Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Ämnen - Getsen

#1
Hej!

Den 15 mars är det 77 år sedan författaren HP Lovecraft gick bort, och för att hedra hans minne och ha en ursäkt att spela tematiska spel har jag och några vänner från Högskolan lånat Armagedons lokaler detta datum. Detaljerna hittills är få, men tanken är att ha en slags öppet hus-dag där Lovecraft-relaterade spel och aktiviteter förekommer. Det blir två rollspelsscenarion (ett till Call of Cthulhu och ett till Trails of Cthulhu) så även rollspelsrummen kommer att vara upptagna detta datum. Eventet gick först under namnet "Lördagon" men döptes senare om till "Mythosmys", och vi hoppas på en trevlig dag av spelintresserade från främst Armagedon, Högskolan och Kulturföreningen Tåget.

Om någon vill vara med och arrangera något, sätta iordning lokalen eller bara vara med och ha trevligt går det jättebra att skriva något fint i den här tråden. Vi jobbar på att få upp ett facebook-event när programpunktstexter blivit skrivna. Då kan jag dubbelposta här för de som inte har facebook.

Med vänliga hälsningar

Fredrik Ros
#2
Föreningsfrågor / Intresse för Styrelsen 2011
februari 13, 2011, 19.43
Hej!!

Den 20/2 är det årsmöte på Armagedon och vi i valberedningen undrar om DU vill sitta i föreningens styrelse 2011. Om du vill vara med i styrelsen eller har frågor om vad styrelsearbete rör sig om så går det bra att svara med ett PM på detta meddelande.

Poster som skall tillsättas är:
Ordförande
Vice ordförande
Kassör
Vicekassör
Sekreterare
Ledamot (1)
Ledamot (2)
Suppleant (1)
Suppleant (2)
Suppleant (3)

Revisor (1)
Revisor (2)

Valberedning (1)
Valberedning (2)  


Med vänlig hälsning
Valberedningen 2010-2011 (Fredrik Ros och Lars Robert Söderlund)
#3
Hej medlemmar!!

Föreningen behöver ett antal frivilliga som kör några spel lämpade för barn- och ungdomar den 28/10 på biblioteket. Anmäl deltagande till Anders Bersten.  En eller två som bara vill vara där och promotea föreningen (svara på frågor, förklara lite övergripande vad vi är och gör, ev skriver ut medlemskort(?) etc) går också bra.


SÅ HÄR SER DET UT I PROGRAMMET som går ut till kommunens alla skolar,fritids mm: --------------------------------
VAR: Stadsbiblioteket
NÄR: Onsdagen den 28 oktober 17.30 - 20.00
VAD: SPEL PÅ BIBLIOTEKET! Rädda universum, överlev katastrofer, idka handel, och ta över världen! Var med och spela när Spelföreningen Armagedon visar upp ett antal spännandebräd- och figurspel; bland annat World of Warcraft (brädspelet som bygger pådet världskända MMORPG:et), Munchkin, Warhammer, Settlers och Carcassone.
Från ca 11 år.

Frågor till biblioteket. Tel: 357630
#4
"En teaterkonsert mitt i livet!
Australiensisk blues/rock översatt och transformerad till svenskt temperament. Kittlande texter om kärlek och förtvivlan.

Skådespelaren och regissören Lennart Eriksson har översatt Nick Caves låttexter till svenska och framför dessa och egna texter tillsammans med musikerna Markku Vuorenniemi, Emma Augustsson och Aleks Dimcic.

Fre 24/4 kl 19
Lör 25/4 kl 18
Stora Scenen"


Kostar typ 90 spänn. Nån som vill hänga med? Tänkte boka biljetter runt månadsskiftet.

http://www.boras.se/kultur/stadsteatern/repertoar/karlekochfortvivlan.4.461c877411e3a6e211b80003017.html
#5
Habla MP-5 / Hyllor i de stora skåpen
februari 22, 2009, 16.58
Hej alla!!

Jag har precis knyckt åt mig ett stort skåp och tänkte inom en överskådlig framtid lyxa till det med att sätta upp ett par hyllor. Dock så är jag född med ena tummen i röven och andra tummen mitt i handen, så om det är fler som är i samma situation (angående hyllorna, inte tummarna) så tänkte jag att man kunde slå sina påsar ihop och ta en fixa&dona-dag och få upp lite hyllor och berömma varandras limnings-teknik etc.

