Bloodlines and shorelines - Vad hände egentligen?

Startat av Brain, mars 28, 2008, 10.20

Föregående ämne - Nästa ämne

Brain

Lite snabba stolpar om den första spelningen.


Spelning 1- 080324
Raimus - Bonde/Jägare/Upptäckare - Oäkta son (dock erkänd) till Deeklus
Tyrd - Bonde/Jägare/Alkoholist
Cornelis - Kusk


Bakgrund
Profeten - talade om att den svartes legioner är på väg igen
Stjärnfall
Gropar med glas
Konstiga plogfåror
Fyrus - Grisuppfödare som dog efter att profeten blev utkörd
Pegius - Bonde som Raimus och Tyrd jagar åt
Deeklus - Leruppfödare

Näringar i Sergus
Krukmakeri, spannmålsexport, vin, frukt och bär

6/1 -
Hurin, Fyrus son söker upp oss. Har blivit av med en svart märr, Lysia. Erbjuder en säck med vin och pengar för att vi skall fånga in den. Hurin är väldigt noga med att ingen annan skall ha reda på att han blivit avkastad. Hittar snabbt spåren och börjar jaga efter. Hittar hästen i en sänka. Samtidigt ser vi en rökpelare i fjärran. Befarar att en stad i söder, Svehzus, brinner. Raimus hämtar upp hästen som verkar mer timid än Hurin menar. Han är nog sämre ryttare än man kan tro.

När vi står och begrundar det hela hör Raimus ljudet av en vild flykt. Mellan kullarna kommer Cornelis springande jagad av en handfull svartmän. Svartmännen stannar på höjden och Cornelis slår av på takten. Möter upp med Cornelis och får reda på att hans bror blivit tillfångatagen av svartmännen. Beslutar oss för att försöka få tag på svartmännen och rädda honom.

Vi jagar efter i snabb takt. Hittar ett svartmanssmycke i sanden där de verkar ha haft en viloplats. Mer än en handfull män har möts upp här och begett sig söderut mot Svehzus. Medan vi står och diskuterar faller en stjärna.

Jagar efter svartmän och anfaller en grupp på två handfullar av dem. Efter en lyckad volly av spjut där hälften av svartmännen faller angriper vi i närstid. Svartmännen är hemska i närstrid och sargar Raimus svårt i högerarmen. Efter ett våldsamt tumult där svartmännen slåss bitandes och sparkandes som de djur de är, beger vi oss segrande mot Sergus.
Tomas Davidsson

Brain

Spelning 2 - 080420
Tyrd - Bonde/Jägare/Alkoholist
Cornelis - Kusk
Periclies Culos - Handelsman

6/1 forts
Gömmer undan svartmännens vapen och plockar på oss deras kopparsmycken. Beger oss hem till Servus. Möter upp Hurin och lämnar tillbaka hästen. Sätter oss på Hurins terrass där även Perclies sitter och berättar vad som hänt. Hurin samlar ihop byrådet och vi får återigen berätta vad som hänt. Laasus tar hand om Raimus skador med hjälp av andarna. Det beslutas av Byrådet att Pericles skall leda en rekogniseringspatrull bestående av Tyrd, Cornelis, Raimus och alla som anmäler sig som frivilliga mot söder. Pericles och Cornelis går till tavernan för att hitta frivilliga. Ruffius och Pontius blir söndersnackade och erbjuder sig som frivilliga. Pericles ledsagar de stridande till smeden för att hämta utrustning.

7/1
Beger oss söderöver för att undersöka vad som hänt. Vi tar med Tyrds släktkamel för att underlätta på färden. Efterhand som vi kommer mer söderöver ser vi brandrök från Svehzus. Vi övernattar i vildmarken och en ny dag gryr.

8/1
Rökutvecklingen från Svehzus har avtagit när vi återigen börjar färdas. När vi börjar närma oss platsen där vagnen blivit överfallen tar vi en extra paus och förbereder oss på det värsta. Våra farhågor är obefogade då vi hittar vagnen övergiven utan oxar men med merparten av lasten i behåll. Till Pericles förtret lämnar vi vagnen bakom oss i hopp om att hitta dragdjur. Flera tunna rökstrimmor syns i fjärran innan solen går ner. Trummor hörs i fjärran från Svehzus. Vi vandrar in på sena kvällen för att se Svehzus. När vi smyger oss närmare staden hör  vi dova smällar och hör skrik av smärta. Vildarna håller på med en belägring av en befäst gård och byn är lagd i mörker. Vi smyger ner mellan vinstockar för att slutligen komma fram till byn. Byn är delvis raserad och så gott som övergiven. Servius gård är den som är belägrad och dumdristiga som vi är går vi ner mot bron. Fyra svartmän som bevakar bron ser oss och strid utbryter. Deras löpare faller ihop av ett kastspjut i magen. Cornelis, Raimus och Pericles stormar bron och svartmännen flyr i vild panik. Efter att Pericles och Raimus varnat om rörelse vid kvarnhuset byter vi mål och stormar ditåt. Fyra svartmän möter upp med vår frammarsch och efter en kort strid har vi nedgjort dem. Medan vi plåstrar om de skråmor vi fått blir det helt plötsligt ljust som på dagen och ifrån kvarnhuset flyger ett energiklot som träffar Reimus i bröstet. Vi tar oss in på bottenvåningen i kvarnhuset och efter att ha vilat några minuter tar vi oss upp mot taket via kvarnhjulet. Fadäser och dumdristigheter avlöser varandra men till slut har vi nedgjort schamanen och hans livvakter. I kvarnens cistern för vinmosning hittar vi de två förlorade karavanvakter. Innan vi hinner fly rusar hundratalet svartmän mot oss.
Tomas Davidsson