Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Ämnen - carlsson

#1
Föreningsfrågor / Viktigt om Bruna Rummet
februari 23, 2024, 14.02
*** OBS VIKTIGT ***

När vi flyttade in i våra lokaler och byggde väggen mellan det Röda och Bruna rummet så blev den väggen så tjock att det inte gick att öppna fönstrena. Vi tänkte att vi skulle fixa det sen, i synnerhet då ett av glasen hade sprickor och behövde bytas.

Idag blev "sen". Hyresvärden ringde mig i morse och hade lite panik eftersom en del av glaset hade blåst loss. Jag släpper allt jag har och åker dit med mina verktyg för att göra fönstret öppningsbart, så att glasmästaren kan byta glaset. Ingen av oss vill att en del av rutan blåser iväg och dekapiterar någon fotgängare på gatan utanför...

Nu är därför väggen i Bruna Rummet nedtagen och rutan är silvertejpad. När den byts vet vi inte, men det ska hålla till dess.

Lagning av väggen kommer att göras under våren, men till dess får ni leva med detta.

**Notera följande:**
- STÄNG fönster när ni lämnar lokalen! Två av fönstrena stod och slog i stormvindarna, och eftersom de är från 1964 är det risk att de inte håller för så här starka vindar som det har varit idag.
- Silvertejpen tog jag och Marcus från sprayrummet. Vi tackar för tillgången men tyvärr tog all tejp slut. Köp ny och lämna kvitto till kassören så får du betalt för dina utlägg.
- Det blev förstås mycket byggdamm i Bruna. Jag har dammsugit upp, men det hamnade en del på kabinettskåpet och grejerna som ligger där. Jag hoppas ni har överseende med detta och kan städa upp där efter mig, det vore väldigt tacksamt.

Tack till Marcus som kom förbi och hjälpte till samt städade upp glaset på parkeringen nedanför.

Jag är oerhört tacksam för att den bit som lossnade idag inte träffade en människa.
#2
Brädspel / ASL-dag 15/7
juni 15, 2023, 11.33
Sugen på att spela världens bästa brädspel?

Lördagen den 15/7 har vi ASL-dag på Armagedon. Vi kör igång runt 10 och slutar när vi är klara.

Välkommen! 🤗
#3
Till dig som fyller högst 20 år i år!

Föreningen får bidrag för all aktivitet som vi gör, det vill säga vad du, jag och alla andra gör som medlemmar. För att detta ska fungera krävs att vi registrerar våra aktiviteter, och därför efterlyser vi nu alla grupper som på ett eller annat sätt bedriver verksamhet i Armagedons namn! Det kan vara att ni spelar hemma eller på föreningen, det viktiga är att ni är minst 3 stycken i gruppen som inte är äldre än 20 år i år.
För att detta ska bli så bra som möjligt kallar vi därför till ett möte där vi går igenom vad som gäller och hur man gör.
Är du aktiv medlem ser vi gärna att du kommer enligt följande:
Var: Armagedon
När: Söndagen den 26/2 kl 1300


Vi bjuder på fika, därför vill vi veta om du kommer eller inte. Meddela mig så snart som möjligt om du kan komma.

Om du är aktiv men inte kan komma, vore vi också tacksamma om du meddelar mig så kan vi gå igenom detta separat vid tillfälle.

/Bidragsansvarig för Armagedon.
#4
Föreningsfrågor / Lokalen bokad 18-20 November
september 26, 2022, 07.34
Återigen dags för Supporting Fire!
Lokalen är bokad från fredag 0800 till Söndag kl 17. Som vanligt får man komma ner och kika, men vi kommer inte ha möljihet att tillåta annat spel i lokalen under helgen.

Vid frågor, kolla med mig! 🤗
#5
Brädspel / [ASL] Red Ocotber CGII 2022
maj 06, 2022, 06.52
Alla är rörande överens om att det är omöjligt att vinna som ryss. Framförallt har speldesignerna inte lyckats att återskapa miljön i fabriken som heter Martinhofen (som är omringad på alla tre sidor). Det fanns en stor kulvert där ryssarna kunde pumpa in folk, och det gick en stor "bro" genom hela fabriken där ryssarna hade kontinuerligt övertag. De två sista punkterna har Melvin fixat i sina korrigeringar (https://forum.aslsweden.com/index.php?/topic/4126-lhr-red-barricades-red-october/), vilka jag gärna spelar med nästa gång.

Här är åsikter från GameSquad: http://www.gamesquad.com/forums/index.php?threads/red-october-campaign-game-ii.153914/
Notera länken i första inlägget till en killes blogg där man tydligt ser hur mycket styrkor tysken startar med...

Med det sagt så tycker jag ändå att vi kör på som det är, om inte annat för att förstå vad som är fel!