I samma veva skulle man ju kunna måla skåp eller pynta dem på annat sätt om man är lagd åt de hållen.

Det kommer ju uppstå nån form av materialkostnad, men sånt kan ju delas upp och undersökas gemensamt när vi vet hur många vi är.

Någon som är intresserad? :)
#6
Hejsan!!

Jag är ansvarig för filmsektionen under 2009 och för första gången någonsin så tänkte jag att sektionen skulle organisera sig och bli lite aktiv.

Under 2009 så hade jag tänkt styra upp ett tiotal filmkvällar i föreningslokalen. Det är ingenting som kommer att störa den ordinarie verksamheten på något sätt och det kommer funka som drop-in event för medlemmar. Vi glor lite på film, vi äter lite popcorn, vi snackar lite skit. Sen hittar vi på nåt annat.

Naturligtvis ska inte detta på något sätt begränsa det spontana filmtittandet som redan förekommer i lokalen, och sektionen stöder med glädje alla försök att sprida rörliga bilder till folket. Så, förutom att vara en informationspost så undrar jag spontant vilka som tror sig vara intresserade av att finnas med på Filmsektionens aktivitetslista under året (namn kan läggas till precis när som helst, men ju fler det finns från början och ju fler som dyker upp tidigt desto bättre). Ju fler som deltar, desto mer bidrag får föreningen.

Alla som är intresserade får gärna höra av sig antingen i PM eller här på tråden. Alla måste självklart vara medlemmar för 2009.

Om folk vill köra något eget filmrelaterat, styra upp ett större biobesök eller liknande så hör gärna av er så vi kan ta närvaron på ert "event", föreningen är i stort behov av bidrag och varje liten kobold kan göra skillnad.

Frågor eller tankar? Shoot!!
#7
Habla MP-5 / PJ Harvey, stockholm, 9:e maj
januari 21, 2009, 20.20
PJ Harvey spelar på Nalen i Stockholm den 9:e maj och jag tänkte nog ta mig dit. Vill någon hänga med? :) Hon släpper tydligen ny skiva om nån månad eller två oxå.
#8
Nyheter från bidragsfronten:

Inför nästa år så skulle Robert Larsson på medborgarskolan uppskatta att veta vilka rollspelskampanjer som kommer vara aktiva så tidigt som möjligt; han vill helst veta nu i december för att kunna vara igång med listorna i januari så vi slipper släpet som drabbade oss i år. Om det är någon som vet att de ska starta en kampanj innan nyår/början på nästa år så hör gärna av er till mig, alternativt så vore det också bra att veta om några av kampanjerna som körs kommer bli klara/lägga ner inom kort.

Då ifyllandet av närvarolistor inte har fungerat riktigt så smidigt som man kanske kunde ha hoppats så kommer en pärm dedikerad till våra kära cirkelledare att dyka upp i lokalen inom kort. Denna pärm kommer att innehålla samtliga närvarokort samt ett smidigt schema så att cirkelledare kan kryssa av månadslistorna då de lämnar in dem, och helst även en kopia på de listor vi lämnar vidare så vi kan backtracka om så skulle behövas.

Goda nyheter för spelledare med flera grupper i samma kampanj; Istället för att få en lista per grupp så kommer det i fortsättningen att finnas en lista per kampanj där alla spelare finns med. Detta förenklar tillfälliga gruppändringar avsevärt och enligt utsago från medborgarskolan så kommer vi inte att tappa några bidrag på det (vilket tidigare var argumentet för att ha flera listor). För redan existerande kampanjer kommer detta att börja gälla först nästa år när vi "uppdaterar" våra grupper hos medborgarskolan. För nya spelgrupper kommer det att gälla direkt. Så förhoppningsvis kommer det att flyta på smidigare än vad det har gjort i år :)

Frågor, funderingar eller förtydlingar? Shoot!!
#9
Rollspel / Spelinköp
maj 25, 2008, 18.39
Hejsan hejsan!!

Jag har en fråga, främst riktad till de spelgrupper som är aktiva inom föreningen; Finns det några rollspel ni vill att vi köper in?

