Armagedon.se

Organisera mera => Studiecirklar => Ämnet startat av: Spiff Rymdspionen skrivet mars 25, 2018, 15.24

Titel: Login & lösen, samt lite annan information
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet mars 25, 2018, 15.24
Då har äntligen samtliga login och lösenord skickats ut till cirkelledarna.

För att komma åt din cirkel, gå till www.medborgarskolan.se, klicka på logga in, scrolla ned till 'medborgarskolans interna system' och klicka på 'digital närvarolista för studiecirklar'.

Därifrån fyller du i ditt login och lösen, samt eventuellt ändrar det sistnämnda. När du väl är inne på din användare så tryck på 'digital närvaro' för att komma åt en överblick på just dina cirklar. Där väljer du vilken, om du har flera, du vill fylla i sammankomst för. Om du inte har fasta datum så skapar du regelbundet nya genom att trycka på +-iconen. Resten skall vara rätt så intuitivt. När datumet är ifyllt och närvarande deltagare valda så behöver du trycka på 'klarmarkera' en gång. Det gör att det rapporterade tillfället är avslutat, och du kan gå vidare till nästa. Märk, de flesta cirklar börjar på 2018-01-01 som redan ifyllt datum. Då du (troligtvis) inte hade aktivitet under det datumet så måste du fylla i det som 'inställt' innan du kan gå vidare till senare datum. Anledningen till att 2018-01-01 finns där är för att det är det tidigaste datumet du kan rapportera från, om din cirkel varit aktiv redan i januari.

Överst på respektive sida för cirklar så finns det några länkar där du kan fylla ut din cirkel med extra information. Vissa är valfria. Andra är det inte. Information som måste fyllas i är studiematerial. Här skriver du ned de regelböcker som används, samt eventuellt annan litteratur som ligger till grund för aktiviteten. Undvik gärna material med stötande namn (använd sunt förnuft här).

Det andra som behöver fyllas i är kursplan. Endast cirklar som är skapade för 2018 behöver en kursplan. Om Armagedon rapporterade din cirkel 2016 eller 2017 så har du redan en existerande plan. Mallar för kursplaner kommer att komma upp på hemsidan inom tid och nya cirkelledare kommer att påminnas om dessa när de är tillgängliga.

Det sista som kan fyllas i, men inte är nödvändigt, är arrangemangsloggen. Om större förändringar sker i aktivitet så kan det vara värt att nämna det i arrangemangsloggen. Ett exempel kan vara en rollspelsgrupp som byter från ett spel till ett annat, vilket helt skiftar tonen i deras spelande.

Vid frågor så går det bra att pm:a mig eller skriva här. Om jag inte kan svara på dem självt så tar jag dem till vårt studieförbund.
Titel: SV: Login & lösen, samt lite annan information
Skrivet av: carlsson skrivet maj 07, 2018, 10.34
Veckans tips är att ägna 8 minuter åt denna introduktionen: https://zero.comaround.com/sv-se/content/563410/?ctxt=search#/
Titel: SV: Login & lösen, samt lite annan information
Skrivet av: carlsson skrivet maj 07, 2018, 10.45
En fråga: Eftersom många av oss har aktiviteter samma dag, undrar jag om de kan lägga till en funktion som automatist schemalägger kurstider? T ex "Varje torsdag kl 18-22".
Titel: SV: Login & lösen, samt lite annan information
Skrivet av: carlsson skrivet maj 07, 2018, 10.57
En fråga till: Hur noga är det med tiderna? Avrundar man till närmaste timme, eller ska man skriva exakt klockslag? Finns det någon minimitid?
Titel: SV: Login & lösen, samt lite annan information
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet maj 07, 2018, 21.30

Det behöver inte avrundas, men en aktivitet behöver minst vara 45 minuter vid ett enskilt tillfälle (och max 3 timmar). Om den är kortare än 45 minuter så ta inte med aktiviteten alls, och är den längre än 3 timmar så rapportera ändå max 3 timmar. Om du vill göra det enkelt för vårt studieförbund så kan du avrunda nedåt tills närmsta 45 minuter då det ändå är så de räknar.

För workshops så finns det inget maxtak i tid.

Angående de återkommande tiderna så var de inlagda på våra äldre digitala listor, precis som du beskriver. Vi går in i en ny period efter den sista juni, så jag skall påminna vårat studieförbund om det och fråga om varför de tog bort den funktionen.


Titel: SV: Login & lösen, samt lite annan information
Skrivet av: carlsson skrivet juni 14, 2018, 13.20
Återigen en fråga: När är det bäst att signera?
Efter varje gång man lagt in en tid, efter terminen, eller efter hela året...?
Spelar det någon roll?

:)
Titel: SV: Login & lösen, samt lite annan information
Skrivet av: Spiff Rymdspionen skrivet juni 22, 2018, 12.26

Signering sker två gånger per år. Det första är i slutet på juni / början  på juli. Jag kommer strax att posta information om det.