Här är en dokumentär om fabrikerna:
https://www.youtube.com/watch?v=1K0SFr2gPbc&t=7s
#6
En liten påminnelse om att lokalen är bokad för ASL-Kickoff nu till helgen, från fredag kl 15 till söndag kl 15 ca.

Vi blir inte jättemånga, så det kommer att finnas plats i rollspelsrummen, med följande premisser:
- Deltagare kommer sova i rummen, så spela inte alltför länge (prata med oss så löser vi nåt).
- Endast myndiga personer.
- Boka rum på forumet som vanligt. Carl Tatti har redan bokat Röda Rummet vet jag.

Enjoy! :)
#7
Nästa helg, den 19-21 November, är det dags för Supporting Fire, en ASL-turnering som i år drar rekordantalet 34 personer från hela världen! Det verkar inte så mycket, men det är Sveriges största ASL-turnering genom tiderna!  (ja, det är en nischad hobby 😂)

Fram till denna helgen kommer vi att ställa iordning lokalerna, så det kan se lite knasigt ut (bildexempel bifogas). Jag ber på förväg ursäkt för detta kaos, men hoppas på er förståelse!

Lokalerna är som tidigare nämnt stängd för övrigt spel, men man är förstås välkommen att titta förbi.

OBS! Förtydligande: Om man vill hälsa på så krävs att man är dubbelvaccinerad mot Covid 19.

:)
#8
Föreningsfrågor / Förrådsrensning
oktober 19, 2021, 20.01
Efter helgens rensning har följande uråldriga diorama-prylar blivit över. Om någon vill spara dem finns de för avhämtning i lokalen, annars slängs dem innan BSK.
Se bild.
#9
Föreningsfrågor / Sprayrumsrensning!
oktober 15, 2021, 11.39
Vi håller på att rensa i sprayrymmet.

I takt med att föreningen växer så måste vi också bli mer skötsamma.

Vi har skåp att förvara våra saker i, använd det eller bär hem det.
I sprayrummet finns numer hyllor också (till höger utanför bild). Där kan man förvara verktyg och dylikt, men inte sina arméer, tamponger eller annat personligt jox.

Saker som inte tas om hand kommer att slängas.
#10
Viktig information angående registrering av workshops på föreningens iPad:

Istället för att logga in med ditt medlemsnummer loggar du nu in med ditt personnummer. Detta förenklar avsevärt hanteringen för alla de medlemmar som inte minns sitt medlemsnummer, och vi hoppas därmed att ännu fler registrerar sig på föreningens aktiviteter!

Kom ihåg – Om du inte registrerar dig får vi inga pengar för vår folkbildning vilket i förlängningen betyder att vi inte kan behålla vår lokal!
#11
Brädspel / ASL-dag 18/9
september 07, 2021, 08.18
Lördagen den 18/9 har vi ASL-dag på Armagedon. Alla är välkomna, oavsett om du är erfaren eller bara sugen på att lära dig mer om spelet.

För mer info, se här: https://www.aslsweden.com/asl-dagar_i_boras.html

Meddela mig om du avser att komma.

🥳
#12
Här följer lite information som är bra att du läser om du vill arrangera verksamhet på Armagedon!


Uppstartsmöte
Torsdag 26/8 kl 1730 har vi ett uppstartsmöte efter sommaren. Michelle från Medborgarskolan kommer till oss och går igenom saker som vi bör tänka på, och det finns plats för frågor.
Närvaro är inte obligatorisk, men ded är alltid bra att förnya de här kunskaperna, så om du kan komma vore det bra. Anmäl dig till Michelle Helander <michelle.helander@medborgarskolan.se>.

Rapportering på webben
Vi har äntligen öppnat vår registrering av verksamhet på webben! Det är många av oss som har haft verksamhet hemma under pandemin, vilket har väckt behovet av att kunna registrera verksamhet utanför lokalerna. Detta är något som Armagedon kan ta del av, så länge det faller inom vår verksamhets ramar.
Med detta verkttyg kan du skapa egna grupper så att du enkelt kan administrera de du spelar med. Man behöver alltså inte regisrera verksamheten på förenigens iPad, du kan t o m sitta i Bruna Rummet och registrera din grupp från internet där. iPaden finns fortfarande kvar då det är enklast att registrera för dropin den vägen.

Systemet ligger på https://www.armagedon.se/rapportera-folkbildning/, där klickar du på "MIna Sidor". Detta kräver login och fås av mig om du mailar tillbaka. Det är ett egenutvecklat system och det är fortfarande i sin linda, så om du har några åsikter är det bara att höra av dig.