Mina spontana tankar om saken är att vi i första hand borde köpa in grundregler, och i andra hand "världsböcker" eller liknande kampanjrelaterat material och undvika generella sourcebooks för raser/yrken/klaner/sekter/sällskap/husdjur/etc etc, detta då individuella spelgrupper själva kan fördjupa sig i de spel de tycker om, men att föreningen kan erbjuda något av ett "grundset" för de som är intresserade. Det vore bra och enkelt om det även är "moderna" spel, dvs inget som har gått ur produktion som man måste jaga begagnat etc.

Detta ligger väl egentligen lite under den Rollspelsansvariges bord, men jag tänkte mest väcka frågan och om folk har idéer så posta dem gärna här.

Thank you.
#10
I samband med Arbetarrörelsens traditionsenliga Första Maj firande så kommer SSU Frihet att anordna en konsert med namnet Röd Rock. Genom arrangemanget vill vi göra Första Maj till en roligare högtidsdag.

Konserten kommer att vara i Stadsparken i Borås kl. 18.00 på Första Maj och det kommer att vara gratis. Spelar kommer "Cirkus Miramar, Navid Modiri & Gudarna och Noll Kontroll Med Fjärrkontroll" att göra.

(från http://ssusodraalvsborg.se/2008/04/13/rod-rock/ )

Nån som ska dit? Det är gratis och allt. Extra bonus!!
#11
"Hemligheter och porslin har en sak gemensamt. Alla kommer att höra om du tappar dem."
– Shinriko´s Små Sanningar

Kejsardömet år 819 har precis börjat lugna sig från chocken då Ki-Rinklanen, numera känd som Enhörningsklanen, återvände från sin nästan 800-åriga resa i Den brännande sandens länder. Återkomsten slog ner som en blixt i det för stunden ganska lugna riket och främlingarna vann snabbt både vänner och fiender bland de etablerade klanerna. Med Tranklanens hjälp fick Enhörningarna tillbaka delar av Shinjo-kamis gamla landområden i de nordöstra delarna av riket och där har de nu med hjälp av Hiruma-familjen från Krabb-klanen rest flertalet fort, borgar och städer. Enhörningarnas barbariska seder både förbluffar och förargar kejsardömet, men nykomlingarna accepteras och diplomater skickas kors och tvärs genom landet för att lära och dela med sig av kulturerna. Många ser det som ett gott tecken att klanerna nu är fulltaliga igen, medan andra ser med misstänksamhet på de nyanlända.    

I söder pågår Krabbklanens eviga krig mot de demoniska horderna från Landet bortom muren och även om det inte förekommit några större anfall de senaste hundra åren har fronten inte rört sig sedan Hirumafamiljens fäste föll till Fu Lengs arméer. Vid det kejserliga hovet arbetar Krabbornas Yasukidiplomater febrilt för att samla stöd från både Kejsaren och de andra klanerna. Röster höjs både för och emot Krabbornas kamp och under det kejserliga vinterhovet 818 bjöd Hida Raiketsu, Daimyo över Krabbklanen, in samtliga som tvivlade på att Krabborna använde sina resurser väl att medfölja på en helgutflykt på den södra sidan muren närhelst de ville. Officiellt har ingen accepterat inbjudan.

Tranklanen var de första som accepterade Enhörningsklanen då nykomlingarna återgav Doji-kamis solfjäder, en gåva Doji-kami sägs ha givit till Shinjo-kami innan hon lämnade Rokugan. Det var också mycket tack vare Tranklanens arbete vid det kejserliga hovet som Enhörningsklanen så snabbt blev accepterad och fick sitt land tillbaka. Vid dags dato så arbetar de för högtryck med att lära sig mer om de nyanlända samt guida dem in i det rokuganska samhället, något som givit ett blandat resultat.

I norr huserar Drakklanen i sina berg och trots att mycket har hänt på slätterna och markerna nedanför så har de gjort förvånansvärt lite väsen av sig. Rykten från kejserliga hovet gör gällande att Drakklanen tagit upp ytterligare ett familjenamn i sina rullar, en ny familj bildad runt en shugenja vid namn Kitsuki. Klanen fick sin första kvinnliga daimyo, Mirumoto Kaijuko, för 15 år sedan och trots motsättningar på grund av hennes då låga ålder så tog hon tronen efter sin far. Det är sällan hon besöker de Rokuganska hoven, men då så sker tycks hon göra en sak av att motarbeta Skorpionernas diplomater. Hennes lågintensiva hovkrig gentemot Skorpionernas första dam, Bayushi Shinoko är vida känt i Rokugans sociala kretsar.  

