Angående renoveringen & ordningen i lokalerna.

Startat av mlkr, juni 20, 2016, 19.43

Föregående ämne - Nästa ämne

mlkr

Hej föreningen!

Det händer mycket på föreningen. Vi är mitt uppe i renovering av tak och det börjar bli ganska mycket övrig verksamhet i lokalerna med nya medlemmar. Mycket glädjande. Nu när det börjar bli fint och det är mer rörelse i lokalerna är det dags att ta tag i ordning och reda på föreningen igen. Därför har det skett lite förändringar och styrelsen tar även tag i gamla beslut som fortfarande gäller men som inte längre efterlevs. Läs och begrunda!

- Förvaring av stuff sker fortsättningsvis i ens eventuellt hyrda skåp. Allt material som står under eller på skåp efter 7/10 kommer att ställas in i förrådet för förvaring fram tills årsmötet. Därefter får styrelsen ta beslut om eventuellt kvarvarande grejjer. Vårt förslag är därför att man redan innan 7/10 tar hand om sina saker och antingen förvarar dem i sitt eventuella hyrda skåp alternativ förvarar det på annan ort. Får man inte plats med allt får man prioritera vad man förvarar på föreningen.


- Vi har flyttat alla spelbord från hörnet i blå rummet till ytan där det tidigare satt en elcentral. Behöver man byta bord är det fortsättningsvis där man hämtar o lämnar.
Det "vardagliga" behovet bedömer vi vara 3 warmachine/Hordes-size:ade samt 3 warhammer-size:ade bord i lokalerna. Resten förvaras i vårt nya förråd i ändan av korridoren förbi vår tryckerigranne.

Nyckel till förråd finns i styrelserummet. Hugg gärna snarast någon av oss med nyckel dit & ordna bort överflödiga bord så vi får bättre ordning i lokalerna :)

- Efter förra årets BSK står det flertalet bord som ska renoveras uppe i lokalerna. Dessa står för tillfället med de andra. Fram tills dess att de faktiskt renoveras bör dessa placeras i vårt nya förråd.
Nyckel till förråd finns i styrelserummet. Hugg gärna snarast någon av oss med nyckel dit & ordna bort överflödiga bord så vi får bättre ordning i lokalerna :)

- Verkstaden har nu fungerande hobbystationer vilket innebär att om man ska klippa/limma/måla plast/trä/frigolit eller sådant så gör man detta här. Man plockar dessutom undan efter sig så vi slipper se verkstaden obrukbar igen ^^

- Skarpsynta medlemmar kommer snabbt märka att de små skåpen inte längre står på sina vanliga platser. De små skåpen kommer att omplaceras då vi vill frigöra yta i föreningens lokaler. Ny placering av småskåpen kommer vara i korridoren utanför tryckeriet.
Detta då vi behöver frigöra yta inne i våra ordinarie lokaler. Hissdörren ska vara fri inför framtida återaktivering av denna och ytan vid entrén ska få en hylla med toffelfack. Vi kommer samtidigt passa på att måla om småskåpen i en och samma kulör. - Vi kommer att låsa upp o haka av dörrarna inför detta. Därefter monteras allt ihop igen o allt innehåll lämnas förstås orört.

Utöver detta - Fortsätt göra ett bra jobb med iordningsställande av stolar, bord och att sköta köket - mycket trevligt att det blivit en tydlig förbättring på denna fronten :)
/Veni Vidi Vicious

Gustaf Eklund

Citat från: mlkr skrivet juni 20, 2016, 19.43
- Verkstaden har nu fungerande hobbystationer vilket innebär att om man ska klippa/limma/måla plast/trä/frigolit eller sådant så gör man detta här. Man plockar dessutom undan efter sig så vi slipper se verkstaden obrukbar igen ^^

Så för att dubbelkolla hur det är tänkt; Ska man göra något större arbete, som det du beskriver (kanske bygga terräng och sådant) ska det göras i verkstaden, men man kan fortfarande måla figurer och sådant på andra ställen i lokalen? (Förutsatt att man städar upp efter sig när man är klar)
Glory to Menoth! Death to the infidels!

mlkr

Mja, helst försöka hålla sig till verkstaden för figurmålning också. Det finns arbetsstationer för det där redan nu :)
MEN, det kan förstås bli trångt och då ser iallafall inte jag några bekymmer med att man skapar sig en arbetsyta på annan plats också. Bäst plats för detta är nog i stora allrummet utanför kiosken.

Fast lämnar man det därefter som det tidigare sett ut i figurspelsrummet med figurer framme, färg- & sprayburkar lämnade vind för våg och kablage och lampor ståendes i flera dagar/veckor blir vi nog lite småsura. inte glada alls faktiskt :P
(Till VISS del förståeligt då verkstaden tidigare varit kaos en längre tid)

^_^
/Veni Vidi Vicious

emil

Målningsrummet, är det den klaustrofobiska skrubben intill köket? Är det några som sitter och målar på Gedon längre öht? Jag fick alla mina grejer hemkörda till mig av ngn anledning, så jag sitter hemma nuförtiden.

mlkr

#4
Skrubben är det infernaliska rummet som kallas Room of Doom ;) Där sprayar vi bara alternativt airbrushar & jobbar med starkt illaluktande vätskor. Verkstaden med målarstationer är rummet mellan figurspelsrummet & tvhörnan där borgen tidigare stod. Bra ljus där nu :) Anledningen var förmodligen i samband med utrensningen av obetalda skåp för några år sedan?

Det finns några som ofta målar o ibland blir det stor målarstuga - ofta i samband med Mordheim :)


/Mlkr
/Veni Vidi Vicious

emil