Rapporteringsrutiner
Från och med i år ska vi börja rapportera vår verksamhet varje kvartal. Det innebär att vi gemensamt behöver bli bättre på att rapportera verksamheten löpande, alltså inte i en klump i slutet av året. Med iPaden och Mina Sidor hoppas vi att denna rutin blir lätt för alla att följa.
Har du koll på din verksamhet som du har haft under året, rapportera den under Mina Sidor så fort som möjligt, så hjälper du föreningen!


För Armagedon,
Andreas Carlsson
Bidragsansvarig 2021
#13
Igår gick alla mail ut angående medlemsavgiften för 2021. Ett fåtal av dessa fick ett litet fel med sig innan jag såg detta;

Medlemmar som fyller 20 eller mindre under 2021 betalar endast 100,- i medlemsavgift (övriga betalar 200,-).
I några mail stod det 200,- trots att det alltså skulle stått 100,-.

Summan stämmer dock, det är bara raden med själva medlemsavgiften som är felaktig. Betala alltså in summan och var nöjd.

Ser du några fler fel eller konstigheter är det bara att höra av sig! :) 🥳
#14
Styrelsen informerar / Avgifter 2021
april 08, 2021, 14.23
Från medlemsmötet 2020-11-29:

Årsavgifter

Avgift för medlemmar upp till och med 20 år under 2021, 100 kr,

Avgift för medlemmar som fyller 21 år eller mer under 2021, 200 kr,

Avgift för litet skåp: 50 kr,

Avgift för stort skåp: 200 kr,

Avgift för passerkort: 50 kr,
#15
Påminnelse: Lokalen arrenderad och stängd nu till helgen 20-22 november.
#16
Brädspel / ASL-dag lördagen den 25/7
juli 15, 2020, 09.49
Dags för ASL-dag på Armagedon igen!

Lördag 25/7, kl 11+

Hör gärna av dig om du kommer.

/carlsson 🤠
#17
En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År tillönskas alla medlemmar!

Från Styrelsen Andreas C, Andreas G, Jesper, Tom, Ida, Petrus och Rasmus  :)
#18
Brädspel / ASL-Kickoff 2020, 7-9 Februari
december 15, 2019, 07.45
Då var det snart dags för 2020 års första ASL-event; ASL-Kickoff i Borås den 7-9 Februari!

Som vanligt kör vi avslappnad och trevlig stämning.
För dig som är nyfiken på ASL är detta ett perfekt tillfälle att lära dig detta förnäma spel.

För mer info och anmälan, se http://aslsweden.com/asl-kickoff.html

Välkommen! :)
#19
Styrelsen kallar till årsmöte!
Söndagen den 23/2 kl 1000.

Motioner ska vara inlämnade senast 2020-02-16, företrädesvis på epost kansli@armagedon.se.

Välkommen!
#20
Övriga arrangemang / Pedagogisk Speldesign
november 21, 2019, 14.00
Hej medlemmar och intresserade,

Under 2020 kommer jag att hålla i något som heter "Pedagodisk Speldesign". Varje lördag träffas ett gäng nyfikna individer i syfte att lära sig mer om spel och speldesign.

Pedagogisk speldesign syftar till att lära deltagarna att konstruera spel som har ett pedagogiskt syfte och handlar om hur olika typer av spelmekanik skapar förutsättningar för lärande. Olika spelgenrer såsom kortspel, brädspel, rollspel och dataspel behandlas. Det är indelat i tre avsnitt; pedagogisk spelanvändning, spelmekanisk analys och grupparbeten.

Det första avsnittet behandlar goda exempel på hur man kan använda spel i utbildningssituationer. Ett konkret och aktuellt exempel på detta är Sveriges lantbruksuniversitets dataspel om mat och miljö (https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/vastsvenskt-datorspel-ska-gora-gymnasieelever-klimatsmarta). Ett annat är Energimyndighetens Energispel som går ut på att lära ut hur olika energislag produceras.

Avsnitt två ger deltagarna speldesignens byggstenar och man får lära sig hur man designar fungerande regelsystem.

I den sista delen arbetar deltagarna i grupp och konstruerar egna icke-digitala pedagogiska spel eller tar fram en prototyp till ett datorspel.

Vi utför detta genom föreläsningar, gruppövningar och avslutande frågestund. Arrangemanget hålls som en serie terminsvis och avslutas med att deltagarna visar upp och testar de spel de tillsammans skapat. Under varje termin ges tillhörande workshops till tre olika grupper.

Plats: Nordsköldsgatan i Göteborg.
När: I princip varje tredje lördag per grupp. Exakt tid och datum bestäms separat inom gruppen.
Hur: Detta är ett öppet arrangemang och alla är välkomna.
Anmälan sker till mig Anders Bersten på anders@dotmgmt.se
Tack till Carlsson som hjälper mig publicera detta i forumet. Speldesigngrupperna kommer använda Facebook gruppsidor som kommunikationskanal, chatt och diskussion.