Lejonklanen var troligtvis den klan som under de senaste fem åren har förlorat mest på Enhörningarnas återkomst. Det var de som hade delar av Shinjos gamla områden som de sedesmera blev av med, och det var de som hade (möjligtvis vid sidan av Krabbklanen) Rokugans och Kejsarens största stående armé.
Lejonen och Enhörningarnas förhållande blandar respekt och förakt i lika doser. Ikoma Shigemori, Daimyo av Ikomafamiljen är en särskilt stark motståndare till nykomlingarna, och flertalet texter och historier om barbarernas ociviliserade vanor har producerats och spridits vid hovet.

Fenixklanen gjorde inte mycket väsen av sig när nykomlingarna kom. De väntade tills den värsta tumulten hade lagt sig och skickade inbjudningar till enhörningarnas shugenjafamiljer, nyfikna på den nya magi som de förde med sig från länderna utanför kejsardömet, dock så tycks något ha gått förlorat då de snart lät skicka hem sina gäster. Klanens officiella ställning gentemot de återvändande är att de först kan bli en del av kejsardömet efter att de lämnat sina barbariska anor bakom sig. Inget aggressivt har dock gjorts för att stoppa Enhörningarna.

Skorpionklanen har officiellt långsamt börjat återhämta sig efter sina förluster mot Enhörningsklanen då de för fem år sedan var den enda klanen (bortsett från Krabbklanen vars led nykomlingarna slog sig igenom på vägen in i landet) som satte upp en väpnad trupp för att möta det nya hotet. Skorpionklanen förlorade stort vid slaget vid De vita strändernas slätter och bad officiellt om ursäkt samt erkände Enhörningsklanen för vilka de hävdade sig vara. Sedan dess har skorpionklanen varit ovanligt tysta på den nationella arenan, möjligtvis för att se hur händelserna utvecklar sig på andra håll.


Kampanjen kommer att ta sin början under ett snöigt vinterhov i Shiro no Soshi runt årsskiftet 819/820. Karaktärerna tjänstgör under Soshi Baisotei Yukisora, en  familjemagistrat med ett obefläckat rykte om att vara en ytterst kompetent och duglig lagman. Yukisora befinner sig på hovet i första hand som gäst, och då karaktärerna tjänar under honom är de också gäster, dock utan personlig inbjudan.

Spelare: Ivar, Marie, PA, Pasi och Robin
Det vore bra om samtliga karaktärer kunda göras klart asap, samt om bakgrunder kunde lämnas in senast vid månadsskiftet. De som vill ha hälp/spelledarens guidande hand i sina historier kan få det över msn eller in the flesh efter överenskommen tid.

Förslag på datum (med viss reservation):
Lör 10/5 (14.00+)

Fre 23/5 (18.00+)

Fre 30/5 (18.00+)
Lör 31/5 (14.00+)
#12
Figurspel / Terrängbyggarsektionen
mars 06, 2008, 19.13
Tjenare alla.

Jag sitter och fipplar med bidragssökande från medborgarskolan och sätter ihop studiecirklar av våra aktiviteter på föreningen, och undrar i mitt stilla sinne vilka det är som anser sig vara aktiva inom Dioramabyggande & Terrängbyggande nuförtiden. Kan samtliga som känner sig träffade svara på den här tråden så sammanställer jag en lista asap? :)

Tack på förhand

Fredrik R
#13
Rollspel / Till alla spelledare
februari 23, 2008, 10.12
Hejsan hejsan!!

Som min signatur nedan avslöjar så heter jag Fredrik Ros och är suppleant i styrelsen under året 2008. Vad signaturen inte avslöjar är att jag tagit på mig ansvaret att se till att föreningen får in sina studiecirkelsbidrag från våra vänner Medborgarskolan.
Bidragen fungerar så att föreningen startar studiecirklar där respektive spelledare blir s.k. cirkelledare (det är inget jättestort ansvar i sig, mest bara att det behövs en person som kan fylla i ett närvarokort då han eller hon spelleder ett pass för sin grupp.) Antalet pass med minst 4-5 deltagare blir sedan underlag för bidragen vi får.

