så sakligt grundade som jag får uppfattningen att du tycker.

I övrigt håller jag med om att det finns massor av hycklare som har åsikter om saker och ting utan att ha någon grund för det eller kunskap om ämnet. Det är dock inte dessa jag pratar om här.
#5
Habla MP-5 / IPRED-debatten
februari 25, 2009, 22.41
Citat från: "biggabush"Saklig argumentation och ett antal hearings med sakkunniga utgör bakgrund och beslutsunderlag
Är det din åsikt att detta är ett korrekt sätt för vår regering att ta beslut i viktiga frågor?
Om svaret är ja, är det din åsikt att vår regering skötte FRA-omröstningen på ett sådant sätt?
#6
BSK 27 / BSK27 - banner till din forum-signatur
februari 25, 2009, 18.59
Den blev riktigt snygg faktiskt. Klart snyggare än hela bilden tycker jag, den kändes för orelaterad i sin helhet. Denna del med text är dock sjysst.
#7
Habla MP-5 / IPRED-debatten
februari 25, 2009, 18.58
Hail lobbyverksamheten!

(IPRED röstades igenom av regeringen idag.)
#8
Citat från: "Ewers"Snart på ett forum nära dig...

/F
Som du då :3
#9
Är jag helt bäng? Har det lagts upp något protokoll från årsmötet här på forumet?
#10
Habla MP-5 / The Pirate Bay
februari 16, 2009, 11.23
Sebbe, Carlsson: Jo det är väl en viss poäng i det att man skall ha motsvarande "Vet ej" normalt sett.

Pollen är inte så överseriöst inlagd, men hur som helst så är ju rättegångens utfall mer åt hållet ja/nej än ja/nej/godtyckligt, varför det känns mer aktuellt att ge de två alternativen :O Nu är det för sent att också, så nåja.

Här är SVTs ljudström från rättegången, går att köra i VLC om inte annat: mms://wm-live.sr.se/sr-extra01

Osså på Bambuser ere nån som sitter inne på rättegången och rapporterar, om man vill har det så.. http://bambuser.com/node/77961

Just den här rättegången handlar inte så mycket om huruvida fildelning är mupp eller ej, utan nu handlar det om åtal mot tre privatpersoner som har med TPB att göra.
#11
Habla MP-5 / The Pirate Bay
februari 15, 2009, 20.04
Imorrn måndag 16/2 2009 börjar första rättegången, i en serie om förmodligen flera sådana, mot killarna bakom The Pirate Bay.

Rättegången kommer nog sändas på Bambuser tror jag, och man kan redan nu kolla på TPB och Piratbyråns pressträff som hölls idag på Tekniska Museet.

http://bambuser.com/node/77959

Fortsättning följer. Skall bli intressant.
#13
Citat från: "IDG.se"Nu är det som många observatörer på nätet sedan länge gissat på fastställt i en offentligt finansierad vetenskaplig undersökning: Fildelning är bra för ekonomin.

Det är regeringen i Nederländerna som gett i uppdrag till TNO att undersöka hur det egentligen ligger till med fildelning och ekonomiska effekter. Resultatet visar ett nettoplus för den nederländska ekonomin, skriver Ars Technica.
Ars Technicas artikel om undersökningen finns på: http://arstechnica.com/news.ars/post/20090120-dutch-government-study-net-effect-of-p2p-use-is-positive.html

En svensk IDG-artikel (IDG == ta med en nypa salt) gör en kortare sammanfattning: http://www.idg.se/2.1085/1.206761/studie-visar-fildelning-positivt-for-ekonomin[/quote]

Jag undrar om IPRED-försvararna har några kommentarer om riktigheten i undersökningen och vad den kommer fram till?
#14
Habla MP-5 / Spotify
januari 15, 2009, 10.24
Citat från: "Robin"
Citat från: "rAWTAZ"
Citat från: "Ivar"Kanske skulle bli lite segt och ohanterbart att sitta o välja o scrolla i en lista med så mycket musik som spotify faktiskt har i sin databas. Och om målsättningen är all musik som getts ut på skiva är det väl stört omöjligt.
Det skulle bli ohållbart om klienten själv skulle hålla reda på alla låtar, ja. Det skulle vara servern som sköter slumpandet och sedan kommunicerar detta klienten, så den biten är inget problem.

Uhm, Leo, om Spotify blir så stort som de siktar på, så känns det som att de skulle behöva en serverpark i stil med Googles för att hantera en sån funktion. Om det går att lösa tekniskt så kommer det säkert?
Det är knappast några problem. Ja, vi får väl hoppas. Iaf gör jag det!
#15
Habla MP-5 / Spotify
januari 13, 2009, 13.39
Citat från: "Ivar"Kanske skulle bli lite segt och ohanterbart att sitta o välja o scrolla i en lista med så mycket musik som spotify faktiskt har i sin databas. Och om målsättningen är all musik som getts ut på skiva är det väl stört omöjligt.
Det skulle bli ohållbart om klienten själv skulle hålla reda på alla låtar, ja. Det skulle vara servern som sköter slumpandet och sedan kommunicerar detta klienten, så den biten är inget problem.