Så, vad jag behöver lite hjälp med är att varje person som spelleder något rollspel i armagedons regi (spelar nere på klubben, lånar våra spel etc) gör en lista på samtliga spelare i sin/ kampanj/er och skickar som ett PM till mig asap. Har man flera grupper så räknas det som flera cirklar.

Två saker dock
1) Vi kan bara söka bidrag för medlemmar, var snälla och gör en medlemskort-koll bland era spelare. Nya medlemskort finns i kiosken och glada styrelsemedlemmar kränger gärna ett om så behövs.  
2) Samtliga medlemmar i en studiecirkel måste bli tillfrågade om de vill vara med eller inte, så var även snälla att fråga om det är ok för dem. Om medborgarskolan skickar informationsbrev eller ringer upp Allmän Spelare för att kolla vårt bidragsunderlag så vore det ju bra om alla vet vad det är frågan om.  

Medborgarskolan vill ha sammanställda listor av mig i början på mars så det vore toppenbra om ni ville kolla upp det här så fort som möjligt.

Om det finns frågor eller funderingar kring detta så hör gärna av er, i den här tråden eller som ett PM.

Tack på förhand

Fredrik
#14
Habla MP-5 / Kjell Höglund 25-26 juni
juni 10, 2007, 18.28
Oj oj oj, det verkar vara ungefär samma deal som förra året;
Kjell Höglund spelar på m/s Svanen, till detta får man en tur på Öresjö samt räkfrossa till det ynka priset av 360 spänn. Med lite tur är Johan Johansson med i år igen.

Biljetter skaffas genom Borås Turistbyrå.
#15
Rödvinspoets-vispop-gruppen Cirkus Miramar spelar på Rockborgen den 17/3:e, inträde 60 spänn.

http://www.miramar.nu/sindex.html (finns musik att ladda ner om man så vill)
http://www.rockborgen.se/
#16
Habla MP-5 / Grindhouse Trailer
oktober 12, 2006, 21.53
Det är säkert old news för vissa, men Getsen är som alltid lite sen med det coolaste. Här är en länk till Tarantinos & Rodriguez (killen bakom bl a filmatiseringen av sin city) kommande film, Grindhouse. Filmen är uh, två fristående filmer, med ett fejkat reklaminslag emellan... ena filmen verkar handla om en zombie invasion, den andra om en strippa som har ett stort gevär istället för ben. Go figure. :D

http://www.youtube.com/watch?v=XlKUPBfzIXw
#17
Hej hej!!

Jag hörde att folk verkar lira en massa jyhad igen och sånt är ju alltid kul. Jag ska göra mitt bästa för att dyka upp på geddon på onsdag. men nu till saken; Bo, en gammal gedon-medlem och före detta VEKN Prince (officiell Vampire the eternal struggle-turneringsorganisatör) som numer bor i Göteborg både spelar och äger en massa kort, är intresserad av att sälja av en del och har bett mig att fråga folk vad de är intresserade av.

Han har kort från alla expansioner från original setet till Legacies of Blood, och snart även third edition. Om någon är intresserad, sätt ihop en lista över kort ni vill ha och skicka ett PM till mig så kan ni få hans kontakt-info.
#18
Habla MP-5 / Charlie the Unicorn
september 23, 2006, 19.45
http://www.newgrounds.com/portal/view/280260 den animerade sagan om Charlie the Unicorn och hans färd till the Candy Mountain. >.>
#19
Lite tätt inpå kanske, men ändå...

Navid Modiri och Gudarna lirar på rockborgen på lördag. Dörrarna öppnar 19.00, band på scen kl 20.00 (förband förstås). Nån som vill hänga med?
Det kostar säkert lite pengar, osäker på hur mycket.

Jag såg dom live på Uddebofestivalen förra året och dom är ett glatt, svängigt gäng på scen. Svensk musik med många olika influencer. De har precis släppt sin andra skiva Navid är även programledare för Frank i P3 när han inte står på scen. PA sa under konventet förra året att det var bland det sämsta han nånsin hört, så alla andra gillar det nog i alla fall lite grann :D

http://www.navidmodiri.com/  finns lite att provlyssna på under Media om man är intresserad :-)
#20
Habla MP-5 / Värt att titta på?
juli 31, 2006, 18.47
http://www.imdb.com/title/tt0395119/

Jag såg en trailer till den. alla snackade spanska. den verkade lite häftig.